25 Ιουλίου 2023

Σύρος - Νικόλας Καΐλης: "Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της ρύπανσης στο λιμάνι της Ερμούπολης" (ΦΩΤΟς)


Σε σχόλιό του για τη ρύπανση στο λιμάνι της Ερμούπολης ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου Ερμούπολης» Νικόλας Καΐλης, αναφέρει τα εξής:

«Την προηγούμενη Παρασκευή, όλοι όσοι κυκλοφορήσαμε στο λιμάνι γίναμε μάρτυρες της εκτεταμένης ρύπανσης του, που συνοδεύονταν από μια αποπνικτική μυρωδιά.

Τρεισήμισι, περίπου, χρόνια από τότε που η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε το θέμα της ρύπανσης του λιμανιού στο Δημοτικό Συμβούλιο επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, καθώς διαπιστώνονται τακτικά συμβάντα ρύπανσης του λιμανιού.

Όλα αυτά μάλιστα, 10 μήνες μετά την "μελέτη της ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος στον κόλπο της Ερμούπολης" του ΕΛΚΕΘΕ στην οποία, παρά την προσπάθεια καθησυχασμού και υποβάθμισης αναφορικά με το μέγεθος της ρύπανσης και των συνεπειών της, κυρία από την Περιφερειακή Αρχή αλλά και από τοπικούς φορείς, η έκθεση αναφέρεται ξεκάθαρα σε ρυπασμένα ιζήματα του παρελθόντος και του πρόσφατου παρόντος.

Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι εξακολουθούν να εθελοτυφλούν και να κρύβονται πίσω από έωλα επιχειρήματα, σε ένα ιδιότυπο "πινγκ πονγκ" μεταξύ λιμενικού, δήμου- λιμενικού ταμείου, περιφέρειας και υπουργείου, με την μπάλα να πηγαίνει συνέχεια στην εξέδρα...

Πέρα από το μέγεθος της ρύπανσης, σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται και από βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, όπου φαίνεται ένας ιδιώτης να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη ρύπανση, με τον ίδιο μάλιστα να αναφέρει πως επικοινώνησε με το λιμεναρχείο, το οποίο του είπε "καθαρίστε τα"...

Ζητάμε:

Άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρύπανσης στο λιμάνι.

Να εντοπιστεί από τους αρμόδιους φορείς η πηγή ή οι πηγές της ρύπανσης δεδομένου πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενα ρύπανσης και όχλησης.

Να υπάρχει σχεδιασμός αντιμετώπισης των συνεπειών ενός πιθανού βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης, που θα μπορούσε να προκληθεί λόγω των υφιστάμενων χρήσεων εντός του λιμανιού.

Εκπόνηση, σε περιοδική βάση μελετών για την ποιότητα του περιβάλλοντος στον κόλπο της Ερμούπολης, με ευθύνη της περιφέρειας και του υπουργείου, ώστε να γνωρίζουμε το μέγεθος και τη μεταβολή της επιβάρυνσης.»


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου