08 Ιουνίου 2022

Σύρος: "Κάτω τα χέρια απ' το Νοσοκομείο" βροντοφώναξαν εκατοντάδες πολίτες του νησιού σε μια μεγαλειώδη κινητοποίηση. Θα τους ακούσει κανείς; (ΦΩΤΟς)


Με κεντρικό σύνθημα "Κάτω τα χέρια απ' το Νοσοκομείο", εκατοντάδες πολίτες της Σύρου συμμετείχαν το μεσημέρι της Τετάρτης, 8/6/2022, σε μια μια μεγαλειώδη όσο και δυναμική κινητοποίηση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και υποβάθμισης του Νοσοκομείου του νησιού. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Σύρου και με τη στήριξη δεκάδων πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων και Φορέων του νησιού. Τη στήριξή τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν, με σχετικά ψηφίσματά τους, και αρκετοί φορείς από τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια. 

Μετά τις σχετικές ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων του Νοσοκομείου, ξεκίνησε μαζική διαδήλωση από την είσοδο του Νοσοκομείου προς το λιμάνι της Ερμούπολης. Με δυναμισμό και παλμό οι εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του ΕΣΥ καθώς και ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου που το μετατρέπει ουσιαστικά σε Κέντρο Υγείας. 

Συνθήματα που κυριάρχησαν:

-"Κάτω τα χέρια απ' το Νοσοκομείο"

-"Τ' ακούς, τ' ακούς υπουργέ Υγείας, Νοσοκομείο θέλουμε κι όχι Κέντρο Υγείας"

-"Δωρεάν Υγεία για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση, εμάς δικαίωμά μας"

-"Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό, εμπόρευμα δεν είναι, ανήκουν στο λαό".

Η διαδήλωση σταμάτησε στο λιμάνι και έγινε ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη στον καταπέλτη του επιβατηγού πλοίου "BLUE STAR PAROS", που κατέπλευσε εκείνη την ώρα από τον Πειραιά.

Στη συνέχεια, από την παραλιακή οδό και τον πεζόδρομο της πόλης, η διαδήλωση κατέληξε στην πλατεία Μιαούλη, όπου ανανεώθηκε το ραντεβού για τις επόμενες κινητοποιήσεις, μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Ο αγώνας συνεχίζεται...

Ακολουθούν φωτογραφίες: 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου