20 Οκτωβρίου 2022

Σύρος: "Κάτω τα χέρια απ' το Νοσοκομείο" βροντοφώναξαν και πάλι οι εργαζόμενοι σε μαζική και δυναμική κινητοποίηση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και υποβάθμισης του Νοσοκομείου του νησιού (ΦΩΤΟς)


Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σύρου, με συμπαραστάτες όλο το λαό του νησιού και μ
ε κεντρικό σύνθημα "Κάτω τα χέρια απ' το Νοσοκομείο", βρέθηκαν στον δρόμο διεκδικώντας την πλήρη στελέχωση και τη στήριξή του από την Πολιτεία.

Πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδη, μαζική και δυναμική κινητοποίηση, μετά από αρχικό κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, με τη στήριξη δεκάδων πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων και Φορέων του νησιού (βλ. ενδεικτικά ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ) και στα πλαίσια της πανελλαδικής πανυγειονομικής κινητοποίησης, που προκήρυξαν οι ομοσπονδίες εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και ειδικότερα υποβάθμισης του Νοσοκομείου του νησιού.

Η μαζική διαδήλωση ξεκίνησε από την είσοδο του Νοσοκομείου προς το λιμάνι της Ερμούπολης. Με δυναμισμό και με παλμό οι, περίπου, χίλιοι πεντακόσιοι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του ΕΣΥ καθώς και ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου που το μετατρέπει ουσιαστικά σε Κέντρο Υγείας. Έγινε στάση στο λιμάνι και ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου που κατέπλευσε εκείνη την ώρα από τον Πειραιά, προκειμένου να μεταφερθεί δια ζώσης η διαμαρτυρία του συριανού λαού και στα υπόλοιπα νησιά.

Στη συνέχεια, από την παραλιακή οδό και τον πεζόδρομο της πόλης, η διαδήλωση κατέληξε στην πλατεία Μιαούλη, όπου η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου  αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις συνέπειες σε εργαζόμενους και πολίτες που επιφέρει η υποστελέχωσή του. Η κινητοποίηση έκλεισε με ολιγόλεπτες αναφορές, από εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων (Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων), στη γενικότερη καταστροφική κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Υγείας. 

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε τη σημαντική συμμετοχή, στη σημερινή κινητοποίηση, των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα του νησιού, αφού πολλά καταστήματα έκλεισαν για ένα δίωρο, μετά από σχετική πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου του νησιού.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε για την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, ημέρα 24ωρης Γενικής Απεργίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για αυξήσεις στους μισθούς και ενάντια στην ακρίβεια. 

Γιατί ο αγώνας (θα) συνεχίζεται...

Συνθήματα που κυριάρχησαν:

-"Αγώνας, αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στον υπουργό Υγείας"

-"Κάτω τα χέρια απ' το Νοσοκομείο" 

-"Κάτω τα χέρια απ' τα νοσοκομεία, δώστε λεφτά για Πρόνοια Υγεία"

-"Τ' ακούς, τ' ακούς υπουργέ Υγείας, Νοσοκομείο θέλουμε κι όχι Κέντρο Υγείας"

-"Θέλουμε γιατρούς και νοσηλευτές και όχι υποσχέσεις από πολιτευτές"

-"Δωρεάν Υγεία για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση, εμάς δικαίωμά μας"

-"Θέλουμε στελέχωση στα νοσοκομεία, δικαίωμα, δικαίωμα για δωρεάν Υγεία"

-"Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό, εμπόρευμα δεν είναι, ανήκουν στο λαό".

-"Χωρίς γιατρούς χωρίς νοσηλευτές, στο έγκλημα που γίνεται μην είστε θεατές"

-"Δεν παίζουμε παιχνίδια και πολιτικές, θέλουμε γιατρούς και νοσηλευτές"

-"Για τόσα χρόνια νοσοκομείο, δεν θα το καταντήσετε αγροτικό ιατρείο".

Ακολουθούν φωτογραφίες:

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου