23 Ιουνίου 2022

Κυβέρνηση ΝΔ: Κι άλλες αναθέσεις νομοσχεδίων σε ιδιώτες

Μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας μας με τίτλο «Σε ιδιώτες και η σύνταξη των νόμων», που αναφερόταν στην ανάθεση της αιτιολογικής έκθεσης και της τελικής διατύπωσης των διατάξεων του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, που συζητείται στη Βουλή, σε ιδιωτική εταιρεία συμβούλων έναντι αμοιβής 74.400 ευρώ, κι άλλη φρέσκια παρόμοια ανάθεση «λάμπει» στις αναρτήσεις της «Διαύγειας».

Ο λόγος για την απόφαση της υπηρεσιακής γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση σύμβασης υπηρεσιών «Παροχής Τεχνικής Βοήθειας για την προετοιμασία του νομοσχεδίου περί Ιδρυσης Ακαδημίας Τουρισμού», με ημερομηνία 17/6. Και εδώ έχει προηγηθεί προεργασία μερικών μηνών, και εδώ η αμοιβή είναι 74.400 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ, δηλαδή ακριβώς η «μονή ταρίφα» των απευθείας αναθέσεων, και εδώ ανάδοχος είναι ιδιωτική δικηγορική εταιρεία (Πιστιόλης Τριαντάφυλλος και συνεργάτες).

Το ενδιαφέρον είναι ότι η επιτροπή αξιολόγησης της μοναδικής οικονομικής προσφοράς γι’ αυτή την απευθείας ανάθεση, όπως αναφέρεται στο πρακτικό της, χρειάστηκε να ερμηνεύσει ως «εκ παραδρομής την αναφορά της πρόσκλησης που απευθύνθηκε σε συγκεκριμένο οικονομικό φορέα ότι κριτήριο ανάθεσης είναι η χαμηλότερη προσφορά». Χαμηλότερη από ποια, όταν υπάρχει μία και μοναδική, είναι το υπόρρητο ερώτημα της επιτροπής αξιολόγησης, που τελικά ενέκρινε την ανάθεση. Εχει και το outsourcing της νομοθέτησης τα προβλήματά του, αλλά το «επιτελικό κράτος» μαθαίνει και εξελίσσεται...

-ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ την 9σέλιδη προαναφερόμενη απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου