26 Ιουνίου 2023

Κοιμηθήκαμε στα κρεβάτια μας και ξυπνήσαμε στον χορό των τεράτων

Photo by David Clode on Unsplash

 

Του ΣΟΦΟΚΛΗ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ

 

Τα ποσοστά της Άκρας Δεξιάς είναι χαρακτηριστικό πως η κοινωνία συνολικά κινήθηκε προς φασιστικές, σκοταδιστικές και ναζιστικές νοοτροπίες. Αν συνυπολογίσουμε σε αυτά τα ποσοστά και το 1/3 – 1/4 της Νέας Δημοκρατίας που πρόσκεινται στην ακροδεξιά της πτέρυγα, τότε είναι χαρακτηριστικό το τι συνέβη στην κοινωνία τα τελευταία 4 χρόνια.

Όταν βλέπεις πως η Νέα Δημοκρατία χάνει ένα κομμάτι της από την άκρα δεξιά και το αναπληρώνει από το κέντρο και αυξάνει τα ποσοστά της, παρά τα δεκάδες σκάνδαλα, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως ο προοδευτικός λόγος έχει μπει στο mute.

Ακόμα χειρότερα φαίνεται πως ο τουλάχιστον κρατικά υποβοηθούμενος πνιγμός 650+ συνανθρώπων μας στα ανοιχτά της Πύλου, απόρροια της εσωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής με σαφή εμπλοκή του Λιμενικού, όχι απλά δεν λειτούργησε ως δείκτης του τι πρεσβεύει αυτή την στιγμή η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ως παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά νομιμοποιήθηκε απόλυτα ως πολιτική επιλογή.

Δηλαδή αν η Κυβέρνηση του «κεντροδεξιού Μητσοτάκη» χάραξε πολιτική πνιγμών στην Μεσόγειο, οτιδήποτε να πει και ο πιο ακραίος ναζί, φαίνεται ως παραμύθι για πεντάχρονα.

Πέραν αυτών, τώρα θα μιλήσει η κοινωνική μηχανική και οι θεωρία της Εξέλιξης: Όποιος δεν εξελίσσεται πεθαίνει, όποιος δεν έχει χρήματα δεν έχει ιατρική περίθαλψη. Όποιος δεν έχει 50 ευρώ για μια τσάντα τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ, κάτι κάνει λάθος και όποιος δεν έχει 300 ευρώ την μέρα για ένα καλύβι στην ορεινή Ελλάδα, δεν του αξίζουν οι διακοπές. Αυτά θα είναι τα αφηγήματα της επόμενης ημέρας.

Στην νέα Βουλή όσα δικαιώματα θεωρούσαμε αυτονόητα θα τεθούν επί τάπητος. Και η πίεση μέσα στην Βουλή από την άκρα δεξιά, θα ωθήσει την Κυβέρνηση ακόμα δεξιότερα. Απουσία διευρυμένου αριστερού αντίλογου, όπου θεωρήθηκε βολικότερο και προτιμότερο να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλο, η χώρα θα ακολουθήσει και τυπικά τον δρόμο της Πολωνίας και της Ουγγαρίας. Περιμένετε Υπουργείο Οικογένειας, ύστερα την δαιμονοποίηση των αμβλώσεων ως ανταγωνισμό του Ελληνισμού και άλλα ωραία παραμύθια.

Σκοπός δεν είναι να φωλιάσει ο τρόμος στις καρδιές μας, αυτά είναι δεδομένο πως κάποιος θα τα ξεστομίσει στην Βουλή εν μέσω διαγωνισμού ακρότητας και θα αντηχήσουν ακόμα πιο δυνατά στην κοινωνία.

Δεδομένο.

Δείτε ποιοι μπήκαν.

Σκοπός είναι να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, έτοιμοι για παρουσία στον δρόμο και διεκδικήσεις, οτιδήποτε άλλο θα συνιστά παραίτηση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου