30 Ιουνίου 2024

Από τον Έβρο ως την Ύδρα, σημασία έχει να είσαι πλούσιος

Τις τελευταίες μέρες του Ιούνη δεκατρείς πλούσιοι τουρίστες, ανάμεσά τους επιχειρηματίες πετρελαϊκών εταιρειών με στενές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο του Καζακστάν Ν. Ναζαρμπάγιεφ, αφέθηκαν ελεύθεροι να επιστρέψουν στις χώρες τους, αφού είχαν προηγουμένως προσαχθεί από τις ελληνικές αρχές. Η προσαγωγή αυτή ακολούθησε την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς στην Ύδρα, η οποία προκλήθηκε από βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν από τη θαλαμηγό «Περσεφόνη» την οποία είχαν ναυλώσει για τις διακοπές τους. Αυτό τουλάχιστον κατέθεσαν μέλη του πληρώματος κοντινού σκάφους, που είδαν τη φωτιά να ξεκινάει λίγο πάνω από την παραλία στην οποία αράξει η «Περσεφόνη» και λίγο μετά τους ήχους και τις λάμψεις των βεγγαλικών.

Η φωτιά έκαψε τελικά 300 στρέμματα δάσους. Τα 13 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες. Οι τουρίστες από την άλλη, είχαν βγάλει εισιτήρια για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, οπότε δεν γινόταν να ταλαιπωρηθούν άλλο για τέτοιες λεπτομέρειες…

Ένας από τους τουρίστες, που όχι μόνο δεν συνελήφθησαν αλλά ούτε καν εξετάστηκαν ως μάρτυρες (έδωσαν απλά προφορικές καταθέσεις πριν φύγουν) έχει προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι φτάνει τα 400 εκατ. δολάρια. Έτσι, όπως φαίνεται δικαιούται να πηγαίνει σε όποιο μέρος του κόσμου θέλει, να προκαλεί οποιαδήποτε καταστροφή και στη συνέχεια να επιστρέφει άνετος στο σπίτι… ή το παλάτι του. Όσο κι αν θέλει κανείς να το αποφύγει, είναι αδύνατο να μην κάνει τη σύνδεση… 

Τον Αύγουστο του 2023 δεκάδες μετανάστες απανθρακώθηκαν, καθώς εγκλωβίστηκαν στο φλεγόμενο δάσος της Δαδιάς προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα. Η πυρκαγιά στη Δαδιά ήταν μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, η έκταση της οποίας οφείλεται στις εγκληματικές πολιτικές της εγκατάλειψης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και κάθε πολιτικής πρόληψης και προστασίας των δασών από τις κυβερνήσεις όλων των τελευταίων δεκαετιών. 

Έτσι, παρά τους θανάτους των μεταναστών που επίσης αποτελούν δικό της έγκλημα, η κυβέρνηση της ΝΔ, διά στόματος του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και στη συνέχεια όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν έχασαν χρόνο: κατηγόρησαν για την πυρκαγιά τους μετανάστες, σπρώχνοντας στην ουσία τους διάφορους ακροδεξιούς «σερίφηδες» να απαγάγουν, να τρομοκρατούν, να καλούν σε πογκρόμ εναντίον τους. Πράγματι, λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό των δεκάδων πτωμάτων στον Έβρο, ο Απ. Τότα, αιχμαλώτισε και κρατούσε για ώρες σε τρέιλερ δεκατρείς Σύριους και Πακιστανούς μετανάστες λέγοντας: 

«Έχω φορτώσει 25 κομμάτια.  25 κομμάτια τα μπάσταρδα. Οργανωθείτε… Οργανωθείτε... Βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε… Θα μας κάψουνε..»

Για την ιστορία, οι μετανάστες κατηγορήθηκαν για εμπρησμό αλλά αθωώθηκαν, καθώς δεν υπήρχε κανένα στοιχείο σε βάρος τους, πέρα από το γεγονός ότι προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα, κινδυνεύοντας ταυτόχρονα από τη φωτιά, από τις ελληνικές διωκτικές αρχές, αλλά και από τους ακροδεξιούς «σερίφηδες» στου Έβρου.

Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στα μισά της αντιπυρικής περιόδου και ο ετήσιος εφιάλτης των πυρκαγιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με δραματικές ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μεγάλες καταστροφές στα δάση της χώρας θα συνεχιστούν και φέτος. Και κάθε φορά που τυχαίνει να περνάει από εκεί κοντά κάποιος μετανάστης, θα αποτελεί το εύκολο εξιλαστήριο θύμα για κυβέρνηση, ΜΜΕ και ακροδεξιά. Εξάλλου, το σημαντικό είναι να πηγαίνει καλά ο τουρισμός, και μάλιστα ο τουρισμός των πλουσίων που προωθεί η κυβέρνηση. Τώρα αν οι πλούσιοι τουρίστες καίνε και κανένα δάσος, εντάξει, δάσος είναι, θα ξαναφυτρώσει κάποια στιγμή στο μέλλον. Ή και όχι, μπορεί να γίνει ένα ωραίο all-inclusive ξενοδοχείο. Οι ντόπιοι ιθαγενείς που ξεζουμίζονται από την τουριστική βιομηχανία έχουν μάθει έτσι και αλλιώς να ζουν και να δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες...

ΠΗΓΗ: Antinazi Zone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου