08 Ιουνίου 2024

Το ψέμα του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, ξεσκεπάζει με δελτίο Τύπου η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Το ψέμα του Μητσοτάκη ξεσκεπάζει η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα. Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ψέματα σε πανελλαδική μετάδοση είπε χωρίς ντροπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Ant1 την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα είχε ισχυριστεί ότι τη γυναίκα με τη χαμηλή σύνταξη που του είχε πει «πεινάω» την έστειλε ο επίσκοπος και για αυτό τη ρώτησε αν έχει απευθυνθεί στην εκκλησία.

Διαβάστε σχετικά: Κέρκυρα: «Ευχαριστώ που ήρθατε» απαντά ο Μητσοτάκης σε συνταξιούχο που δεν έχει να φάει! (Video)

Επειδή η αυτοπροστασία του πρωθυπουργού με ψέματα ξεπερνάει την ηθική, η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων γράφει ότι «ο αρχιεπίσκοπος ουδέποτε δρομολόγησε ή άλλως πώς “διευκόλυνε” την επίμαχη συνομιλία της συμπολίτισσάς μας με τον κ. πρωθυπουργό» τονίζεται χαρακτηριστικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα δήθεν θιγμένο ύφος απάντησε σε σχετική ερώτηση στον Ant1: «Σας παρακαλώ μην αναπαράγετε εδώ τα fake news την αντιπολίτευσης. Η κυρία αυτή ήρθε μαζί με τον καθολικό επίσκοπο της Κέρκυρας. Μαζί ήταν, δίπλα, γι’ αυτό έγινε αναφορά στην Εκκλησία. Επειδή μου την έφερε ο επίσκοπος».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το βίντεο, ο επίμαχος διάλογος στο 13:30

Η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας για την «αποκατάσταση της αλήθειας» διευκρινίζει «προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Αρχιεπίσκοπος όχι μόνον δεν παρέστη ούτε αυτοπροσώπως ούτε με εκπρόσωπό του στο σχολιαζόμενο συμβάν, αλλά τελούσε σε πλήρη άγνοια για την παρουσία της συμπολίτισσάς μας στην επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού. Ο Αρχιεπίσκοπος, δηλαδή, ουδέποτε δρομολόγησε ή άλλως πώς “διευκόλυνε” την επίμαχη συνομιλία της συμπολίτισσάς μας με τον κ. πρωθυπουργό».

«Είναι θλιβερό, για όποιον λόγο και αν αυτό έχει συμβεί, το όνομα του Αρχιεπισκόπου να εμπλέκεται σε ένα τέτοιο γεγονός, όταν μάλιστα η συμπολίτισσά μας που εμφανίζεται στα επίμαχα τηλεοπτικά πλάνα έχει τύχει της πολυετούς στήριξης της Αρχιεπισκοπής μας», συμπληρώνει η Καθολική Αρχιεπισκοπή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου