05 Μαΐου 2022

Ομολογία Γεωργιάδη: Η ρήτρα αναπροσαρμογής «προστατεύει τις εταιρείες από μια πιθανή χρεοκοπία» (VIDEO)

Ο κύριος υπουργός Αναπτύξεως το είπε σαφώς: Η ρήτρα αναπροσαρμογής «προστατεύει τις εταιρείες από μια πιθανή χρεοκοπία».

Πού το είπε; Μα, στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα ο παρουσιαστής Οικονόμου τον ρώτησε αν έπρεπε να προβλεφθεί στο νόμο, σε περίπτωση μιας καταστροφής, να υπάρχει μια ισορροπία και το κόστος να το πληρώνουν όλοι. Και τι απάντησε ο υπουργός Αναπτύξεως; «Δεν είναι θέμα νόμου», ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε: «Οι εταιρείες που παράγουν ρεύμα το κάνουν κυρίως με φυσικό αέριο, άρα αυτές οι εταιρείες αγοράζουν το φυσικό αέριο εξαιρετικά ακριβότερα. Άρα η ρήτρα αναπροσαρμογής εδώ έρχεται να τους προστατεύσει από μία πιθανή χρεοκοπία».

«Ναι αλλά θα χρεοκοπήσει ο λαός έτσι όπως το πάτε», του απάντησε ο παρουσιαστής Οικονόμου. Και τι είχε να πει ο Άδωνις Γεωργιάδης; «Βλέπετε πόσο δύσκολες είναι οι επιλογές;». 

Δεν ξέρουμε τι «είδε» ο κύριος Οικονόμου αλλά εμείς το «είδαμε» με γυμνό μάτι. Η επιλογή της κυβερνήσεως μεταξύ λαού και εταιρειών είναι συγκεκριμένη. Με τις εταιρείες κι ας «χρεοκοπήσει ο λαός» που λέει και ο παρουσιαστής Οικονόμου.

Το ΒΙΝΤΕΟ της εικόνας μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

-altersyros: Υπενθυμίζουμε και την παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου ότι οι ιδιώτες πάροχοι επέβαλαν στη ΔΕΗ τη ρήτρα αναπροσαρμογής, παρά την προσπάθειά του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, μετά την παραδοχή του αυτή και λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου