05 Απριλίου 2024

Γάζα: Υποκριτική οργή για τους νεκρούς αμερικανικής ΜΚΟ

Παλαιστίνιοι μεταφέρουν τις σορούς των εργαζομένων στην αμερικανική ΜΚΟ, World Central Kitchen
Παλαιστίνιοι μεταφέρουν τις σορούς των εργαζομένων στην αμερικανική ΜΚΟ | AP Photo

Η διεθνής κοινότητα τράβηξε το αφτί του Νετανιάχου για τη δολοφονία επτά εργαζομένων της οργάνωσης World Central Kitchen, έπειτα από έξι μήνες αφωνίας για την ανεξέλεγκτη σφαγή 40.000 Παλαιστινίων, αλλά και τουλάχιστον 196 Δυτικών εθελοντών, από τα ισραηλινά στρατεύματα

Ακούγεται σαν ψέμα και, εδώ που τα λέμε, είναι: ύστερα από έξι μήνες ανεξέλεγκτης ανθρωποσφαγής στη Γάζα και την εξόντωση περισσότερων από 40.000 Παλαιστινίων, στη συντριπτική πλειονότητα αμάχων, σύσσωμη η αυτοαποκαλούμενη διεθνής κοινότητα εδέησε, επιτέλους, χθες, να εκφράσει, λέει, την οργή της για τη δολοφονική επίθεση στην αμερικανική ΜΚΟ World Central Kitchen και τον θάνατο 7 εργαζομένων σε αυτήν. Οι νεκροί εθελοντές ήταν, βλέπετε, ξένοι –ανάμεσά τους τρεις Βρετανοί, ένας Αμερικανοκαναδός, ένας Πολωνός και μια Αυστραλέζα– και όχι ανώνυμοι ντόπιοι Παλαιστίνιοι, που πεθαίνουν κυριολεκτικά σαν τις μύγες.

Κι έτσι, ακούσαμε, χθες, τον βασικό σπόνσορα και πολιτικό προστάτη της γενοκτονίας, τον πρόεδρο Μπάιντεν, να δηλώνει «αγανακτισμένος» για την επίθεση και να ανακαλύπτει –άκουσον άκουσον– πως ο πόλεμος στη Γάζα είναι ο χειρότερος όσον αφορά τους θανάτους εργαζομένων στο κομμάτι της ανθρωπιστικής βοήθειας και ότι το Ισραήλ «δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τους εθελοντές που μοιράζουν τρόφιμα στους Παλαιστινίους»!

Ακούσαμε, επίσης, τον Αντονι Μπλίνκεν, υπουργό Εξωτερικών της υπερδύναμης και βασικό απολογητή της ισραηλινής θηριωδίας, να αποκαλεί «ήρωες» τους επτά πεσόντες και να ζητάει, λέει, άμεση και διεξοδική έρευνα από τους... δολοφόνους τους, δηλαδή τις ισραηλινές αρχές.

Τρομερά νούμερα

Και, βέβαια, ακούσαμε άπειρες παραλλαγές της ίδιας δήλωσης από το Λονδίνο, την Οτάβα, τη Μελβούρνη, τη Βαρσοβία και άλλα κράτη - παρατρεχάμενους της υπερδύναμης. Αλλά και από την Αθήνα, όπου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε «τη θλίψη μας για την τραγική απώλεια των εργαζομένων», απέστειλε «θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», και διατράνωσε πως «οποιαδήποτε επίθεση εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι απαράδεκτη». Ποιος έκανε, όμως, την «απαράδεκτη επίθεση» που οδήγησε στην «τραγική απώλεια»; Μήπως ήτανε ο στενός σύμμαχός μας, το σιωνιστικό κράτος - απαρτχάιντ του Ισραήλ;

Οχι, κύριοι πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί –δεν αρκεί να πείτε, έξι μήνες μετά, ότι το Ισραήλ «δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει» τους εθελοντές, όταν στην πραγματικότητα έχει σκοτώσει ήδη... 196 εξ αυτών, εκ των οποίων οι 175 είναι υπάλληλοι του ΟΗΕ, του οποίου όλοι σας δηλώνετε υπερήφανα μέλη! Και όχι, αυτά τα τρομερά νούμερα δεν τα λέει η Χαμάς, αλλά ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, την αντικατάσταση του οποίου, ως γνωστόν, ζητάει σε καθημερινή βάση το Ισραήλ –όπως άλλωστε ζητά και την απαγόρευση της UNWRA, της βασικής υπηρεσίας του ΟΗΕ που μοιράζει τρόφιμα στους Παλαιστινίους από το 1948...

Ούτε, βέβαια, πείθουν κανέναν οι δικαιολογίες των Ισραηλινών και συγκεκριμένα του επιτελάρχη Χέρζι Χαλέβι, ότι δήθεν έγινε «σοβαρό λάθος» από τους χαμηλόβαθμους διοικητές στη Γάζα, που και... καλά «μπέρδεψαν την ταυτότητα» του στόχου. Ψέματα! Οι άνθρωποι της World Central Kitchen δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, σε τρία διαφορετικά χτυπήματα, με σημαντική χρονική και γεωγραφική απόσταση μεταξύ τους, μέσα στα τεθωρακισμένα οχήματά τους και παρά τη συνεχή ενημέρωση των ισραηλινών αρχών για τη θέση τους. Και ο στόχος των πληγμάτων είναι προφανής και ήδη επιτεύχθηκε –να ακυρωθεί στην πράξη η προσπάθεια ανεφοδιασμού, μέσω του λεγόμενου «θαλάσσιου διαδρόμου» της βόρειας και κεντρικής Γάζας.

Καθημερινές επιθέσεις

Η πείνα, βλέπετε, είναι πλέον το βασικό όπλο του ισραηλινού στρατού, για να διώξει τις εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους που αρνούνται πεισματικά να φύγουν προς τον Νότο και έχουν γαντζωθεί μέσα στα χαλάσματα των σπιτιών τους –εξ ου και οι καθημερινές σχεδόν επιθέσεις σε σημεία διανομής τροφίμων, όπως η πρόσφατη απάνθρωπη «Σφαγή του Αλευριού».

Οχι ότι οι εκατό τόνοι τροφίμων που πρόλαβαν να ξεφορτώσουν οι εθελοντές και οι διακόσιοι σαράντα που ήδη επιστρέφουν αφάγωτοι στην Κύπρο είναι κάτι σημαντικό –στην πραγματικότητα ούτε για μια μέρα σίτισης δεν θα έφταναν. Αλλά η επιχείρηση αυτή ήταν ο «πιλότος», για να ακολουθήσουν κι άλλα καράβια, κι άλλα κομβόι –και το Ισραήλ, αυτή η μηχανή γενοκτονίας, δεν μπορούσε να το επιτρέψει.

Και, το κυριότερο, κανείς από αυτούς τους όψιμα ευαίσθητους δεν είπε λέξη για τους 59 νεκρούς και τους 85 τραυματίες Παλαιστίνιους αμάχους από τους βομβαρδισμούς του τελευταίου 24ωρου, με τους οποίους ο επίσημος απολογισμός ξεπέρασε τους 33.000 σκοτωμένους και 75.000 λαβωμένους αντίστοιχα. Οπως δεν είπαν λέξη για την ανείπωτη θηριωδία της ολικής καταστροφής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, του αλ-Σίφα, το οποίο βανδάλιζαν και διαγούμιζαν επί δύο ολόκληρες εβδομάδες οι βάρβαροι Ισραηλινοί σύμμαχοι της πολιτισμένης Δύσης.

Αν έδιναν λίγη παραπάνω προσοχή, μπορεί και να διάβαζαν την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του WHO, που ανέφερε ρητά πως η καταστροφή του αλ-Σίφα «ισοδυναμεί με το ξερίζωμα της καρδιάς... του συστήματος υγείας της Γάζας». ‘Η να έβλεπαν σε βίντεο τις καμένες γεννήτριες ή μερικά από τα δεκάδες άταφα πτώματα των δολοφονημένων αμάχων. Αλλά δεν...

Τέλος πάντων, ποτέ δεν είναι αργά –και μακάρι αυτό το νέο βάρβαρο «λάθος» των Ισραηλινών να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για μια πρώτη δέσμη αληθινών κυρώσεων σε βάρος του Τελ Αβίβ, όπως για παράδειγμα ένα εμπάργκο στην πώληση όπλων και πολεμοφοδίων, που ήδη συζητιέται σοβαρά στον ΟΗΕ αλλά και σε αρκετές συμμάχους των Ισραηλινών, όπως η Βρετανία. Σε τελική ανάλυση, πάντως, και όσο οι διπρόσωπες ΗΠΑ συνεχίζουν να «ταΐζουν» ενεργά την ισραηλινή πολεμική μηχανή, η μόνη δύναμη που μοιάζει ικανή να γκρεμίσει το αιματοβαμμένο καθεστώς Νετανιάχου είναι η ίδια η ισραηλινή κοινή γνώμη.

Νέες διαδηλώσεις

Χθες, χιλιάδες Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων και πολλοί συγγενείς ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, διαδήλωσαν και πάλι για τέταρτη μέρα έξω από το κτίριο της βουλής στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας την παραίτηση του Νετανιάχου και την άμεση διεξαγωγή εκλογών. «Κάνετε εκστρατεία εναντίον μου, εναντίον των οικογενειών των ομήρων, στραφήκατε εναντίον μας. Μας αποκαλείτε προδότες, όταν ΕΣΕΙΣ είστε ο προδότης, ο προδότης του λαού σας, των ψηφοφόρων σας, του κράτους του Ισραήλ», είπε από μικροφώνου η Εϊνάβ Ζανγκάουερ, ο γιος της οποίας είναι αιχμάλωτος της Χαμάς.

«Είστε υπεύθυνος για την 7η Οκτωβρίου με κάθε δυνατό τρόπο, είστε ένα εμπόδιο για μια συμφωνία για τους ομήρους, δεν μας αφήνετε επιλογή, πρέπει να κάνετε στην άκρη. Και θα συνεχίσουμε να σας καταδιώκουμε και δεν θα ησυχάζετε ούτε μέρα ούτε νύχτα, όσο ο γιος μου δεν έχει ούτε μέρα ούτε νύχτα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου