12 Ιουνίου 2024

Οι αντισιωνιστικές εβραϊκές οργανώσεις συνασπίζονται

Μία γυναίκα φορά το εβραϊκό kippah το οποίο γράφει «Κατάπαυση πυρός τώρα», κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εβραϊκών οργανώσεων κατά της γενοκτονίας στη Γάζα, μπροστά στον Λευκό Οίκο.
 
Συνολικά 20 εκπρόσωποι αντισιωνιστικών εβραϊκών οργανώσεων, ακτιβιστές κοινωνικής δικαιοσύνης, εκπαιδευτικοί και συγγραφείς από 16 χώρες, θα συγκεντρωθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Λονδίνο για το πρώτο Συνέδριο της Διεθνούς Εβραϊκής Συλλογικότητας για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (International Jewish Collective for Justice in Palestine – IJCJP).

Έπειτα από τέσσερα χρόνια διαδικτυακού συντονισμού, οι εκπρόσωποι των οργανώσεων θα συναντηθούν για πρώτη φορά από κοντά, ώστε να εξερευνήσουν τρόπους έντασης και ενίσχυσης των προσπαθειών τους.

«Έκανα αυτό το ταξίδι για να εκπροσωπήσω την AJV διότι βλέπουμε να διαπράττεται γενοκτονία στο όνομά μας. Δεν θα αφήσουμε τους φίλους μας — τον κόσμο μας — να πληγωθεί χωρίς να ακουστεί η φωνή μας. Ο εβραϊκός λαός δεν κινδυνεύει από τη διαμαρτυρία, όλοι οι λαοί διακινδυνεύονται από τη σιωπή ενώπιον μιας γενοκτονίας», δήλωσε στη βρετανική συνεργατική σοσιαλιστική εφημερίδα Morning Star η Μέριλυν Γκάρσον από την οργάνωση Alternative Jewish Voices της Νέας Ζηλανδίας.

«Αμφισβητούμε την ηθική βεβαιότητα εκείνων των εβραϊκών οργανώσεων, οι πολιτικές και οι δηλώσεις των οποίων αντιπροσωπεύουν αναμφισβήτητη συνενοχή με τις ενέργειες του Ισραήλ. Καλούμε τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο να σπάσουν με θάρρος τις γραμμές τους, να αγκαλιάσουν τις εβραϊκές παραδόσεις της κοινωνικής δικαιοσύνης και να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων», δήλωσε η Σέριλ Νέστελ, εκπρόσωπος της Independent Jewish Voices από τον Καναδά.

Το Συνέδριο της Διεθνούς Εβραϊκής Συλλογικότητας για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη είναι η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας ενός πόλου που να εκφράζει όσο το δυνατόν περισσότερους από τη νέα γενιά των Εβραίων της διασποράς, οι οποίοι αμφισβητούν ενεργά τη χειραγώγηση που υφίστανται από τις επίσημες, συνδεδεμένες με το ισραηλινό κράτος, εβραϊκές οργανώσεις.

Πέραν των εργασιών του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα ενωθούν το Σάββατο με τη μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που διοργανώνεται στη βρετανική πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου