28 Νοεμβρίου 2023

Μήλος: Τι απαντά η αστυνομία στην καταγγελία για βασανισμό 17χρονου στο Α.Τ. του νησιού

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

Εξώδικο για τον «βασανισμό στο Α.Τ. Μήλου»

 
Τρεις αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαμαρτύρονται για δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» και δίνουν τη δική τους εκδοχή για το περιστατικό αστυνομικής βίας που κατήγγειλαν ένας 17χρονος και η μητέρα του.

Από τρεις εν ενεργεία αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. πήραμε την ακόλουθη εξώδικη διαμαρτυρία σχετικά με το ρεπορτάζ της Δανάης Κισκήρα-Μπαρτσώκα «Βασανισμός 17χρονου στο Αστυνομικό Τμήμα Μήλου» που δημοσιεύτηκε στην «Εφ.Συν.» το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023. Δημοσιεύουμε απόσπασμα της εξώδικης διαμαρτυρίας και την απάντηση της συντάκτριας.

«Είμαστε εν ενεργεία Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και κατέχουμε τη θέση του Υποδιοικητή και του τρίτου Αξιωματικού του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας που εκδίδετε με τίτλο “Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”, στο φύλλο της 18ης-19ης Νοεμβρίου 2023, το οποίο υπογράφει η υπάλληλός σας Δανάη Κισκήρα-Μπαρτσώκα, με τον τίτλο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ 17ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΛΟΥ, το οποίο μάλιστα αναπαράχθηκε τόσο στην ιστοσελίδα ΜΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ όσο και στη σελίδα του ανωτέρω site στο facebook [...].

Oλο το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είναι παντελώς ψευδές, καθότι τίποτα από τα ποοαναφερθέντα δεν συνέβη. Το γεγονός αυτό μπορεί να επαληθευτεί τόσο από τις σχετικές μαρτυρίες των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό, όσο και από πολίτες οι οποίοι τον αντίκρισαν μετά το περιστατικό. Επιπλέον απορεί να επαληθευτεί και από σχετικό βιντεοληπτικό υλικό της Υπηρεσίας μας.

Προς ενημέρωσή σας, το αληθές καταγραφέν περιστατικό έχει ως εξής: Την 14-15/11/2023 κατά το ωράριο 22:00-02:00 ο αστυνομικός Γεώργιος ΠΑΠΑΖΟΓΛOΥ, μαζί με έτερους συναδέλφους της Υπηρεσίας μας, διατέθηκαν σε ειδική Υπηρεσία. Περί την 23:20 ώρα της 14/11/2023 και ενώ οι ανωτέρω αστυνομικοί κινούνταν με περιπολικό όχημα στην περιοχή της Τρυπητής, τρεις μοτοσικλέτες κινούνταν σε κοντινή απόσταση. Μόλις έγινε χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων, προκειμένου να σταματήσουν και να διενεργηθεί σχετικός τροχονομικός έλεγχος, αύξησαν ταχύτητα για να αποφύγουν τον σχετικό έλεγχο. Περίπου διακόσια μέτρα αργότερα, η υπ’ αριθ. ΕΖΟ-0125 μοτοσικλέτα, μάρκας “YAMAHA”, χρώματος μαύρο, σταμάτησε και το περιπολικό στάθμευσε δίπλα του. Οδηγός του οχήματος ήταν ο Σόλων Πέτρος ΜΠΑΚΑΤΣΗΣ του Αχιλλέος και της Φλωρεντίας, ο οποίος δεν έφερε δελτίο ταυτότητας και για τον λόγο αυτό του ζητήθηκε να μας ακολουθήσει στο Αστυνομικό Τμήμα. Σε σχετικά μικρή απόσταση και ενώ προπορευόταν του περιπολικού οχήματος έστριψε απότομα δεξιά, με αποτέλεσμα το περιπολικό να μη μπορεί να τον ακολουθήσει. Aμεσα οι αστυνομικοί μετέβησαν στην έδρα της Υπηρεσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας ήταν η Φλωρεντία ΒΛΑΧΟΥ του Πέτρου (μητέρα του ανωτέρω), η οποία εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Μήλου. Από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας κλήθηκε τηλεφωνικά η ανωτέρω, που τον ενημέρωσε ότι ο υιός της βρίσκεται μόνος του στην Μήλου. Κατόπιν σχετικής συνεννόησης η ανωτέρω επικοινώνησε με τον αδελφό της Δημήτριο ΒΛΑΧΟ του Πέτρου και Aννας και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ανήλικος συνοδευόμενος από τον θείο του προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Αμφότεροι εισήλθαν εντός του Τμήματος, όπου έγιναν οι δέουσες συστάσεις και βεβαιώθηκε η υπ’ αριθ. 935600012332 πράξη βεβαίωσης παράβασης της Υπηρεσίας μας. Ο παραβάτης ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και εν συνεχεία συνοδεία του θείου του αποχώρησαν από την Υπηρεσία, ενώ παράλληλα ο τελευταίος ευχαρίστησε για τον τρόπο χειρισμού, γιατί ο ανιψιός του όπως δήλωσε το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά το διαζύγιο των γονιών του παρουσίαζε παραβατική συμπεριφορά.

Με την παρούσα, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ για το ανωτέρω ψευδές και δυσφημιστικό δημοσίευμα σε βάρος μας, του AT Μήλου, της Διοίκησής του και των Αστυνομικών που το επανδρώνουν και σας ΚΑΛΟΥΜΕ αφενός όπως, εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από τη λήψη της παρούσας, να ανακαλέσετε το δημοσίευμα αυτό με ανακοίνωσή σας που θα δημοσιευτεί τόσο στην έντυπη εφημερίδα σας, όσο και στην ιστοσελίδα σας και αφετέρου να πάψετε να μας συκοφαντείτε ως αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας έως ότου τουλάχιστον έχει αποφανθεί αμετάκλητα η Ελληνική Δικαιοσύνη».

Η απάντηση της συντάκτριας

Η «Εφ.Συν.», στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για σημαντικά θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως ένα σοβαρό περιστατικό καταγγελλόμενης αστυνομικής βίας σε βάρος ανηλίκου, δημοσιοποίησε την καταγγελία του 17χρονου και της μητέρας του για το συμβάν καθώς και τη δήλωση της συνηγόρου τους. Η δημοσιοποίηση αυτή έγινε χωρίς προσωπική αναφορά στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς. Εγινε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής ενημέρωσης του κοινού και για τον ίδιο λόγο δημοσιεύεται σήμερα και η εξώδικη παρουσίαση της θέσης των αστυνομικών. Οσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, η διερεύνησή της προφανώς και θα γίνει από τις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές, που είναι και οι μόνες αρμόδιες να κρίνουν.

Δανάη Κισκήρα-Μπαρτσώκα, δημοσιογράφος

ΠΗΓΗ

-ΣΧΕΤΙΚΕΣ οι αναρτήσεις στο blog μας: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου