30 Ιουνίου 2023

Ο συγγραφέας Τεό Ρόμβος, κάτοικος Άνω Σύρου, στο ραδιόφωνο με τον Θέμη Ροδαμίτη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, η εκπομπή «η Δική μας Πόλη» παρουσίασε τον Tέο Ρόμβο.

Ο συγγραφέας, μεταφραστής ακτιβιστής κι ενεργός πολίτης αναφέρθηκε στις πολλές και συναρπαστικές στιγμές της ζωής του, στα βιβλία του που έκαναν μεγάλη αίσθηση όπως «Ο Πειρατής Γεώργιος Νέγρος», «Τρία Φεγγάρια στην Πλατεία», «Πλωτίνος Ροδοκανάκης» κ.α. και στις μεταφράσεις του «το Ανθολόγιο των Κακών Αμερικάνων», «Τα Παραμύθια της Αφρικής». Θα ζωντανέψει την εποχή των Εξαρχείων όπου είχε το ιστορικό βιβλιοπωλείο «Οκτάπους» και εξέδιδε το αβάν γκαρντ περιοδικό «Τρύπα».

Σε μια συζήτηση εκ βαθέων με τον Θέμη Ροδαμίτη, μίλησε για την εξέγερση του «Μάη του ‘68» όπου συμμετείχε, για την εποχή των κινημάτων, των καταλήψεων, των κοινοβίων. Επίσης αναφέρθηκε στις εμβληματικές ταινίες που έπαιξε: «Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι», «Οι τοίχοι που τραγουδούν».

Έμφαση στην εκπομπή δόθηκε στα πολλά ταξίδια του, στις χώρες και τις πόλεις που έζησε κι αγάπησε και στην Άνω Σύρο που είναι ο τόπος που ζει.

Στην εκπομπή έγινε ξεχωριστή αναφορά στα γεωλογικά πάρκα-μουσεία που αναπτύσσονται στις Κυκλάδες, καθώς και σε 145 χώρες του κόσμου υπό την προστασία της Unesco, δράση στην οποία πρωτοστατεί και ο ίδιος.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
κάνοντας κλικ ΕΔΩ ή στην εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου