08 Απριλίου 2024

Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Στάση Εργασίας 8.00 - 11.00 την Τετάρτη 10/4/2024 | Συμπαράσταση στα διωκόμενα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου από πρώην διευθύντρια Λυκείου με συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ερμούπολης


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

 

Τετάρτη 10 Απριλίου: Τρίωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ.

από την Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διωκόμενους συνδικαλιστές της Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Ψηφίσματα υποστήριξης από την ΟΛΜΕ και 40 ακόμα εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία!

 

   Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στις 9:00 π.μ. δικάζονται ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Αρτέμης Γελανδαλής αντίστοιχα, ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμηση, η πρώην Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου κ. Βασιλική Δεριζιώτη. 


   Το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 ύστερα από γραπτές καταγγελίες από 15 συναδέλφους μας στο ΓΕΛ Σύρου και μετά από επικοινωνία με τη Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου, το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων, συνεδρίασε και αποφάσισε παμψηφεί να συντάξει γραπτή καταγγελία σχετικά με την αυταρχική, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική στάση της Διευθύντριας του σχολείου απέναντι στους συναδέλφους μας. Οι καταγγελίες των συναδέλφων αναφέρονταν μεταξύ άλλων σε αναφορές που συνέταξε και υπέβαλε η συγκεκριμένη διευθύντρια εναντίον δύο συναδέλφωνστην αλλοίωση πρακτικού του συλλόγου διδασκόντων, στην προσπάθεια επιβολής υποχρεωτικού ωραρίου παραμονής 8-2 στο σχολείο, χωρίς να έχει ανατεθεί καμία εργασία στους συναδέλφους, στην ανάθεση κάλυψης κενού σε συναδέλφους ή αλλιώς στην ανάθεση “περιπολίας” στο σχολικό χώρο, στην απαξίωση συναδέλφων στα πλαίσια λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων με φράσεις του τύπου “δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου”,  στη διατάραξη του κλίματος  και της λειτουργίας στο σύλλογο διδασκόντων στο ΓΕΛ Σύρου με δική της ευθύνη, συνθήκες που επέφεραν σοβαρές δυσκολίες στην άσκηση του έργου των συναδέλφων. Εξάλλου, όπως αναφέρεται από τους συναδέλφους και την Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων αυτές οι πρακτικές οδήγησαν συναδέλφους που υπηρετούσαν για χρόνια στο σχολείο, να ζητήσουν τη μετακίνησή τους σε άλλη σχολική μονάδα. 

  
   Ύστερα απ όλα αυτά η Διευθύντρια του ΓΕΛ Σύρου  δημοσίευσε μια επιθετική και προσβλητική απάντηση απέναντι στην στάση του σωματείου, καθώς και κατέθεσε  μήνυση που στρέφεται, εναντίον του Προέδρου και του Γραμματέα της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, με την αιτιολογία της συκοφαντικής δυσφήμησης.    

 

Την Τετάρτη 10 Απριλίου καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί, μπροστά στο Πρωτοδικείο της Ερμούπολης σε συμπαράσταση προς τους διωκόμενους αγωνιστές της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

 

Για τον λόγο αυτή η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ.

  • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές συνδικαλιστές!
  • Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης!
  • Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αγώνας
  • Παλεύουμε για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία
  • Παλεύουμε για αξιοπρέπεια στη ζωή και στη δουλειά μας
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου