11 Απριλίου 2024

Σύρος: Αναβολή της αυριανής προβολής της ταινίας 'Σιγή Ιχθύος". Η προβολή θα γίνει την Παρασκευή 19/4/2024 στο ΚΕΠΕΑ Σύρου Ερμούπολης (παλαιό δημοτικό σχολείο του Μάννα) [VIDEO]

Το ΚΕΠΕΑ Σύρου Ερμούπολης θα αναγκαστεί να αναβάλει την αυριανή προβολή (Παρασκευή 12 Απριλίου) της ταινίας "Σιγή Ιχθύος" για την επόμενη εβδομάδα 19 Απριλίου και ώρα 20:30. Η προβολή θα γίνει στο εργαστηριακό κέντρο μας, στο παλαιό δημοτικό σχολείο του Μάννα, όπως είχε προβλεφθεί εξ αρχής. 
 
Η είσοδος για την τελευταία αυτή προβολή θα είναι ελεύθερη. 
 
Μας συγχωρείτε για την αναστάτωση.

η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΕΠΕΑ Σύρου Ερμούπολης
 
***
 
altersyros: Ακολουθούν δυο λόγια για την ταινία και το σχετικό trailer: 
 

 

ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ

του Θοδωρή Χονδρόγιαννου

“Αποφάσισα να δημιουργήσω την ταινία «Σιγή Ιχθύος» ως μια μικρή συμβολή στην ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ελάχιστο χρόνο για να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή και την απώλεια της βιοποικιλότητας, δύο απειλές που θέτουν το ανθρώπινο είδος ενώπιον μιας υπαρξιακής κρίσης.”
 
Παρά τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπει τέλος στην υπεραλίευση μέχρι το 2020, η Μεσόγειος παραμένει στην εποχή της κλιματικής αλλαγής η πιο υπεραλιευμένη θάλασσα παγκοσμίως, με τις ψαριές να φτωχαίνουν διαρκώς. Ταξιδεύοντας απ’ άκρη σ’ άκρη σε αυτή τη θάλασσα που ενώνει τρεις ηπείρους, η ταινία αποτυπώνει τις ζωές των ψαράδων, που κινδυνεύουν να καταστούν «είδος προς εξαφάνιση», εξαιτίας των αποτυχημένων ενωσιακών και εθνικών πολιτικών.
Μία ταινία μεγάλου μήκους βασισμένη τόσο στη δημοσιογραφική έρευνα όσο και στην ανθρώπινη παρατήρηση, που αναδεικνύει το θέμα της υπεραλίευσης στη Μεσόγειο, τις περιβαλλοντικές προεκτάσεις αλλά και τις επιπτώσεις στη ζωή των ίδιων των ψαράδων. 

Σιγή Ιχθύος

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Χονδρόγιαννος, Ανδρέας Λουκάκος
Σενάριο: Θοδωρής Χονδρόγιαννος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Φάνης Καραγιώργος
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου
Ήχος: Ανδρέας Γκόβας
Παραγωγοί: Θοδωρής Χονδρόγιαννος
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 70΄
Ελληνική διανομή: Anemon Films
Επικοινωνία: Θοδωρής Χονδρόγιαννος, theo.chondrogiannos@gmail.com

-ME ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από imedd.org και filmfestival.gr
 
-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το  ΚΕΠΕΑ Σύρου Ερμούπολης: https://kepea-syrou.kyk.sch.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου