19 Δεκεμβρίου 2023

Άθλια αναλγησία! Με τα ΜΑΤ, άρπαξαν χριστουγεννιάτικα το σπίτι οικογένειας αναπήρων στα Πετράλωνα - Συλλαλητήριο σήμερα στις 6.30 το απόγευμα (EIKONEΣ & VIDEO)


Πετράλωνα: Έφεραν «στρατό» αστυνομικών για να τους πετάξουν στον δρόμο UPD


Με ΟΠΚΕ και ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε στα Πετράλωνα η έξωση 74χρονης ανάπηρης και του 58χρονου γιου της, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα • Αστυνομικοί απώθησαν κι έριξαν στο έδαφος διαδηλωτές • «Μου πήραν τα πάντα» δηλώνει η ανήμπορη γυναίκα με τον γιο της να καταγγέλλει ότι τον έβγαλαν σηκωτό.

Παρά τη μαζική συμμετοχή, παρά τις αντιδράσεις φοιτητών, κατοίκων και συλλογικοτήτων η ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε από το σπίτι της στα Άνω Πετράλωνα 74χρονη με αναπηρία και τον 58χρονο γιο της, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Η αστυνομία είχε... φροντίσει να οργανώσει από νωρίς το σχέδιο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, περικύκλωσαν από νωρίς το πρωί την περιοχή Πέτρινα, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν με περιπολικά και συμβατικά οχήματα, έβγαλαν τους ανθρώπους από το σπίτι τους και έβαλαν τα πράγματά τους σε ένα βαν, με την οικογένεια να προλαβαίνει να μαζέψει μόνο μερικές σακούλες από τα υπάρχοντά της.

Η κινητοποίηση ήταν δυναμική με συνθήματα όπως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «έξω τα κοράκια από τις γειτονιές μας» και «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός», ενώ η διαμαρτυρία εντάθηκε εξαιτίας της παρουσίας δυνάμεων ΜΑΤ και ΟΠΚΕ.

Μάλιστα, την ώρα που οι διαδηλωτές είχαν σχηματίσει κλοιό και προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποχώρηση του βαν, αστυνομικοί έσπρωξαν, προπηλάκισαν κι έριξαν κόσμο στο έδαφος.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τον «στρατό» που επιστράτευσε με σκοπό να διώξει ανήμπορους ανθρώπους από το σπίτι τους, ενώ καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Τιμόδημου και Καλλισθένους ζητώντας να αποχωρήσει ο νέος ιδιοκτήτης έως ότου εκδικαστούν τα αιτήματα της οικογένειας.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν η Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, η Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων - Θησείου - Κουκακίου, η τοπική του ΚΚΕ και ο Διαρκής Αγώνας.

«Μου πήραν τα πάντα, με πέταξαν στον δρόμο»

Η κυρία Χρυσούλα εμφανώς ταλαιπωρημένη δηλώνει «μου πήραν τα πάντα, κρεβάτια, ρούχα, τα πάντα. Δεν έχω που να μείνει», ενώ ο γιος της καταγγέλλει «τέσσερις αστυνομικοί με βγάλανε έξω σηκωτό».

Οι τρεις προηγούμενες απόπειρες

Οι προηγούμενες τρεις απόπειρες έξωσης απετράπησαν χάρη σε κινητοποιήσεις. Η τελευταία ήταν μόλις την προηγούμενη Τετάρτη, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις και η δικαστική επιμελητήρια αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν λόγω διαμαρτυρίας από τη Λαϊκή Συνέλευση της περιοχής, την Λαϊκή Συσπείρωση και την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών.

Το διαμέρισμα εκπλειστηριάστηκε τον Μάιο του 2022 έναντι 86.000 ευρώ για μη εξυπηρετούμενο δάνειο με την καταχρηστική ρήτρα ελβετικού φράγκου.

Συλλαλητήριο ανακοινώθηκε στις 6.30 σήμερα το απόγευμα, μπροστά στο σπίτι στην Τιμοδήμου 13.





ΦΩΤΟς EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από efsyn.gr και imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου