27 Ιουνίου 2022

Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Σύρου: "... αυτό για το οποίο προειδοποιούσαμε συνέβη ξανά" -- Δύο σημερινά Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ, μετακινείται για 4 ημέρες η Διευθύντριά της ΜΑΦ του Νοσοκομείου μας (ΑΔΑ: ΩΑΦΑ469Η2Ξ-ΩΟΘ), στο Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Υπενθυμίζουμε ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν είναι δημοσίου δικαίου και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού αποτελεί πρότυπο για τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Μικρή λεπτομέρεια αποτελεί η έλλειψη γιατρών.

Όπως φαίνεται αυτό το καλοκαίρι, οι μονάδες Υγείας των Κυκλάδων θα (υπο)λειτουργούν με περιοδεύοντες γιατρούς από νησί σε νησί.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Σύρου, ότι αυτό για το οποίο προειδοποιούσαμε συνέβη ξανά. Λόγω αναρρωτικής και των 2 εργαστηριακών γιατρών (μια μόνιμη και μια επικουρική) που έχουν απομείνει στο νοσοκομείο μας (αντί των 6 που προβλέπονται) εξυπηρετούμαστε από ιδιώτη γιατρό. Δεν είναι ξεκάθαρο με τι σχέση εργασίας, δεδομένου ότι από τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας δεν έχει καταρτιστεί κάποιου είδους σύμβαση μεταξύ Νοσοκομείου και Ιδιώτη. Με την μέχρι σήμερα ενημέρωση μας, τα 2 κενά θα αναπληρωθούν με βραχυχρόνιες μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία. 

   Το υπουργείο Υγείας και η 2η ΔΥΠΕ παραμένουν συνεπείς στις εξαγγελίες τους: Δεν προχωρούν σε καμία ενεργεία εξεύρεσης μόνιμης λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου