23 Ιουνίου 2023

Κυκλάδες: Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης η Σύρος και άλλα τέσσερα κυκλαδονήσια


Η Ίος, η Πάρος, η Νάξος, η Τήνος και η Σύρος φαίνεται πως έχουν μπει στο στόχαστρο του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Real News”.

Παρανομίες που αφορούν αυθαίρετες κατασκευές και προσθήκες πολλών τετραγωνικών μέτρων είναι σε γνώση των Αρχών, που αναμένεται προσεχώς να αναλάβουν δράση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε παραγγελία στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, να επεκτείνει τη δράση του και στο νησί της Ίου για τον εντοπισμό οικοδομικών αυθαιρεσιών και τον επανέλεγχο νομιμότητας οικοδομικών αδειών και πράξεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων.

Όσο για τη Σύρο, τόσο η Ερμούπολη όσο και η περιφέρεια του νησιού φαίνεται πως είναι διαρκώς στο στόχαστρο του κ. Τσορμπατζόγλου, εξαιτίας των αυθαιρεσιών και των οικοδομικών υπερβολών που έχουν καταγραφεί, με τις νόμιμες διαδικασίες συμμόρφωσης των ιδιοκτητών τους να εκκρεμούν.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση, εναντίον κάθε παρανομίας και με οποιοδήποτε κόστος», διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδ. Τσορμπατζόγλου.

H ηχορύπανση

Παράλληλα με τους ελέγχους για τον εντοπισμό οικοδομικών αυθαιρεσιών, οι Αρχές κάνουν τακτικές μαζικές εφόδους σε νυχτερινά μαγαζιά, beach bars και βίλες των νησιών των Κυκλάδων για τον εντοπισμό ναρκωτικών και τον έλεγχο των επιτρεπόμενων ορίων του ήχου, που είναι τα 80 ντεσιμπέλ στα μπαρ. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο συνελήφθησαν 13 άτομα για ηχορύπανση σε επιχειρήσεις στην Πάρο, στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στη Σύρο και σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για ηχορύπανση και έλλειψη πιστοποιητικών υγείας. Παράλληλα με τις συλλήψεις, γίνονται και κατασχέσεις μηχανημάτων ήχου.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου