13 Ιουνίου 2024

Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου: Δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr αναφέρεται σε απευθείας αναθέσεις από τον περιφερειάρχη Νοτ. Αιγαίου σε εταιρεία συμφερόντων του ιδιοκτήτη γνωστού beach bar-σκάνδαλο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Ρόδου - Πώς απαντά ο περιφερειάρχης Νοτ. Αιγαίου

- altersyros: Αναδημοσιεύουμε το δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας aftodioikisi.gr και, παρακάτω, την απάντηση του περιφερειάρχη Νοτ. Αιγαίου, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ" της Σύρου:
 
 περιφερειάρχης-νοτίου-αιγαίου-εξηγ-1353098

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Εξηγήσεις  για τις απευθείας αναθέσεις (έγγραφα)

Νίκος Κοκκινόπουλος

Εξηγήσεις για τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία συμφερόντων του ιδιοκτήτη του γνωστού beach bar -σκάνδαλο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Ρόδου που σφραγίστηκε την περασμένη Παρασκευή, δίνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, μετά το δημοσίευμα του aftodioikisi.gr.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Χατζημάρκος ισχυρίζεται ότι «τα περιγραφόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα είναι παντελώς ψευδή και ανυπόστατα, καθώς ουδεμία ανάθεση, πόσο μάλλον σωρεία αναθέσεων δεν έχει γίνει ποτέ από την Περιφέρεια στο beach bar», προαναγγέλλοντας την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως  αποκάλυψε το aftodioikisi.gr, δημοσιεύοντας και τα σχετικά έγγραφα, ο κ. Χατζημάρκος προέβη σε απευθείας αναθέσεις στην  εταιρεία «Μαργέλλος Εμμανουήλ & Σια Ο.Ε»,  η οποία μάλιστα ανέλαβε την διοργάνωση του επίσημου δείπνου του Συνεδρίου της ΕΝΠΕ το 2022, παρουσία 200 ατόμων.

Εταιρεία μέσα στην εταιρεία

Στην ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι, πράγματι, η «Μαργέλλος Εμμανουήλ & Σια Ο.Ε» δεν είναι ιδιοκτήτρια του beach bar Santa Marina,. Όπως όμως προκύπτει   από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ που παρουσιάζει το aftodioikisi.gr, μέτοχος- ομόρρυθμος εταίρος κατά 99% στην εταιρεία «Διαφήμιση Τροφοδοσίες Ε. Ε»,  η οποία  λειτουργούσε το beach bar είναι ή  εταιρεία «Μαργέλλος Εμμανουήλ & Σια Ο.Ε», στην οποία διαχειριστής και ομόρρυθμος εταίρος , επίσης, κατά 99% είναι ο επιχειρηματίας Μ. Μαργέλλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ τα δύο σχετικά έγγραφα

Δηλαδή, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου προχώρησε, στην ουσία, σε απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία συμφερόντων του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου beach bar, με τον οποίο διατηρεί προσωπικές σχέσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης τοπικής εφημερίδας ΡΟΔΙΑΚΗ,  στο Santa Marina o κ. Χατζημάρκος γιόρτασε το 2017 τα 52α γενέθλια του…. 

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Σε σειρά απευθείας αναθέσεων στο γνωστό beach bar -σκάνδαλο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Ρόδου που σφραγίστηκε την περασμένη Παρασκευή, έχει προχωρήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος.

Όπως αποκαλύπτει το aftodioikisi.gr, δημοσιεύοντας και τα σχετικά έγγραφα, ο κ. Χατζημάρκος είχε συχνή συνεργασία με την εταιρεία «Μαργέλλος Εμμανουήλ & Σια Ο.Ε», ιδιοκτήτρια του beach bar, η οποία μάλιστα ανέλαβε την διοργάνωση του επίσημου δείπνου του Συνεδρίου της ΕΝΠΕ το 2022, παρουσία 200 ατόμων.

Αναλυτικά:

-Στις 23/11/2022 με απόφασή του ο Περιφερειάρχης δίνει με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία 15.500 ευρώ για την «παράθεση δείπνου την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 σε εκτιμώμενο αριθμό 200 ατόμων στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που πραγματοποιείται στη Ρόδο από 24 έως 25 Νοεμβρίου 2022».

-Στις 7/12/2021 ο κ. Χατζημάρκος πάλι με απευθείας ανάθεση, δίνει στην εταιρεία 444 ευρώ για την προσφορά γευμάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG VA Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020.

-Στις 25.1.2019 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποφασίζει (θέμα 25) κατά πλειοψηφία, μεταξύ άλλων, να δώσει με απευθείας ανάθεση 675 ευρώ στην εταιρεία του beach bar για γεύμα 27 ατόμων, πάλι στο πλαίσιο ευρωπαϊκού συγχρηµατοδοτούµενου έργου, του «ALTER ECO.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το σχετικό έγγραφο

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες από τη Ρόδο αναφέρουν ότι ο κ. Χατζημάρκος ήταν συχνός θαμώνας στο συγκεκριμένο beach bar «SANTA MARINA», λόγω και των φιλικών σχέσεων που έχει με τον ιδιοκτήτη του. Ενδεικτικό είναι ότι τον Αύγουστο του 2020 είχε κλείσει τραπέζι για να παρακολουθήσει τη συναυλία του Α. Ρέμμου, η οποία, ωστόσο, ακυρώθηκε μετά την σύλληψη του ιδιοκτήτη του για την δημιουργία πλωτής εξέδρας, για την οποία δεν είχε λάβει άδεια!

***

- altersyros: Πώς απαντά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στο παραπάνω δημοσίευμα, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ" της Σύρου:

Κατάθεση μήνυσης από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr



Την εντολή για την κατάθεση μήνυσης κατά της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr,  η οποία με άρθρο της με τον τίτλο «Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Σειρά απευθείας αναθέσεων στο beach bar -σκάνδαλο (έγγραφα)» της 11ης Ιουνίου 2024, εμφάνισε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να έχει προβεί σε σωρεία απευθείας αναθέσεων στο beach bar “Santa Marina”, έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, εκ του γεγονότος ότι τα περιγραφόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα είναι παντελώς ψευδή και ανυπόστατα, καθώς ουδεμία ανάθεση, πόσο μάλλον σωρεία αναθέσεων δεν έχει γίνει ποτέ από την Περιφέρεια στο beach bar που ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της νομοθεσίας, οι δικηγόροι του Περιφερειάρχη προέβησαν στη  αποστολή σχετικού εξωδίκου, μέσω του οποίου καλείται ο έχων διαπράξει το αδίκημα της συκοφαντίας, να αποκαταστήσει την αλήθεια, το οποίο αποτελεί και προϋπόθεση για την κατάθεση της σχετικής μήνυσης.

Από την ιστοσελίδα ζητείται να κατεβάσει το συγκεκριμένο συκοφαντικό και ψευδές δημοσίευμα και να αναρτήσει την παρακάτω δήλωση: 

«Το aftodioikisi.gr ζητά συγνώμη από τους αναγνώστες του και φυσικά  από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον οποίο παρουσίασε με το από 11/6/2024 δημοσίευμά του ως έχοντα δώσει με απευθείας αναθέσεις χρήματα στο beach bar  “Santa Marina” που αναφέρεται στο άρθρο,  γιατί παρουσίασε ψευδείς ισχυρισμούς σαν γεγονότα. Από τον έλεγχο για τη διασταύρωση των στοιχείων προέκυψε πως δεν έλαβε χώρα ΚΑΜΙΑ ανάθεση,  πόσo μάλλον σειρά  αναθέσεων, στο beach bar “Santa Marina” στη Ρόδο που αναφέρεται στο δημοσίευμα. Η συντακτική ομάδα του aftodioikisi.gr δεσμεύεται πρωτίστως απέναντι στους αναγνώστες αλλά και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, να διασταυρώνει στο μέλλον κάθε πληροφορία που έρχεται σε αυτήν από οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ουσία και ο ιερός σκοπός της δημοσιογραφίας αλλά και η αξιοπρέπεια προσώπων που μπορεί να τρωθεί από τη διάδοση ψευδών ισχυρισμών, με περιεχόμενο σαν αυτό του ανωτέρω άρθρου μας.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου