27 Οκτωβρίου 2022

Η ΠΕΝΕΝ για την τραγωδία σε ρυμουλκό στο λιμάνι της Πάτμου: "προδιαγεγραμμένο έγκλημα το οποίο ήταν θέμα χρόνου να συμβεί"


Τραγωδία! Πώς έχασε τη ζωή του ο καπετάνιος Γ. Τρικοίλης στο ρυμουλκό «Ποθητός» Δελτίο Τύπου - Καταγγελία

Μια απίστευτη τραγωδία συνέβη μέσα στο λιμάνι της Πάτμου την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο Πλοίαρχος του ρυμουλκού Γιάννης Τρικοίλης 45 χρονών και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών.

Το δυστύχημα έγινε στις 10μ.μ την στιγμή κατά την οποία το ρυμουλκό συνέδραμε για την απόπλου του κρουαζιερόπλοιου.

Στο ρυμουλκό ήταν δυο άτομα πλήρωμα, ο Πλοίαρχος και ο Μηχανικός.

Όπως προκύπτει από αυτόπτες μάρτυρες το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο παρέσυρε το ρυμουλκό και το οδήγησε στο βυθό σε χρόνο μηδέν!

Ο Μηχανικός κατάφερε να πηδήξει αμέσως στη θάλασσα με αποτέλεσμα να σωθεί!

Τον άτυχο καπετάνιο τον παρέσυρε το ρυμουλκό στο οποίο έμεινε εγκλωβισμένος όταν η θάλασσα  το «ρούφηξε» σε χρόνο ρεκόρ.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί γιατί δεν υπήρχε στο πλοίο την ώρα του δυστυχήματος ο Ναύτης που προβλέπεται στην σύνθεση του ρυμουλκού «Ποθητός».

Σύμφωνα με τεκμηριωμένη καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε προκύπτει ότι στο συγκεκριμένο ρυμουλκό οι τεχνικές προδιαγραφές του ήταν εντελώς ανεπαρκείς για την ρυμούλκηση ενός κρουαζιερόπλοιου αυτού του μεγέθους με αποτέλεσμα εξ αυτού του γεγονότος να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή και η ασφάλεια των Ναυτεργατών του πλοίου των λιμενικών υποδομών και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Με αυτά τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι επρόκειτο για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα το οποίο ήταν θέμα χρόνου να συμβεί…

Οι ευθύνες για τα συνεχόμενα δυστυχήματα- εγκλήματα στα πλοία έχουν όνομα και επίθετο! Την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές!

Για το δυστύχημα διενεργείται προανάκριση από τις λιμενικές και δικαστικές αρχές του νησιού.

Η ΠΕΝΕΝ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου