30 Απριλίου 2024

Σύρος - Εργατική Πρωτομαγιά 2024: Απεργιακή Συγκέντρωση την Μ. Τετάρτη, ώρα 10:30, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου - Καλέσματα και Διακηρύξεις


***
 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 ΑΙΓΑΙΟΥ συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

______


***

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων
 
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ


Από το Σικάγο του 1886, την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 Κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει αποδείξει τη δύναμη της με σκληρούς αιματοβαμμένους αγώνες που έχει δώσει για το 8ωρο και το μεροκάματο απέναντι στην εκμετάλλευση.

Φέτος, το υπουργείο εργασίας, από το Φλεβάρη κιόλας, έχει ανακοινώσει ότι μεταφέρει την κρατική αργία στις 7 Μάη για «να μη διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές» δείχνοντας για άλλη μία φορά ότι είναι υπουργείο εργοδοτών και ότι ζητήσουν σπεύδει να το υλοποιήσει, υπηρετώντας πιστά την κερδοφορία τους σε βάρος των ζωών μας.

Για εμάς όλους, τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στις αποθήκες, στον επισιτισμό, στον τουρισμό αποτελεί πρόκληση η ευκολία των κυβερνήσεων που με αντεργατικούς νόμους και υπουργικές αποφάσεις εξαφανίζουν αργίες όπως η Καθαρά Δευτέρα,  οι Κυριακές, επιβάλλουν την 6ήμερη εργασία, ξεχειλώνουν το ωράριο.

Είναι πρόκληση οι εργαζόμενοι να βιώνουμε τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, να αναγκαζόμαστε να ζούμε με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια να έχει κάνει τα βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα μας, στις ελλείψεις μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας.

Γι’ αυτό, οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε τους ηρωικούς αγώνες της τάξης μας. Την Πρωτομαγιά του 2024 θα είμαστε στο δρόμο τιμώντας το Χθες, διεκδικώντας στο Σήμερα, χτίζοντας τους αγώνες του Αύριο! Στεκόμαστε περήφανα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις τους, το κράτος τους που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Ε.Ε. και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ μπλέκοντας τη χώρα μας ολοένα και πιο βαθιά στους πολέμους που θύματα είναι οι λαοί. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.


1η Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

  • Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

  • Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

  • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Όχι σε κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος.

  • Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές.

  • Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

***

-ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ και τις απεργιακές διακηρύξεις των ΑΔΕΔΥ (για τους εργαζομένους στο Δημόσιο) και ΓΣΕΕ (για τους εργαζομένους στον Ιδιωτικό τομέα) για την Απεργιακή Εργατική Πρωτομαγιά της Μ. Τετάρτης:


Διακήρυξη

για την εργατική Πρωτομαγιά, Τετάρτη 1η Μαΐου 2024

Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.

Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς.

Διαλύει, έτσι, τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης του Φλεβάρη έστειλε το μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι στης χώρας αγωνίζονται για να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τους και όχι αυξήσεις κοροϊδία, σαν αυτές που δόθηκαν για το 2024. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και την Πρωτομαγιά και με την 24ωρη απεργία της 21ης Μαΐου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, 10%
  • Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των δώρων και στο Δημόσιο
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία
  • Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21).
  • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κοραή.

***




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου