23 Ιουνίου 2024

Η Ακροδεξιά αποκτά κανάλι με πανελλαδική παρουσία! - Πώς στήθηκε το τηλεοπτικό δίκτυο Βελόπουλου σε 25 σταθμούς

Η Ακροδεξιά αποκτά κανάλι με πανελλαδική παρουσία! 

Οργανώνεται εκ νέου το τηλεοπτικό δίκτυο Βελόπουλου μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Όπως γράφει η Άγγελα Νταρζάνου στην Αυγή στο τηλεοπτικό περιφερειακό κανάλι Alert TV όπου ο Κυριάκος Βελόπουλος παρουσιάζει διάφορες εκπομπές, τοποθετήθηκε διευθυντής ειδήσεων ο Στέφανος Χίος του «Μακελειού». Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για αυτόν και τις ακροδεξιές, ρατσιστικές απόψεις που διακινεί.

Η εκλογική επιτυχία Βελόπουλου στηρίζεται τηλεοπτικά από το δίκτυο τουλάχιστον 25 τηλεοπτικών σταθμών ανά την Ελλάδα στα οποία προβάλλεται εδώ και πολλά χρόνια η εκπομπή του. Ξεκινώντας από την πώληση κεραλοιφών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είχε καθημερινό τηλεοπτικό βήμα για την πολιτική παρουσία του και κοινό σε όλη την Ελλάδα μέσω των μικρών περιφερειακών καναλιών στα οποία αναμεταδίδονταν η εκπομπή του. Τα πρόστιμα που εισέπραξε από το ΕΣΡ για «μισαλλόδοξα» σχόλια», σχεδόν στο 1 εκ ευρώ, «διευθετήθηκαν» όταν στήριξε πρόσφατα την κυβέρνηση της ΝΔ στην αλλαγή σύνθεσης των ανεξάρτητων αρχών.

Για το πώς ακριβώς στήθηκε το δίκτυο Βελόπουλου διαβάστε παρακάτω.

Το Alert TV που όπως δείχνουν οι εξελίξεις αναδιοργανώνεται ως κανάλι της ακροδεξιάς, έχει τον Κ. Βελόπουλο βασικό πρωταγωνιστή- σχολιαστή στο Αποκαλυπτικό δελτίο. Το κανάλι όπως γράφει η Αυγή, εμφανίζεται να ανήκει στην εταιρεία ΝΕΠ του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτουργεί με πληρεξούσιο συγγενούς του που ελέγχει στο σύνολό του το κανάλι. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κανάλι έχει μεταβιβαστεί και ανήκει στον Κυριάκο Βελόπουλο – αν και κάτι τέτοιο, για να είναι έγκυρο, θα πρέπει να έχει κοινοποιηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Βελόπουλος «αγοράζει» τηλεοπτικό χρόνο στα δεκάδες μικροκάναλα της περιφέρειας, μέσω εταιρείας παραγωγής. 

***

Πώς στήθηκε το τηλεοπτικό δίκτυο Βελόπουλου σε 25 σταθμούς και οι… κεραλοιφές

Της Ματίνας Παπαχριστούδη

Την περασμένη εβδομάδα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε συνολικά πρόστιμα ύψους 730.000 ευρώ σε 25 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, από τη Θράκη έως και την Κρήτη, ενώ ανάμεσα τους είναι και πέντε της Αττικής. Κοινό χαρακτηριστικό των σταθμών αυτών είναι πως μεταδίδουν την εκπομπή του Κυριάκου Βελόπουλου «Κόντρα και ρήξη» — μια ενημερωτική εκπομπή με πολιτικό χαρακτήρα, όπως κρίνει το ΕΣΡ. Σε αυτήν, τον Μάρτιο, ο αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος διαφήμισε… κεραλοιφές ως τη μοναδική λύση ενάντια στον κορονοϊό.

Τα επιχειρήματά του ήταν ως εξής: «Μη νομίζετε ό τι η μάσκα σας σώζει από τίποτα. Όλη η ιστορία των μικροβίων αλλά και των ιών είναι στα χέρια… Με το σαπουνάκι δε βγαίνει τίποτα, μην φαντάζεστε. Η λύση είναι η (τάδε αλοιφή) με νέα σύνθεση. Για 12 τουλάχιστον ώρες τελειώνεις με τα μικρόβια και τους ιού ς, ούτε φοβάστε τίποτα από αυτά που κυκλοφορούν και πεθαίνει κόσμος». Μέσω αυτών, προώθησε φαρμακευτικά προϊόντα, αποκομίζοντας αγνώστου ύψους κέρδη. Για εκείνες τις εκπομπές είχε γίνει παρέμβαση του Αρείου Πάγου και το ΕΣΡ, μετά την εξέταση των επίμαχων σκηνών, επέβαλε πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ για «παραπλάνηση όσους σταθμούς αποδείχθηκε πως απέστειλαν εσκεμμένα λάθος εκπομπές. Η είδηση βγάζει στην επιφάνεια το ισχύον προκλητικό σύστημα τηλεοπτικής υποστήριξης σε συγκεκριμένους πολιτικούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν το θεσμικά κατοχυρωμένο χάος στη λειτουργία των καναλιών για την προβολή τους. Τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως «εκπομπάρχης-πωλητής» προϊόντων στα μικρά τηλεοπτικά κανάλια, όσο και ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, διαθέτουν απεριόριστο χρόνο αυτοπροβολής και προώθησης των πολιτικών τους θέσεων. Κάτι που επιτυγχάνεται μέσω ειδικών συμβάσεων που υπογράφουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί με εξωτερική off shore. Η δε συγκεκριμένη εκπομπή, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΣΡ, αποστέλλεται μαζικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθημερινά.

Ο ίδιος ο Βελόπουλος σε μια εκπομπή του, δήλωνε περήφανα πως «πληρώνει πολλά» σε κάθε κανάλι για να προβάλλεται, αναφέροντας πως σε ένα από αυτά είχε πληρώσει περί το 1,5 εκατ. ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου