28 Ιανουαρίου 2023

Σύρος: Παρουσίαση του βιβλίου, "MUZUNGU - Πέντε ιστορίες μιγάδες", του Κωστή Μαργιόλη - Σάββατο, 28/1/2023, ώρα 20.00, στο Plastico Cafè Gallery


 
Σάββατο, 28/1/2023, ώρα 20.00, στο Plastico Cafè Gallery (Πάρου 9, Ερμούπολη)

 
Στην παρουσίαση, εκτός από τον συγγραφέα Κωστή Μαργιόλη, θα συμμετάσχουν ο Ιταλός φιλόλογος και μεταφραστής Samuele Livornese και η Ινδικής καταγωγής ανερχόμενη συγγραφέας Sanjana Manchala.
 
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:
 
"Muzungu θα πει ο «λευκός», ο «ευρωπαίος» στις συγγενικές γλώσσες της Ρουάντας, του Μπουρούντι και των όμορων περιοχών της ανατολικής Αφρικής. Μουζούνγκου: ο έπηλυς, ο παρείσακτος, ο άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Στις πέντε ιστορίες της συλλογής ο ξένος είναι ένας ιθαγενής ανάμεσα σε αλλοδαπούς. Κάποιος που μπαίνει ακάλεστος μέσα σε ζωές αλλοφύλων. Κάποιος που εμφιλοχωρεί λαθραία μέσα στις ιστορίες αλλόγλωσσων για να τις καταγράψει και να τις παραλλάξει μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά του.

Εντυπώσεις, ματιές και σκέψεις μπλέκονται. Αναμειγνύεται το εγώ μέσα στο εσύ, η θλίψη μέσα στη χαρά, η μοναξιά μέσα στην αλληλεγγύη και το πείσμα κάποιων γυναικών μέσα στις αμφιταλαντεύσεις ενός άντρα.

Κι όπως ανακατεύονται λέξεις που ειπώνονται εν βρασμώ ψυχής, λόγια που παρεκτρέπονται σε αναστοχασμό και ύφος που θυμίζει πολεμικό ανταποκριτή, οι διηγήσεις μετατρέπονται άλλοτε σε συμπαγές κράμα και άλλοτε σ’ ετερόκλητο μωσαϊκό.

Οι ιστορίες μπασταρδεύονται.
 
Και γίνονται μιγάδες." 
 
-Περισσότερα στο https://www.facebook.com/plasticogallery/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου