02 Ιουνίου 2024

Eurostat: Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

EUROKINISSI

Άνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου ήταν το 2023 οι ώρες εργασίας στην Ελλάδα

Νέες αναλύσεις της Ευρωπαΐκής Στατιστικής Υπηρεσίας (EUROSTAT) επιβεβαιώνουν τα εξαντλητικά ωράρια και την κόπωση που βιώνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας ,οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δίνουν τον περισσότερο χρόνο σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις ώρες «πραγματικής εργασίας» στις ηλικίες 20 με 64 οι Έλληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 39,8 ώρες την εβδομάδα με τη Ρουμανία την Πολωνία και την Βουλγαρία να ακολουθούν.

Στον αντίποδα της υπερεργασίας που έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων οι εργαζόμενοι της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Γερμανίας καταγράφουν τις λιγότερες ώρες που εργάζονται μέσα στην εβδομάδα με 32.2, 33.6 και 34.0 ώρες αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurostat: Οι Έλληνες μεταξύ των λιγότερο ευτυχισμένων λαών στην ΕΕ

Σημειώνεται πως ως πραγματικές ώρες εργασίας λογίζονται οι ώρες που δαπανήθηκαν εκτελώντας διαδικασίες που αφορούν αποκλειστικά στην εργασία, ενώ συμπεριλαμβάνονται και οι απλήρωτες υπερωρίες.

Ενώ όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται για τα άτομα που εργάζονται με πλήρη απασχόληση, αρκετές είναι οι ώρες εργασίας και στην μερική απασχόληση στην Ελλάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις τιμές των τροφίμων  


Πηγή: www.rosa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου