16 Ιουνίου 2024

ΛΑΡΚΟ: Ξεσηκωμός και νέα κάθοδος των εργαζομένων στην Αθήνα την Τρίτη, 18 Ιούνη 2024

image

Mε νέα κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 10 π.μ., στα δικαστήρια Ευελπίδων, συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα τους για «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή»

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Θέλουμε δουλειά, καμίνια – μηχανές να ανάψουνε ξανά», ετοιμάζονται να διατρανώσουν ξανά οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με νέα κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 10 π.μ., στα δικαστήρια Ευελπίδων, συνεχίζοντας αποφασιστικά τον αγώνα τους για «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή», για να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν οι ίδιοι το δίκιο τους, το δικαίωμα στην εργασία, τα χωριά τους που ερημώνουν.

«Συνήγοροι υπεράσπισης της εργασίας μας είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τις οικογένειές μας. Μάρτυρες υπεράσπισης η αλληλεγγύη της εργατιάς της χώρας μας. Έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε, δεν θα αφήσουμε να ερημώσει ο τόπος μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα Σωματεία στην αφίσα – κάλεσμα για την συγκέντρωση της Τρίτης 18 Ιούνη στα δικαστήρια Ευελπίδων, όπου έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κατά των απολύσεων τους.

Δίπλα τους και σε αυτή τη νέα μεγάλη μάχη με τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, εργαζόμενοι της θα έχουν τις οικογένειές τους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, το λαό των περιοχών που δραστηριοποιείται η εταιρεία και όλα αυτά τα χρόνια παλεύει μαζί τους για να μην μαραζώσει ο τόπος τους.

Το Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας καλεί σε ξεσηκωμό το λαό της Λοκρίδας και μαζική κάθοδο στην Αθήνα, ενώ παράλληλα καλεί τα συνδικάτα της Αττικής να δείξουν για μία ακόμη φορά την τους αλληλεγγύη τους. Την Τετάρτη παρουσία αρκετών εργαζομένων συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου καθορίζοντας τις λεπτομέρειες για τη νέα κινητοποίηση, όπως μεταξύ άλλων τι δρομολόγηση λεωφορείων για τη μετακίνηση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

  Συγκεκριμένα λεωφορεία θα αναχωρήσουν:

  • Οικισμός Λάρυμνας: 7 π.μ.

  • Παραλία Λάρυμνας: 7.05 π.μ.

  • Μαλεσίνα: 7.10 π.μ.

  • Άη Γιάννης: 7 π.μ.

  • Κόκκινο: 7.05 π.μ.

  • Ακραίφνιο: 7.20 π.μ.

  • Κάστρο: 7.25 π.μ.

  • Αταλάντη: 7 π.μ.

  • Τραγάνα: 7.15 π.μ.

Κάλεσμα συμμετοχής στην μαζική κάθοδο στην Αθήνα απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας. Ενημερώνει ότι,αναχώρηση για την Αθήνα από Λαμία, την Τρίτη 18 Ιούνη  θα γίνει στις 6 π.μ., στην οδό Στουρνάρα (στο πάρκινγκ πάνω από το πάρκο Τσαλτάκη). Για τη συμμετοχή επικοινωνήστε με το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και τα Σωματεία.

  Σοβαροί οι κίνδυνοι για βιομηχανικό ατύχημα

Επίσης το Σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με επιστολή του στα συναρμόδια υπουργεία, την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργό, απευθύνει πρόσκληση άμεσης επίσκεψης στο χώρο του εργοστασίου προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση και του σοβαρούς κινδύνους, ακόμη και για πρόκληση βιομηχανικού ατυχήματος, πού θα προκύψουν από την απόλυση και την απομάκρυνση των εργαζομένων.

Αναφέρει μάλιστα τη φωτιά που προκλήθηκε μετά από βραχυκύκλωμα στο χώρο του εργοστασίου, τονίζοντας ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην παρουσία και την έγκαιρη επέμβαση των εργαζομένων, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο οι φόβοι και οι ανησυχίες που έχει εκφράσει. Και σημειώνουν:

«Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί χρήζει άμεσης συζήτησης και ουσιαστικού διαλόγου και σε αυτή τη βάση τα σωματεία μας έχουν προτάσεις, που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και παράλληλα διασφαλίζουν την  περιουσία της ΛΑΡΚΟ, την προοπτική επαναλειτουργίας της, τις θέσεις εργασίας και την αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος.

Σε αυτή τη βάση την επιθυμία μας να σας φιλοξενήσουμε, σας καλούμε να ορίσετε ημερομηνία και ώρα επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ έτσι ώστε να διαπιστώσετε από κοντά την κατάσταση». 

Επίσης να σημειώσουμε ότι την έντονη ανησυχία του για την εγκατάλειψη του ταινιόδρομου μεταφοράς μεταλλεύματος από τα μεταλλεία στο λιμάνι φόρτωσης, εκφράζει το Σωματείο εργαζομένων στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στα Ψαχνά Εύβοιας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο καταστροφής του στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς, αλλά και διαμόρφωση συνθηκών που θα δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης της εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών του.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου