19 Μαΐου 2022

Αντωνία Λεγάκη: Μετά την αστυνομική ήρθε και η δικαστική σκοπιμότητα εναντίον της οικογένειας Καττή στα Σεπόλια με επανάληψη της δίκης της οικογένειας Καττή (ΗΧΗΤΙΚΟ)


Στις 17 Νοέμβρη του 2020 η Ελληνική Αστυνομία έδειρε μια ολόκληρη οικογένεια στην είσοδο του σπιτιού της στα Σεπόλια. Η οικογένεια Καττή είχε πέσει θύμα ακραίας αστυνομικής βίας.  

Εδώ και εφτά μήνες, τα θύματα, μάνα, πατέρας, γιος, κόρη και άλλοι, διώκονται παρά το οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει τι ακριβώς συνέβη και τις καταθέσεις 20 αυτοπτών μαρτύρων.

Μάλιστα, ο πατέρας έπαθε καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και μία γιατρός καταθέτει πως ενώ ζητούσε από την αστυνομία να βγάλει τις χειροπέδες για να του κάνει ανάνηψη, οι αστυνομικοί χτυπούσαν την γιατρό. Μετά από μήνες δικαστικής διαδικασίας και ταλαιπωρίας των θυμάτων, στην τελευταία μέρα, η πρόεδρος του δικαστηρίου «παύθηκε από τα καθήκοντά της» και η δίκη θα πρέπει να γίνει ξανά από την αρχή.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Αντωνία Λεγάκη μιλά στον Νίκο Μπογιόπουλο για αυτήν την εξωφρενική περίπτωση κρατικής αυθαιρεσίας.

 
 
-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Της Γιώτας Τέσση

■ 17/11/2020:

Συλλήψεις στον σωρό

■ 13/10/2021:

Εναρξη δίκης

■ 14/12/2022:

Επανάληψη της δίκης

Μία μέρα απαιτούνταν για να ολοκληρωθεί η «δίκη των Σεπολίων» ή η «δίκη της οικογένειας Καττή», όπως έγινε γνωστή από τα ονόματα της γειτονιάς και των δύο παιδιών της οικογένειας που συνελήφθησαν μαζί με δύο φίλους τους. Η δικαστική ομηρία των κατηγορούμενων για πλημμελήματα θα λάμβανε τέλος και θα σταματούσαν να ζητούν άδειες από τις δουλειές τους ή τις σχολές τους για να πηγαινοέρχονται στην Ευελπίδων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου