22 Νοεμβρίου 2021

Δικαστικοί υπάλληλοι: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 23/11/2021

Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 23 Νοέμβρη από τις 12 μ. ως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι ιδιαίτερα οξυμένα, εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης της Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΔΥΕ σημειώνει:

«Οι Δικαστικές Υπηρεσίες “στενάζουν” από την έλλειψη προσωπικού, με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, γεγονός που οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας με έναν συνάδελφο να βγάζει δουλειά δύο ή τριών υπαλλήλων ή ακόμα και να εργάζεται στο σπίτι.

Οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι πάνω από μία δεκαετία αφού “τσεκουρώθηκαν” με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και όλων των επιδομάτων. Ταυτόχρονα, η εργασία που παρέχουμε τα Σάββατα, τις αργίες και τα απογεύματα δεν αμείβεται.

Πολλές υπηρεσίες στεγάζονται σε ακατάλληλα ή ακόμα και επικίνδυνα κτίρια, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον κλιματισμό και τη θέρμανση, ενώ και οι υλικοτεχνικές υποδομές είναι ανύπαρκτες έως απαρχαιωμένες (…)

Η αναμονή και η εναπόθεση των ελπίδων μας πότε στη μία και πότε στην άλλη κυβέρνηση δεν οδηγεί πουθενά. Ίσα – ίσα, τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων συμπληρώνονται με αυτά των επόμενων. Με τον δικό μας οργανωμένο, συλλογικό αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αυτός είναι ο δικός μας δρόμος για να έχουμε κατακτήσεις, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας».

Στην Αθήνα η συγκέντρωση των δικαστικών υπαλλήλων θα γίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στη Θεσσαλονίκη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου