21 Δεκεμβρίου 2023

Σύρος: Τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις των υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Συνέντευξη Τύπου από εκπροσώπους του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ν. Κυκλάδων και της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων

Τη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο και στις έδρες των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων των Κυκλάδων. Συζητήθηκαν πλήθος θεμάτων που αφορούν του υπαλλήλους της Περιφέρειας, έγινε απολογισμός των δράσεων του προηγούμενου διαστήματος, συζητήθηκαν προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την λειτουργία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, αλλά και με την καθημερινότητα στη νησιωτική περιφέρεια. Έγιναν επίσης αναφορές της συμπεριφοράς της περιφερειακής αρχής και του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει το Σύλλογο των Υπαλλήλων. Στη συνέχεια αποφασίστηκε η οργάνωση δράσεων για το επόμενο διάστημα και συμφωνήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο.

Μετά το τέλος της Συνέλευσης παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Γιωτάκη, το γεν. γραμματέα Κώστα Μουρσελά και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.) Βέτα Πανουτσάκου, η οποία παραβρέθηκε στη Συνέλευση. Βασικά θέματα που αναφέρθηκαν ήταν η υποστελέχωση των Υπηρεσιών και η αποδυνάμωση των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων, τα προβλήματα της νησιωτικότητας, η υποβάθμιση των υποδομών υγείας στα νησιά, η απουσία κινήτρων για την προσέλκυση υπαλλήλων, η συνεργασία με άλλους Συλλόγους κ.α.). Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Πανουτσάκου παρουσίασε την εικόνα των εξελίξεων σε πανελλαδικό επίπεδο, αναδεικνύοντας τον ρόλο των περιφερειακών αρχών και της κυβέρνησης στην υποβάθμιση των Υπηρεσιών, με στόχο τις ιδιωτικοποιήσεις και την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Παρακάτω παρουσιάζεται το διεκδικητικό πλαίσιο του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.:

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΑΝΚ 19-12-2023

  1. Τροποποίηση Οργανισμού ΠΝΑι

Ανασύσταση και ενεργοποίηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την επεξεργασία του σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Επιτροπής που είχε συγκροτηθεί για προετοιμασία της Τροποποίησης του Οργανισμού, όπως το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε συστήσει.

Η μη ενεργοποίηση της επιτροπής και η βιαστική προετοιμασία στην τελευταία κυριολεκτικά Συνεδρίαση που μπορούσε να εισαχθεί η Τροποποίηση του Οργανισμού, έδωσαν την δυνατότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να προχωρήσει στην επιστροφή της Απόφασης Τροποποίησης Οργανισμού που τελικά στάλθηκε.

Στο απορριπτικό κείμενο της Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπάρχουν αναφορές οι οποίες σε πρώτη φάση κρίνονται ως ανεδαφικές και εξαιρετικά προβληματικές για την Λειτουργία της Περιφέρειας και για τους Συναδέλφους.

Περισσότερα όμως θα συζητηθούν επί αυτού του πολύ σοβαρού θέματος και το επόμενο διάστημα με όλους τους Συναδέλφους.

  1. Στήριξη της Παροχής Υγείας - Στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου και των Πρωτοβάθμιων Μονάδων Υγείας στις Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Συμμετοχή και πρωτοβουλίες σε συνεργασία με όλους τους φορείς για να σταματήσει η επικίνδυνη κατηφόρα στις Κυκλάδες, στην παροχή Δημοσίας Υγείας, που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη διαβίωσή μας.

  1. Πλήρη Στελέχωση των Υπηρεσιών της Π.Ν.Αι.

Σήμερα υπηρετούν στην Π.Ε. Κυκλάδων περίπου 180 συνάδελφοι με τραγικές ελλείψεις σε όλες τις Διευθύνσεις της έδρας και στα Επαρχεία.

Υπάρχουν αιτήματα από όλες τις υπηρεσίες των Κυκλάδων.

Υπάρχει σχετικό Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου υπ’ αριθ. 212/2016 για την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Οι παρακάτω πρόσφατες αποφάσεις είναι σταγόνα στον Ωκεανό δεν αντιμετωπίζουν σε καμία περίπτωση την υποστελέχωση και τις ανάγκες των Υπηρεσιών.

  1. Η υπ’ αρ. 46/2023 της 20η Φεβρουαρίου 2023 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Πολυετή προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2024 – 2027. ( ΑΔΑ ΡΜΩΦ7ΛΞ-ΞΦ3)

  2. Η υπ’ αρ. 47/2023 της 20η Φεβρουαρίου 2023 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου «Προσδιορισμός ειδικοτήτων εγκεκριμένων θέσεων για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023 (ΑΔΑ: 60ΧΜ7ΛΞ-ΜΡΙ)

Σε καμία περίπτωση ο Προγραμματισμός αυτός βέβαια δεν λύνει την τεράστια υποστελέχωση.

4. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ

Ενέργειες για Τροποποίηση της Ισχύουσας Νομοθεσίας.

Μέσα από ένα δαιδαλώδες σύστημα με κριτήρια υποκειμενικά και μη μετρήσιμα, που προσπερνά την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων, με ρυθμίσεις που μεταθέτουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν σε προϊσταμένους και υπαλλήλους και έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα (άρθρο 10 παρ. 2, άρθρο 12 παρ. 2, άρθρα 14 & 15), η αξιολόγηση που προωθείται, δεν έχει καμία σχέση με την απαίτηση για υπηρεσίες σύγχρονες και ποιοτικές, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού.

Η «νέα» αξιολόγηση παραμένει αντιδραστική και μηχανισμός που στοχεύει στη «διάσπαση», στη χειραγώγηση και υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων στην απαρέγκλιτη προώθηση υλοποίησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής (άρθρο 23).

Συμμετέχουμε στην «απεργία– αποχή» από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια της στοχοθεσίας & αξιολόγησης του ν. 4940/2022.

5. Προκήρυξη θέσεων ευθύνης:

Άμεση προκήρυξη θέσεων όλων των Θέσεων Ευθύνης

Για την Περιφέρεια μας πολύ καθυστερημένα σε σχέση με άλλες, εκδόθηκε στις 08-05-2022, η Προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 84-86 του Υ.Κ. (ν. 3528/2007) με ΑΔΑ 6ΝΑ57ΛΞ-ΩΩ3.

Δεν έχουν ακόμη εκδοθεί τα αποτελέσματα αυτής της Προκήρυξης.

To Ισχύον Νομοθετικό πλαίσιο είναι και αυτό προβληματικό .

Χρειάζονται παρεμβάσεις ώστε :

Να τροποποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο και να μην υπολογίζεται ο χρόνος αναπλήρωσης με ανάθεση, στην μοριοδότηση της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων, να καταργηθεί η συνέντευξη και η μοριοδότησή της, να καταργηθούν όλες οι «φωτογραφικές» ρυθμίσεις, να επανέλθουν οι δύο αιρετοί των εργαζομένων στο ΣΕΠ.

  1. Κίνητρα προσέλευσης υπαλλήλων στην ΠΝΑι.

Νέα Τροποποίηση και Άμεση εφαρμογή του άρθρου 32 του ν. 4483/2017 (Α΄ 107) όπως ισχύει με το άρθρο 349 του Ν. 4512/2018, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 349 του Ν. 4512/2018 , το άρθρο 55 Ν.4735/2020,ΦΕΚ Α 197/12.10.2020 και το άρθρο 26 Ν.4807/2021,ΦΕΚ Α96/11.06.2021 ώστε να υπάρξει επέκταση της χορήγησης στους συναδέλφους που αφορά ανεξάρτητα από πληθυσμιακά όρια που τίθενται. Ήδη η Περιφέρεια πράττοντας ορθά ενισχύει υπαλλήλους άλλων Υπηρεσιών (Ιατρούς εξ όσων γνωρίζουμε).

7. Αύξηση ημερήσιας αποζημίωσης εκτός έδρας και περαιτέρω αύξησης αποζημίωσης καυσίμου για χρήση ΙΧ αυτοκινήτου.  

Ενέργειες για προώθηση σε όλους τους αρμόδιους ώστε να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα των νησιών για τροποποίηση της νομοθεσίας και να υπάρξει πρόβλεψη να πληρώνεται στο ολόκληρο η ημερήσια μετακίνηση, να αποσυνδεθεί από την απόσταση σε μίλια καθώς και η ημερήσια αποζημίωση. Η μετακίνηση των υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν είναι δυνατόν να υπολογίζεται με αποστάσεις σε μίλια. Οι ιδιαίτερες συνθήκες μια πολυνησιωτικής Περιφέρειας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε αυτή την περίπτωση, καθώς τα δρομολόγια των πλοίων είναι πολλές φορές σπάνια, ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο και οι συνθήκες μετακίνησης από νησί σε νησί εξαιρετικά δυσχερείς. Στη περίπτωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κάθε μετακίνηση πρέπει να αποσυνδεθεί από όριο αποστάσεων και να λογίζεται ως εκτός έδρας με ολόκληρη αποζημίωση ακόμη και οι αυθημερόν - καθώς ο υπάλληλος επιστρέφει μετά από πολύωρο ταξίδι το βράδυ στην έδρα του - και με δικαίωμα διανυκτέρευσης (εάν απαιτείται).

Η πρόσφατη αύξηση από 0,15 σε 20 λεπτά ανά ΧΛΜ είναι μικρή και δεν αντιμετωπίζει την πραγματική αύξηση και το κόστος χρησιμοποίησης ΙΧ.

Σε κάθε περίπτωση να λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα που είναι κατοχυρωμένη και από το άρθρο του 106 §1 του Συντάγματος.

 8.  Εξομοίωση Δαπανών Εξόδων Διανυκτέρευσης με υπάλληλους άλλων Υπηρεσιών

Να ισχύει και για τους υπαλλήλους των Νησιωτικών Περιφερειών αυτό που ισχύει για τους Υπάλληλους με αρμοδιότητα την διενέργεια φορολογικών, τελωνειακών ελέγχων, ελέγχων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας στη νησιωτική χώρα, στους οποίους: Από την 1η Μαΐου έως και την 30ή Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, καταβάλλεται ανεξαρτήτως κατηγορίας για τη μετακίνησή τους το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης της περ. α`, με την προσαύξηση τριάντα τοις εκατό (30%) του τρίτου εδαφίου της παρούσας.

ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Δ.9: ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

β) Ισχύει το παρακάτω

(ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Δ.9: ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Άρθρο 10

Έξοδα Διανυκτέρευσης

Από 01-01-2024 αυξάνεται σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ.2με τον Ν.5045/2023,ΦΕΚ Α 136 ως εξης :

α. Κατηγορία Ι, μέχρι εκατό (100) ευρώ ανά διανυκτέρευση

β. Κατηγορία ΙΙ, μέχρι ογδόντα (80) ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%) για διαμονή εντός των ορίων των δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η ως άνω προσαύξηση ισχύει και για διαμονή στη νησιωτική χώρα από την 1η Μαΐου έως και την 30ή Σεπτεμβρίου εκάστου έτους

Ειδικά για τη διενέργεια φορολογικών, τελωνειακών ελέγχων, ελέγχων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας στη νησιωτική χώρα, από την 1η Μαΐου έως και την 30ή Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, καταβάλλεται σε υπαλλήλους ανεξαρτήτως κατηγορίας για τη μετακίνησή τους το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης της περ. α`, με την προσαύξηση τριάντα τοις εκατό (30%) του τρίτου εδαφίου της παρούσας. Σε περίπτωση διανυκτέρευσης σε κατάλυμα κόστους υψηλότερου του οριζόμενου, ανά κατηγορία στην παρούσα παράγραφο, η δαπάνη αναγνωρίζεται μέχρι του οριζόμενου αυτού ποσού.)

9. Επίδομα προβληματικών περιοχών

Διπλασιασμός του επιδόματος προβληματικών περιοχών που χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 15 του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α’) στους Υπαλλήλους της Περιφέρειας ώστε να καλυφτεί εν μέρει το αυξημένο κόστος διαβίωσης στα νησιά.

10. Χορήγηση του επιδόματος για τη μερική κάλυψη του κόστους διαβίωσης ΚΑΙ για τους Υπάλληλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Την επέκταση των προβλέψεων του παρακάτω άρθρου 30 του Ν 5043/2023 για χορήγηση του επιδόματος για τη μερική κάλυψη του κόστους διαβίωσης (των 150 ευρώ μηνιαίως σε υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου , που υπηρετούν σε Νησιωτικούς Δήμους αυτής )και στους υπάλληλους των Νησιωτικών Αιρετών Περιφερειών για ευνόητους ιδίους λόγους και βεβαίως για λόγους ισονομίας.

Ν 5043/2023: 



Άρθρο 30

Καταβολή επιδόματος στους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

1. Στους υπαλλήλους, μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, που υπηρετούν στους νησιωτικούς δήμους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οργανικών μονάδων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, αντίστοιχα, καταβάλλεται επίδομα για τη μερική κάλυψη του κόστους διαβίωσής τους, το ύψος του οποίου ορίζεται σε εκατόν πενήντα ευρώ (150) μηνιαίως. Η παροχή του πρώτου εδαφίου χορηγείται και σε υπαλλήλους που αποσπώνται στις εν λόγω υπηρεσίες των ανωτέρω αποκεντρωμένων διοικήσεων.

2. Η παρ. 1 δεν ισχύει για τους κατοίκους των περιοχών αυτών ή τους συζύγους τους ή τα ανήλικα τέκνα αυτών που έχουν την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία κατοικίας στην περιοχή υπηρέτησης.

11. Αύξηση των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας των υπάλληλων στις νησιωτικές Περιφέρειες

Επέκταση έως 180 ημέρες ημερών μετακίνησης εκτός έδρας κατά αναλογία με τη διάταξη που αφορά στους αιρετούς των ΟΤΑ

(ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Δ.9: ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αρθρο 3

Ημέρες μετακίνησης εκτός έδρας……….

10. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, καθορίζονται οι ημέρες μετακίνησης εκτός έδρας κατ` έτος και πέραν των ανωτέρω ορίων των παρ. 1 και 2, μέχρι εκατόν ογδόντα (180) ημέρες συνολικά για τα αιρετά όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και τους αιρετούς που συμμετέχουν στα πάσης φύσεως συλλογικά όργανα των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος)

12. Άμεση απόδοση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στους Δικαιούχους κατόχους Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη

Είναι απαράδεκτο με την ακρίβεια να επιδοτούμε τις μετακινήσεις για προσωπικούς και αναγκαίους λόγους που κάνουμε εμείς και οι οικογένειές μας- 1 χρόνος και πλέον είναι απλήρωτος από το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Συμμετέχουμε σε κάθε Συλλογική Διεκδίκηση των οφειλόμενων και απαιτούμε και μέσω όλων των Συλλογικών μας Οργάνων την άμεση απόδοσή του όπως προβλέπεται.

13. Πλήρης εφαρμογή των όρων υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με τον ν. 3850/2010, την 43726/2019 ΚΥΑ και το ΠΔ 398/1994 για τους εργαζόμενους σε οθόνες οπτικής απεικόνισης. Χορήγηση ΜΑΠ- προληπτικές εξετάσεις, δημιουργία και στελέχωση ΕΣΥΠΠ σε κάθε Π.Ε., προσλήψεις τεχνικού και γιατρού εργασίας με μόνιμη σχέση εργασίας. Να γίνουν Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για όλους τους χώρους εργασίας και κάθε θέση εργασίας. Να ικανοποιηθεί το αίτημα αποτίμησης σε χρήμα των ΜΑΠ των ετών 2019, 2020 και 2021 2022 και 2023 που δεν χορηγήθηκαν στους δικαιούχους.

14. Κάλυψη εξόδων Βρεφονηπιακών Σταθμών και συμμετοχή σε Παιδικές Κατασκηνώσεις και ΚΔΑΠ για τα παιδιά των υπαλλήλων της Περιφέρειας

Επέκταση ισχύουσας ρύθμισης Άρθρο 167 ν.44832017, που αφορά στην κάλυψη κατασκηνωτικών εξόδων και ζητήματα κάλυψης των αναγκών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης από τις Περιφέρειες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για όλα τα παιδιά των συναδέλφων.

**Άρθρο 167 ν.44832017 «Οι Περιφέρειες, στο πλαίσιο των δαπανών κοινωνικής αντίληψης που εκτελούν, δύνανται να καλύπτουν από ιδίους πόρους τις δαπάνες συμμετοχής των τέκνων του προσωπικού τους, ηλικίας τεσσάρων (4) έως δεκαέξι (16) ετών, σε παιδικές κατασκηνώσεις, κατά τη θερινή περίοδο έκαστου έτους, και για χρονικό διάστημα έως δύο (2) εβδομάδες. Το ημερήσιο τροφείο που θα καλύπτουν οι Περιφέρειες αντιστοιχεί σε αυτό που καθορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 4 της Κ.Υ.Α. 6199/267/ 27.3.2017 (Β` 1030), και όπως κάθε φορά ισχύει, αναλογικώς εφαρμοζόμενης. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθορίζονται τυχόν άλλες λεπτομέρειες της διαδικασίας αυτής».

15. Προμήθεια Η/Υ φορητών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για χρήση στα εκτός έδρας. Τουλάχιστον ένας ανά Διεύθυνση ή Τμήμα που εκτελεί ελέγχους. 

16. Κατ' αντιστοιχία Νομική Κάλυψη Υπαλλήλων, όπως ισχύει και για τους αιρετούς

Τροποποίηση του άρθρο 11 του Ν. 4915/2022 ώστε να αφορά και τους υπαλλήλους και όχι μόνο τους αιρετούς, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα της νομικής μας κάλυψης «ενώπιον των δικαστηρίων ή των δικαστικών αρχών, σε περίπτωση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης ή άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος μας για αδικήματα που τους αποδίδεται ότι διέπραξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», κι όχι να περιμένουμε να κριθούν οι υποθέσεις στις οποίες τυχόν εμπλέκονται και που τους οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο. Εφαρμογή της νομικής κάλυψης σε όλους τους υπαλλήλους, που διώκονται κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, με προπληρωμή δικηγόρου επιλογής μας. Δημιουργία κατάλληλα στελεχωμένου νομικού γραφείου για τις τεχνικές κλπ υπηρεσίες ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη νομική βοήθεια στη σύνταξη εγγράφων εισηγήσεων σε ενστάσεις, αιτήσεις θεραπείας, προσφυγές εργολάβων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου