15 Ιουνίου 2024

Πειραιάς: Οι λιμενεργάτες έδιωξαν πλοίο που μεταφέρει πολεμικό υλικό για το Ισραήλ

image
 

ΕΝΕΔΕΠ: Καλούμε τους συναδέλφους μας Ιταλούς λιμενεργάτες να κάνουν το ΊΔΙΟ. Του κόσμου οι λιμενεργάτες μια γροθιά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.

Η αποφασιστική στάση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, των λιμενεργατών της COSCO, απέτρεψε να προσεγγίσει το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο MSC ALTAIR, προκειμένου να ξεφορτώσει πολεμικό υλικό για τη στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό. 

Με την γνωστοποίηση της είδησης ότι το πλοίο θα έδενε στο Νέο Ικόνιο, η ΕΝΕΔΕΠ ανακοίνωσε ότι δεν θα επέτρεπε να ξεφορτώσει το πολεμικό υλικό που σπέρνει τον όλεθρο στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσε σε κινητοποίηση τους λιμενεργάτες και τον λαό του Πειραιά το μεσημέρι του Σαββάτου, τονίζοντας: «Το πλοίο μεταφέρει πολεμικό υλικό που προορίζεται για το Ισραήλ όπου το κράτος δολοφόνος συνεχίζει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που μετρά πάνω 37000 νεκρούς στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα».

Τελικά, κάτω από αυτή την αγωνιστική στάση του σωματείου, που αποτελεί παράδειγμα για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, το πλοίο θα κατευθυνθεί στην Ιταλία, στο λιμάνι της Gioia Tauro. Έτσι, η κινητοποίηση δεν θα πραγματοποιηθεί, αφού το πλοίο δεν θα δέσει στον Πειραιά. 

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ υπογραμμίζει, στην Ανακοίνωσή του, πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες που έχει πετύχει στην δεκαετή αγωνιστική του πορεία:

«Συνάδελφοι,

Ίσως από τις πιο σημαντικές νίκες που έχει πετύχει το σωματείο μας στην 10ετη αγωνιστική του πορεία είναι ότι αποτρέψαμε να προσεγγίσει αύριο το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο MSC ALTAIR το οποίο εκτός των άλλων μεταφέρει πολεμικό υλικό με τελικό προορισμό το Ισραήλ. Το πλοίο κατευθύνεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι GIOIA TAURO. Καλούμε τους συναδέλφους μας Ιταλούς λιμενεργάτες να κάνουν το ΊΔΙΟ. Του κόσμου οι λιμενεργάτες μια γροθιά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.

Η αυριανή κινητοποίηση αναβάλλεται και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα!»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου