30 Νοεμβρίου 2022

Σύρος - Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου: Συμμετέχει στην Πανελλαδική στάση εργασίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη 2022 και στην κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου Σύρου, 12.00 το μεσημέρι


Συμμετοχή του Συλλόγου μας στην Πανελλαδική στάση εργασίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας Πέμπτη 1
η Δεκέμβρη 2022.


Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στηρίζει τους αγώνες των υγειονομικών ενάντια στην διάλυση της Δημόσιας Υγείας και συμμετέχει στην Πανελλαδική Στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη 2022 από 12:00 μμ έως το τέλος του ωραρίου.

Με το σχέδιο νόμου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατέθεσε η κυβέρνηση , επιχειρείται η πλήρης αποσύνθεση του δημόσιου συστήματος υγείας όσο αφορά στα δημόσια νοσοκομεία. Μετά την ουσιαστική διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας που υλοποιήθηκε με την ενσωμάτωση των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ στο ΕΣΥ ( ν. 4238/2014 – κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και τα, επί πληρωμή, απογευματινά ιατρεία ( ν.3868/2010 – κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ), η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει ταφόπλακα στο κατεκτημένο δικαίωμα το λαού μας στην δημόσια δωρεάν περίθαλψη.

Με το νομοσχέδιο αυτό μεταξύ άλλων : α) προβλέπεται η προκήρυξη θέσεων ιατρών ΕΣΥ με καθεστώς μερικής απασχόλησης και β) προβλέπεται η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα των ιατρών του ΕΣΥ. Οι ρυθμίσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στον νόμο 4931/2022 ο οποίος θεσμοθέτησε τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία επί πληρωμή. Με τις ρυθμίσεις αυτές ουσιαστικά νομιμοποιείται το “φακελάκι” ενώ δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες έμπορους “υγείας” να “ψαρεύουν” ασθενείς – πελάτες από τα δημόσια νοσοκομεία ως “απάντηση” στις πολύμηνες αναμονές ασθενών.

Με το σχέδιο νόμου η κυβέρνηση εκβιάζει ασθενείς και γιατρούς : στους ασθενείς θέτει το εκβιαστικό δίλημμα είτε να πληρώσουν για τις υπηρεσίες υγείας είτε να καταδικάζονται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση δίνει την «ελευθερία» και την «επιλογή» του αμερικάνικου μοντέλου να «επιλέξεις» να πεθάνεις είτε από αρρώστια είτε από το κόστος της περίθαλψης. Στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας, με τους καθηλωμένους μισθούς ,δίνεται η “επιλογή”, αν και εφόσον «θέλουν» να ενισχύσουν το εισόδημα τους, να βγουν στην “πιάτσα” και να χρησιμοποιούν σαν δεξαμενή υποψήφιων πελατών, τα δημόσια νοσοκομεία.

Όταν στην πρόσφατη πανδημία όλοι αντιλήφθηκαν ότι μόνο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, παρά την τραγική έλλειψη στελεχών και μέσων, έδωσε την μάχη, όταν όλοι διαπίστωσαν ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που εμπορεύονται υπηρεσίες υγείας ΑΠΕΙΧΑΝ, καθώς τα προσδοκώμενα έσοδα δεν κρίθηκαν επαρκή, αποτελεί πρόκληση, να έρχεται ένα σχέδιο νόμου όπου παραδίδει στους ιδιώτες τα κλειδιά των δημόσιων νοσοκομείων.

Αποτελεί όμως την απόλυτη πρόκληση να επικαλείται η κυβέρνηση τα υπαρκτά προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προβλήματα που δημιούργησε η χρόνια πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, όταν η ίδια διαχειρίστηκε με εγκληματικό τρόπο την πανδημία, αρνούμενη προκλητικά να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών με σταθερή σχέση εργασίας,

Αποδεικνύεται σήμερα περίτρανα ότι το έγκλημα έγινε με δόλο ,καθώς η κυβέρνηση των 35.000 θυμάτων covid και του κατά ποσοστό 97,5 % θανάτων διασωληνωμένων ασθενών covid εκτός ΜΕΘ, είδε την πανδημία σαν ευκαιρία για να ενισχύσει τους εμπόρους υγείας, συνεχίζοντας το “έργο” των προκατόχων της.

Την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις μοιράζουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους, μας προκλητικά λένε ότι δεν περισσεύουν χρήματα για Σύγχρονο Δημόσιο Σύστημα Υγείας !

Η Υγεία ΔΕΝ είναι εμπόρευμα ! Το δικαίωμα στην Δωρεάν Δημόσια Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο!

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο- έκτρωμα!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας καθώς και τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Σύγχρονη, Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους.

Αύξηση προϋπολογισμού για την Δημόσια Υγεία.

Ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, (των νοσοκομείων και

της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).

Άμεσες, κατ΄εξαίρεση προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Άμεση επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Επαναφορά παλιών και θέσπιση νέων κινήτρων στελέχωσης και παραμονής στις

υπηρεσίες των νησιών.

Αυξήσεις Μισθών που να καλύπτουν την ακρίβεια στην διαβίωση.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ 12:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου