«Το χειρότερο είναι πως από κανέναν από αυτούς δεν ακούστηκε μία κουβέντα για το προσωπικό που με την υπερεργασία του το έχει κρατήσει ανοιχτό, λες και οι κλινικές, τα μηχανήματα, η καινούρια αξονική θα λειτουργήσουν από μόνα τους η με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του νοσοκομείου» υπογραμμίζει και συνεχίζει ότι «τα νοσοκομεία της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου έχουν μεγάλο πρόβλημα από την άποψη της στελέχωσης των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα».

«Αρμοδιότητα τους είναι να τονίζουν αυτά τα προβλήματα, να μιλήσουν και να επιμείνουν πάνω σε αυτά. Καμία τοξικότητα δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε, αλλά επειδή ήμασταν εδώ πέρα πριν τον διοικητή και πριν τους διοικούντες και σκοπεύουμε να μείνουμε για πολύ περισσότερο τα προβλήματα αυτά πρέπει να λυθούν. Χωρίς προσωπικό δεν μπορεί να λυθεί κανένα πρόβλημα» τονίζει ακόμη.

Η πρόεδρος εργαζομένων του Γ.Ν. Ρόδου προσθέτει στη συνέχεια «εμείς την μόνη πρόκληση που ζητάμε, ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου, είναι ότι πρέπει ο διοικητής να θίξει πια αυτό το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Γ.Ν. Ρόδου» και συνεχίζει λέγοντας ότι «υποφέρει το προσωπικό, μιλάμε για 45 με 50% ελλείψεις προσωπικού».

Τέλος, καταλήγει:

«Καταλαβαίνετε τι ποιότητα φροντίδας σημαίνει αυτό για τον ασθενή. Ο διοικητής οφείλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ και να νοιαστεί για τους εργαζομένους, είμαστε όλοι εξουθενωμένοι» και διερωτάται:

«Είναι γκρίζα ζώνη να πεις την αλήθεια;»

ΔΕΙΤΕ τη δημοσίευση του συλλόγου εργαζομένων Γ.Ν. Ρόδου, με σχετικά βίντεο: https://www.facebook.com/sylerggnr

ΠΗΓΗ