29 Ιουλίου 2023

Δεν δείχνουν φωτιές, δεν υπάρχουν φωτιές, ούτε καμένα (VIDEO)


Τα ΜΜΕ εξαφάνισαν μαγικά τις φωτιές και τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών το τελευταίο 10ήμερο από την πραγματικότητα. Και όπως θεωρεί η επικοινωνιακή προπαγανδιστική ομάδα του μεγάρου Μαξίμου, ότι δεν δείχνει η TV δεν είναι γεγονός! Βέβαια υπάρχουν τα διεθνή media που καλύπτουν τις φωτιές, τουλάχιστον της Ρόδου.

Το βίντεο που αναδημοσιεύουμε και εδώ (σ.σ. δείτε το βίντεο του Guardian στο τέλος του κειμένου), μεταδίδεται από όλα σχεδόν τα διεθνή Μέσα, το είδαμε και στη Φωνή της Αμερικής. Για τις πρώτες ειδήσεις των ιστοσελίδων και τις ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης, είδηση είναι η δήλωση των υπουργών για γεγονότα που δεν έχουν στο μεταξύ καλύψει. Δεν έκαναν ρεπορτάζ για το πώς είναι δυνατόν να έφθασε η φωτιά στην 111 Πτέρυγα μάχης, να εκκενώθηκαν τα F-16, να εκκενώθηκε η Αγχίαλος, να έσκαγαν βλήματα, να βρίσκονται ρουκέτες πεταμένες στα …χωράφια αλλά την δήλωση του υπουργού περί “πολέμου” με ακραίες συνθήκες, την έχουν πρώτη-πρώτη. Δεν τολμούν να “δανειστούν” το βίντεο που κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο για αυτά που άφησε πίσω της η φωτιά στη Ρόδο.

Τα τηλεοπτικά κανάλια για πρώτη φορά δεν προχώρησαν σε απευθείας συνδέσεις με τους τόπους της πύρινης καταστροφής, αιτία είναι ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τον “αέρα” της συνεχούς ροής και προτιμούν να κόβουν και να ράβουν τα ρεπορτάζ τους για τα δελτία ειδήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι live την πυρκαγιά της Ρόδου την έδειχνε το REUTERS και την ίδια ώρα στα ελληνικά κανάλια έπαιζαν ψυχαγωγικά προγράμματα, ταινίες και επαναλήψεις.

Δώδεκα ημέρες μετά κοιτώντας τις πρώτες σελίδες μεγάλων ιστοσελίδων, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τις ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών ακόμη και το Facebook, το Twitter ή το TikTok διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πόσες φωτιές καίνε ακόμη, που υπάρχει φωτιά, τι άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές σε Δερβενοχώρια, Κάρυστο, Κέρκυρα, Ρόδο, Βόλο, Αγχίαλο. Κανένα ρεπορτάζ, καμία πληροφορία εκτός από τις δηλώσεις των κυβερνώντων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου