25 Ιουλίου 2023

Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Nα εγκριθούν άμεσα οι άδειες ανατροφής άνευ αποδοχών σε όλους τους νεοδιόριστους συναδέλφους


Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 


Nα εγκριθούν άμεσα οι άδειες άνευ αποδοχών

σε όλους νεοδιόριστους συναδέλφους


Ύστερα από επικοινωνία μας με νεοδιόριστους συναδέλφους, ενημερωθήκαμε ότι από το τμήμα των αδειών της ΔΔΕ Κυκλάδων, δεν εγκρίνονται οι αιτήσεις για τις τετράμηνες άδειες ανατροφής άνευ αποδοχών στους νεοδιόριστους συναδέλφους για το χρονικό διάστημα που τις ζητάνε κάθε φορά, αλλά μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή από τον Μάη μέχρι τον Αύγουστο, γεγονός που, όπως είναι φυσιολογικό, δυσχεραίνει ιδιαίτερα το έργο και τη ζωή των συναδέλφων.

Ωστόσο με βάση το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και τη γνωμοδότηση του συνήγορου του πολίτη, την οποία και επισυνάπτουμε και στο παρόν mail, δεν προβλέπεται από πουθενά ότι οι άδειες των συναδέλφων πρέπει να καλύπτουν μόνο το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Επομένως η άρνηση από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας να χορηγηθούν οι συγκεκριμένες άδειες με βάση τις ανάγκες των συναδέλφων δεν έχει κανένα θεσμικό και νομικό έρεισμα.

Ως εκ τούτου καλούμε τη ΔΔΕ Κυκλάδων άμεσα να χορηγήσει τις άδειες ανατροφής άνευ αποδοχών σε όλους τους νεοδιόριστους συναδέλφους που υπέβαλαν αίτηση γι αυτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου