28 Νοεμβρίου 2022

Εργατικά Κέντρα στηρίζουν τον απεργιακό αγώνα των υγειονομικών και απαιτούν την απόσυρση του ν/σχ για τη Δευτεροβάθμια Υγεία & την Ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ - Απουσιάζει το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων


Ενδεικτικά τα παρακάτω καλέσματα 5 Εργατικών Κέντρων:

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ | Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο τερατούργημα για την υγεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ γκρεμίζει ότι είχε μείνει όρθιο στο δημόσιο σύστημα υγείας και δίνει το τελειωτικό χτύπημα με αυτό το νομοσχέδιο τερατούργημα για την υγεία, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των κλινικαρχών  και των ιδιωτικών ομίλων της υγείας, αυτών δηλαδή που έβγαλαν χρήμα με τη σέσουλα στην διάρκεια της πανδημίας χρησιμοποιώντας  την ανάγκη του λαού για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο.

Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ, ενώ ταυτόχρονα μπάζει τους ιδιώτες μέσα στα νοσοκομεία προωθώντας ακόμα πιο πέρα την εμπορευματοποίηση της υγείας, εγκληματώντας σε βάρος της υγείας του λαού.  Η κατάργηση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα να μεγαλώσουν  ακόμα περισσότερο οι λίστες αναμονής με ολέθριες συνέπειες για την υγεία της εργατικής- λαϊκής οικογένειας.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αντί να προσλάβει γιατρούς πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης , αντί να αντιμετωπίσει τα τεράστια κενά στις υλικοτεχνικές υποδομές, σε φάρμακα και προσωπικό δίνει την χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην υγεία των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή, τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός και οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα τους να κάνουμε δικιά μας υπόθεση την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας.

Η πείρα των αγώνων μας εδώ στην περιοχή κατά την διάρκεια της πανδημίας  και όχι μόνο, η μεγάλη πρωτοβουλία του ΕΚΠ με 86 φορείς της πόλης μας για τα ζητήματα ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και η πείρα από την μεγάλη απεργία της 9ης Νοέμβρη μας δείχνουν ότι ο λαός μπορεί να παλέψει και να υπερασπιστεί την ζωή, την υγεία του και τα δικαιώματα του.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τερατούργημα

  • Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αυξήσεις στους μισθούς.

  • Γενναία αύξηση στον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος υγείας.

  • Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

  • Να επαναλειτουργήσει  άμεσα το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος.

  • Να αναβαθμιστεί το Καραμανδάνειο  νοσοκομείο παίδων, να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό και υποδομές, να διαθέτει σύγχρονη μονάδα ΜΕΘ παίδων.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ | Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα τη δημόσια υγεία – την υγεία του λαού

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλλει και ζητά την απόσυρση του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ.

Θέλουν να ξεζουμίσουν το λαό και να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία. Η άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία απ’ όλες τις κυβερνήσεις, με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, υποδομές και εξοπλισμό, αξιοποιείται από την τωρινή κυβέρνηση για το επόμενο ποιοτικό αντιλαϊκό βήμα που θεσμοθετείται στο νομοσχέδιο και οδηγεί τους ασθενείς στα “κοράκια” της ιδιωτικής υγείας κάθε μορφής ή να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους στις πολύμηνες λίστες αναμονής για ένα διαγνωστικό έλεγχο, χειρουργείο και θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία αυτών που θησαύριζαν και την περίοδο της πανδημίας, των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Την πολιτική αυτή υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για συνεργασία και αρμονική συνύπαρξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με αποτέλεσμα τη μεγάλη επιδείνωση της περίθαλψης του λαού που βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες υγείας.

Το νομοσχέδιο για την Υγεία εγκληματεί εις βάρος του λαού. Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και ταυτόχρονα μπάζει στα νοσοκομεία ιδιώτες γιατρούς μερικής απασχόλησης. Αντί να προσλάβει γιατρούς πλήρης και αποκλειστικής απασχόλησης, αντί να αντιμετωπίσει τα τεράστια κενά σε υλικοτεχνικές υποδομές, φάρμακα και προσωπικό, χειροτερεύει συνολικά τους όρους παροχής Υγείας και πρόνοιας προς το λαό.

Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός! Η γενικευμένη απόρριψη αυτού του άθλιου νομοσχεδίου από το λαό, τους ασθενείς και τους υγειονομικούς, πρέπει να μετατραπεί σε ακόμα πιο αποφασιστική αγωνιστική στάση και δράση για ένα σύστημα υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τερατούργημα

  • Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αυξήσεις στους μισθούς.

  • Γενναία αύξηση στον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

  • Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο Υγείας.

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ | Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Όσων δηλαδή θησαύρισαν την περίοδο της πανδημίας αλλά φαίνεται πως τα θέλουν όλα. Θέλουν να ξεζουμίσουν το λαό, να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία.

Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο!

Προετοίμαζαν για χρόνια το αντιδραστικό τους σχέδιο, όμως η πανδημία τους καθυστέρησε αφού φανέρωσε για άλλη μια φορά την σαπίλα του συστήματος της βαρβαρότητας που ζούμε, όπου οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία έκαναν ότι μπορούσαν για να υπηρετήσουν το λαό που υπόφερε, την ίδια στιγμή που οι κλινικάρχες θησαύριζαν.

Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς αλλά το λαό. Επίσημα πλέον θα γίνονται βορά στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους όλοι οι ασθενείς.

Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα στο νησί μας. Στο Βοστάνειο γενικό νοσοκομείο οι υγειονομικοί καλούνται να βγάζουν συνεχόμενες βάρδιες χωρίς ρεπό. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στο ακτινολογικό οπου από 25 που θα έπρεπε να είναι οι εργαζόμενοι, αυτή τη στιγμή είναι δέκα, χωρίς να γνωρίζουν και δύο από αυτούς αν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους για το 23.

Παράλληλα σταματάνε την 24ωρη λειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης από 1η Δεκέμβρη, καθώς και τη συνεχόμενη λειτουργία τους τα σαββατοκύριακα, ενώ χαρακτηριστική είναι η παραδοχή της διευθύντριας στην παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου, ότι από 40 και πλέον γιατρούς πλέον έχουν μείνει 4-5.

Σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων, των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές και νοσοκομεία, σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο, το ραντεβού με το γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή το ιδιωτικό κέντρο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες ανθρώπους που θα βρεθούν στην ανάγκη. Πρακτικά η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως- όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε. Άλλωστε το ομολόγησε ο υπουργός υγείας όταν σε πρόσφατη συνέντευξη του αναγκάστηκε να παραδεχτεί αυτό που δεν μπορούν πια να κρύψουν ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ υπάρχουν ελλείψεις γιατρών. Ομολόγησε δηλαδή κυνικά ότι ελλείψεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν!

Είναι κίβδηλο το επιχείρημα του υπουργείου Υγείας ότι προκηρύσσει μόνιμες θέσεις και οι γιατροί δεν τις επιλέγουν. Η προκήρυξη μερικών εκατοντάδων θέσεων γιατρών είναι σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων κενών σε μόνιμους γιατρούς, των συνθηκών που οδηγούν τους γιατρούς να παίζουν κορώνα –γράμματα τη ζωή των ασθενών τους κάθε μέρα με δεδομένα τα τραγικά κενά σε υποδομές, εξοπλισμό ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποστελέχωσης και της κρατικής υποχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα της υγείας.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής στόχευσης για συμπίεση του κόστους λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας και της ενίσχυσης της εμπορευματικής τους λειτουργίας με τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι ασθενείς θα πληρώνουν αδρά. Η επίκλησή του «δημοσιονομικού εκτροχιασμού», γίνεται για να κρύψουν την τρελή τροχιά τους τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτά τα μέτρα είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν “άγγιξε” τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πλούτιζε αλλά τον άφηνε να συνυπάρχει αρμονικά με το υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Να σημάνει συναγερμός. Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από το λαό μας!

Καλούμε τα σωματεία, τις συνταξιοδοτικές οργανώσεις, τους φορείς του νησιού μας, να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας!

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ανέδειξε ότι ο λαός σε μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

  • Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!
  • Για αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!
  • Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.
  • Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ | Στο νησί του Ιπποκράτη του πατέρα της Ιατρικής, η υγεία ασθενεί εδώ και χρόνια

Το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια Υγεία μονιμοποιεί το διαρκές έγκλημα σε βάρος της προστασίας της Υγείας του λαού.

Στο νησί του Ιπποκράτη του πατέρα της Ιατρικής, η υγεία ασθενεί εδώ και χρόνια. Η πανδημία φανέρωσε πόσο επικίνδυνες είναι οι διαχρονικές ελλείψεις και τα κενά, ιδιαίτερα στα νησιά μας.

Εκατοντάδες κόσμου βγήκαν στο δρόμο, για να για να διαμαρτυρηθούν για τις ετεροχρονισμένες παροχές υγείας στα νησιά μας. Εργατικά σωματεία και υγειονομικοί δεν έχουν σταματήσει να αγωνίζονται, για να διασφαλίσουν σύγχρονες παροχές με μόνιμο υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και εγκαταστάσεις.

Αιτήματα και διεκδικήσεις που και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ δεν υιοθέτησε, γιατί η πολιτική της γραμμή είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, δλδ αυτή της στήριξης της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης.

Γι’ αυτό και η περατζάδα Υπουργών, υπευθύνων ακόμα και του Πρωθυπουργού, έγινε για να κατευνάσει και όχι για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα.

Το Ν/Σ για την δευτεροβάθμια περίθαλψη δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Οι ασθενείς θα αναγκαστούν να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ οι γιατροί -χορτασμένοι πια από τα χειροκροτήματα- μπορούν να κάνουν ελεύθερα «άγρα πελατών» σε ξεχαρβαλωμένες, υποστελεχωμένες δημόσιες κατ’ όνομα δημόσιες δομές, που θα λειτουργούν ουσιαστικά ως προθάλαμος των ιδιωτικών δομών και παροχών.

Οι ασθενείς-πελάτες … «ελεύθερα» θα επιλέγουν να ζήσουν ή να πεθάνουν στις ατέλειωτες ουρές, ή να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για την υγειά τους.

Ντροπή τους! Είναι επικίνδυνοι και ανάλγητοι! Ονομάζουν πρόοδο την οπισθοδρόμηση σε εποχές, που οι άνθρωποι πουλούσαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους για μια απλή εγχείρηση.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας με την σειρά τους και τον τρόπο τους την ίδια αντιλαϊκή-ανθυγιεινή πολιτική κατεύθυνση, έφεραν σε αυτήν την δύσκολη θέση εργαζόμενους και βιοπαλαιστές. Να τρέμει το φυλλοκάρδι τους, επειδή οι υπάρχουσες δημόσιες δομές δεν μπορούν να τους προσφέρουν ούτε τα στοιχειώδη.

Όλοι τους έβαλαν τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας σε δεύτερη μοίρα, την ίδια ώρα που δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μεγαθήρια στον χώρο της Υγείας που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την αθλιότητα και να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής τους.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ και τα σωματεία του ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

  • Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το εγκληματικό νομοσχέδιο!

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. καλεί σωματεία της περιοχής δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορείς και συλλόγους να δώσουν την μάχη για να μην περάσει η πολιτική που επιλέγει τα κέρδη των λίγων, για να μην βρίσκουν την υγειά τους οι πολλοί.

  • Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας.

  • Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

  • Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

  • Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

  • Για να επαναλειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένες όλες οι δομές.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ | Το νομοσχέδιο για την υγεία να μείνει στα χαρτιά

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Όσων δηλαδή θησαύρισαν την περίοδο της πανδημίας αλλά φαίνεται πως τα θέλουν όλα. Θέλουν να ξεζουμίσουν το λαό, να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία.

Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο!

Προετοίμαζαν για χρόνια το αντιδραστικό τους σχέδιο, όμως η πανδημία τους καθυστέρησε αφού φανέρωσε για άλλη μια φορά τη σαπίλα του συστήματος της βαρβαρότητας που ζούμε, όπου οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπηρετήσουν το λαό που υπόφερε, την ίδια στιγμή που οι κλινικάρχες θησαύριζαν.

Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς αλλά το λαό. Επίσημα πλέον θα γίνονται βορά στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους όλοι οι ασθενείς.

Για παράδειγμα τα 3.000 παιδιά των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής που είναι σε πολύμηνες λίστες αναμονής οδηγούνται κατευθείαν στους ιδιωτικούς ομίλους.

Σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων, των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές και νοσοκομεία, σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο, το ραντεβού με το γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή το ιδιωτικό κέντρο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες ανθρώπους που θα βρεθούν στην ανάγκη. Πρακτικά η πλειοψηφία των νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια, θα διεκπεραιώνουν τα επείγοντα περιστατικά και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ο λαός της Φωκίδας που αναγκάζεται πολλές φορές να διανύει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να βρει την υγειά του, ακόμα και για μια διαγνωστική εξέταση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ακόμα πιο τραγικές καταστάσεις.

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης, που θα καλύπτουν τρύπες και κενά όπως- όπως στις δημόσιες μονάδες υγείας, καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας το επιβεβαίωσε. Άλλωστε το ομολόγησε ο υπουργός υγείας όταν σε πρόσφατη συνέντευξη του αναγκάστηκε να παραδεχτεί αυτό που δε μπορούν πια να κρύψουν, ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ υπάρχουν ελλείψεις γιατρών. Ομολόγησε δηλαδή κυνικά ότι ελλείψεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν!

Είναι κάλπικο το επιχείρημα του υπουργείου Υγείας και των κατά τόπους Διοικήσεων,ότι προκηρύσσει μόνιμες θέσεις και οι γιατροί δεν τις επιλέγουν. Η προκήρυξη μερικών εκατοντάδων θέσεων γιατρών είναι σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων κενών σε μόνιμους γιατρούς, των συνθηκών που οδηγούν τους γιατρούς να παίζουν κορώνα –γράμματα τη ζωή των ασθενών τους κάθε μέρα με δεδομένα τα τραγικά κενά σε υποδομές, εξοπλισμό ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποστελέχωσης και της κρατικής υποχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα της υγείας.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής στόχευσης για συμπίεση του κόστους λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας και της ενίσχυσης της εμπορευματικής τους λειτουργίας με τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι ασθενείς θα πληρώνουν αδρά. Η επίκλησή του «δημοσιονομικού εκτροχιασμού», γίνεται για να κρύψουν την τρελή τροχιά των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτά τα μέτρα είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν “άγγιξε” τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πλούτιζε αλλά τον άφηνε να συνυπάρχει αρμονικά με το υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Να σημάνει συναγερμός. Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη πρέπει να απορριφθεί από το λαό μας!

Κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας!

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ανέδειξε ότι ο λαός σε μια γροθιά με τους υγειονομικούς μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

Να απαιτήσουμε:

  • Αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

  • Στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

  • Άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου Άμφισσας, των Κέντρων Υγείας του Νομού, με μόνιμες προσλήψεις όλου του απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού.

  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

  • Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

    ΠΗΓΗ

    *****

    Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Καλεί «τα σωματεία-μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες του λεκανοπεδίου της Αθήνας να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους! Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα! Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας για τον λαό μας! Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στον μισθό τους. Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα Κέντρο Υγείας».

    Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12 ως τις 4 το μεσημέρι, σημειώνοντας: «Το νομοσχέδιο προωθεί την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, προωθώντας ακόμη περισσότερο την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Κάνοντας τους γιατρούς-λάστιχο, από τα δημόσια στα ιδιωτικά νοσοκομεία, υποβαθμίζουν κι άλλο τις ήδη ανεπαρκείς παροχές των δημόσιων νοσοκομείων και αναγκάζουν τους ασθενείς να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη».

    Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12 μ. ως τις 3 μ.μ. υπογραμμίζοντας: «Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-έκτρωμα! Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας δεν πρόκειται να γίνουμε».

    Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων επισημαίνοντας ότι «κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς, αλλά το λαό» καλεί σε συγκέντρωση στην Περιφέρεια στις 12 το μεσημέρι, απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα το τερατούργημα.

    Πληθαίνουν συνεχώς οι αντιδράσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων, Σωματείων και Φορέων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που βάζει νέα εμπόδια στην πρόσβαση των δωρεάν υπηρεσιών Υγείας στο λαό και καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, και οδηγεί γιατρούς και ασθενείς στους ιδιωτικούς κλινικάρχες. Ηδη έχουν προκηρυχθεί απεργίες και συγκεντρώσεις για τις 28 και 29 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου από τους συνδικαλιστικούς φορείς των νοσοκομειακών γιατρών. 

    Αναλυτικά: 

    Εργατικά Κέντρα

    Εργατικό Κέντρο Νάουσας

    Εργατικό Κέντρο Σάμου

    Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας

    Εργατικό Κέντρο Άρτας

    Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης

    Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου

    Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Φωκίδας

    Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας

    Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας

    Εργατικό Κέντρο Λάρισας

    Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

    Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής

    Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο 

    -ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από 902.gr

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου