28 Νοεμβρίου 2021

Το #SEFallazei προς το χειρότερο (ΦΩΤΟς)


❌Το #SEFallazei προς το χειρότερο.
 
🔵To #SEFallazei πράγματι, απεμπολώντας τον κοινόχρηστο και δημόσιο χαρακτήρα του, αποκλείοντας όσες και όσους δεν έχουν την δυνατότητα ή δεν θέλουν να πληρώσουν για να αθληθούν, όσες και όσους θέλουν να κάνουν έναν περίπατο.
 
🟢Σε μια πόλη όπως ο Πειραιάς, με ανύπαρκτα πεζοδρόμια ( τα οποία όπου υπάρχουν είναι κατειλημμένα από τραπεζοκαθίσματα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα), με ανύπαρκτους χώρους περιπάτου (πάρκα, πλατείες) και με το μικρότερο ποσοστό πρασίνου πανευρωπαϊκά, αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.
 
🔴Μετά την ανάδειξη του μείζονος ζητήματος της αλλαγής πολιτικής και της μετατροπής του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ από χώρο αποκλειστικής χρήσης περιπάτου και άθλησης σε χώρο διέλευσης και στάθμευσης πάσης φύσεως οχημάτων με κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών και επισκεπτών ( βλέπε εδώ: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=385117163305235&id=108635747620046 ), τις τελευταίες μέρες έκπληκτοι παρατηρήσαμε πως αφαιρέθηκαν οι μοναδικές δημόσιες και ελεύθερα προσβάσιμες τέσσερις εναπομείνασες μπασκέτες που υπήρχαν. Το ζητημα παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως σε ολόκληρο τον Δήμος Πειραιά - Municipality of Piraeus πλέον δεν υφίσταται κανένα ελεύθερο γήπεδο μπάσκετ, καθώς και το τελευταίο που υπήρχε στην παραλία Βοτσαλάκια, ξηλώθηκε για να γίνει άλλο ένα γήπεδο τένις. 
🔘Κάποτε στο ΣΕΦ υπήρχαν 10 ελεύθερες μπασκέτες εντός του περιβάλλοντος χώρου και 6 εξωτερικά εκεί που σήμερα έχουν μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης ( σύνολο 8 γήπεδα μπάσκετ δημόσιας χρήσης). Σήμερα πλέον στο ΣΕΦ αλλά και σε ολόκληρη την πόλη ο κάτοικος της δεν έχει ούτε ένα ελεύθερο γήπεδο μπάσκετ για να αθληθεί. Οι γονείς είναι αναγκασμένοι να εγγράψουν επί πληρωμή τα παιδιά τους σε σωματεία αν θέλουν να παίξουν μπάσκετ, ενώ για τους ενήλικες δεν υπάρχει πλέον καμία εναλλακτική.
 
🟣Είναι ευρέως γνωστό πως για να αφαιρέσεις τον δημόσιο χαρακτήρα ενός χώρου και να τον μετατρέψεις σε «ευκαιρία» για ιδιωτικά συμφέροντα, πρέπει να ακολουθήσεις την οδό της υποβάθμισης του και να εμποδίσεις την κοινωνία από την δημόσια χρήση του.
 
Στη συνέχεια έρχονται οι ιδιώτες οι οποίοι παρουσιάζονται ως μεσσίες, επαναφέροντας δραστηριότητες άθλησης, περιπάτου και αθλητισμού, τις οποίες πλέον ο καθένας μας για να τις χρησιμοποιήσει πρέπει να πληρώσει αδρά από την τσέπη του, ενώ μέχρι πρότινος ήταν δημόσιες και δωρεάν. 
 
⚫️Αυτό τον σκοπό φαίνεται να έχουν οι κινήσεις της διοίκησης του Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας και της προέδρου του κας Χριστίνα Τσιλιγκίρη / Christina Tsiligkiri σε μια εποχή μάλιστα, όπου λόγω της πανδημίας οι κάτοικοι του Πειραιά έχουν ξαναανακαλύψει την έννοια του δημόσιου χώρου, κάνοντας περιπάτους παρά τους κινδύνους από την μετατροπή του χώρου σε δρόμο και υπαίθριο πάρκινγκ και αθλούμενοι μέχρι πρότινος καθημερινά στα δύο εναπομείναντα γήπεδα μπάσκετ, τα οποία πλέον δεν υπάρχουν.
 
Αντί λοιπόν η διοίκηση του Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας να προμοτάρει τις διαφημιστικές πινακίδες που τοποθέτησε μετατρέποντας το ΣΕΦ σε «θελκτικό προορισμό για επενδυτές», όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση της ( βλ. εδώ: https://www.facebook.com/SEFstadium/posts/402883817984649 ), καλό θα ήταν να απαντήσει δημόσια, γιατί ξήλωσε τις μπασκέτες, στερώντας από εκατοντάδες πλέον παιδιά και ενήλικες αυτή την μοναδική για την πόλη του Πειραιά πρόσβαση στον αθλητισμό. Καλό θα ήταν να απαντήσει δημόσια γιατί έχει μετατρέψει τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ από αποκλειστικό χώρο άθλησης και περιπάτου σε δρόμο διέλευσης οχημάτων και υπάιθριο πάρκινγκ, στον οποίο τους τελευταίους μήνες έχουμε δει μέχρι και αυτοσχέδιες κόντρες και σούζες δίπλα από παιδάκια τρίχρονα και τετράχρονα.
 
❓Ποια είναι η θέση της Περιφέρεια Αττικής και του Νομάρχη κου Giorgos Patoulis για όλα αυτά;
 
❓Ποια είναι η θέση της Αντιπεριφερειάρχου Πειραιά & Νήσων κας Antonakou Stavroula ;
 
❓Ποια είναι η θέση της ηγεσίας του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα της Υπουργού κας @Λίνας Μενδώνη και του κου Λευτέρης Αυγενάκης ;
 
❓Ποια είναι η θέση του Δήμος Πειραιά - Municipality of Piraeus και του Δημάρχου κου Γιάννης Μώραλης
 
❓Ποια είναι η θεση της Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Hellenic BasketBall Federation και του προέδρού της κου Βαγγέλη Λιόλιου;
 
Ακολουθούν φωτογραφίες:
 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου