Από άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, πληροφορηθήκαμε για το βασανισμό νεαρού συμπολίτη μας στο αστυνομικό τμήμα του νησιού μας. Οι λεπτομέρειες όσων περιγράφονται σε αυτό μας προκάλεσαν σοκ και αποτροπιασμό. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά συνέχεια. Ένα ακόμη παράδειγμα στον κατάλογο της κλιμακούμενης αστυνομικής βίας στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό.

Στις αρχές του φετινού Σεπτέμβρη έγινε γνωστός ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη στα Χανιά -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- ύστερα από αστυνομικό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη. Σε πρόσφατη αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο, η 17χρονη Β. οδηγήθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Γεννηματάς, βαριά τραυματισμένη -όπως καταγγέλλεται- από άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ. Ενώ, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ένας ακόμη νεαρός συμπολίτης μας, ο 17χρονος Χρήστος Μιχαλόπουλος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Ύστερα λοιπόν από όλα τα παραπάνω, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για την εμφάνιση κρουσμάτων αστυνομικής βαρβαρότητας και αυθαιρεσίας και στο νησί μας. Η σιωπή και η ανοχή τέτοιου είδους περιστατικών ενισχύει τη συγκάλυψή τους, την ατιμωρησία των υπευθύνων, δεν τιμά και δυσφημίζει τον τόπο μας. Μέσω του παρόντος λοιπόν, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του 17χρονου συμπολίτη μας και κάθε θύματος και να δηλώσουμε παρόντες και παρούσες στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.

Παράλληλα, απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές:

  • Τη διερεύνηση του περιστατικού και την άμεση τιμωρία όλων των
    εμπλεκόμενων.
  • Όχι στην αστυνομική βαρβαρότητα και αυθαιρεσία.
  • Δικαιοσύνη για όλα τα θύματα της αστυνομικής βίας.

Δε θα σιωπήσουμε!

Πρωτοβουλία Μηλιών ενάντια στην αστυνομική βία

ΠΗΓΗ