21 Οκτωβρίου 2022

Για τον θεσμικό ρατσισμό των ΜΜΕ στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η εξάρτηση των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης από τις «θεσμοποιημένες» πηγές και το σερβίρισμα των ειδήσεων αποσπασματικά ενέχει πολλούς κινδύνους τους οποίους προφανώς και αγνοούν με χαρακτηριστική ευκολία, ακόμα και όταν θυματοποιείται εκ νέου ένα 12χρονο κορίτσι. Εδώ και δέκα μέρες συνεχίζονται οι επιλεκτικές διαρροές για τους φερόμενους δράστες και για την μητέρα του παιδιού, την οποία τα «πετσωμένα» μίντια έχουν βάλει στο επίκεντρο αντί για το οργανωμένο κύκλωμα.

Σε μία προσπάθεια να «ενοχοποιήσουν» και να «λασπώσουν» την ηθική της 37χρονης πολλά κανάλια και sites επιδόθηκαν σε ακόμα μία άσκηση θεσμικού ρατσισμού και μετέδωσαν επανειλημμένα πως τα πέντε από τα οκτώ παιδιά της τα έχει αποκτήσει με τον νυν σύζυγό της και τα άλλα τρία με έναν άνδρα πακιστανικής καταγωγής, ενώ στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Την έντονη ενόχλησή του για την μετάδοση επιλεκτικών πληροφοριών εξέφρασε το πρωί μιλώντας στο Mega ο συνήγορος της γυναίκας, Απόστολος Λύτρας, διαψεύδοντας τις διαρροές και τονίζοντας πως όλα τα παιδιά είναι καρπός της σχέσης με τον ίδιο σύζυγο, όπως προκύπτει κι από τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης που έχουν κατατεθεί στις αρχές. 

Ο κ. Λύτρας επανάλαβε ότι η προφυλάκισή της 37χρονης έγινε με ελλιπή στοιχεία και ότι η επικοινωνία της με τον Ηλ. Μίχο, που ακολούθησε της καταγγελίας, γινόταν γιατί της ζητήθηκε από την αστυνομία να έχει μια φυσιολογική συμπεριφορά απέναντί του γιατί ο κατηγορούμενος παρακολουθούνταν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου