Παρέμβαση για το θέμα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου, που χαρακτήρισε τη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη του Politico «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ», κάνει το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI). Και καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αφήσει τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους και να δώσει απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator.

Σήμερα, βέβαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τις αντιδράσεις για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, αναγκάστηκε να πάρει εν μέρει πίσω τη δήλωσή του, επιμένοντας πάντως να αμφισβητεί την εγκυρότητά της. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε: «Η χθεσινή αναφορά στην κ. Σταμούλη ελέχθη καθ’ υπερβολήν και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, παρότι εδώ και καιρό στα κείμενα της δεν διαχωρίζει τις προσωπικές της εκτιμήσεις από τα γεγονότα». Και βέβαια, ο Γιάννης Οικονόμου δεν παρέλειψε και μια λαθροχειρία περί δήθεν ανασκευής από το Politico.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής, το IPI δηλώνει «βαθιά απογοήτευση για τα προσβλητικά και υποτιμητικά σχόλια του Γιάννη Οικονόμου εναντίον της δημοσιογράφου του Politico Ευρώπης, Νεκταρίας Σταμούλη» και τον καλεί «να απολογηθεί για τους απαράδεκτους υπαινιγμούς του».