26 Νοεμβρίου 2022

Κυκλάδες - Σύρος: Πρωτοβουλία για Σίτιση Στέγαση Εκπαιδευτικών στις Κυκλάδες


Μπροστά στο φάσμα του δύσκολου χειμώνα, μετά την καταδίκη μας σε καλπάζουσα ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια που μας απήγγειλαν ήδη οι πολιτικοί μας ταγοί, μια ομάδα εκπαιδευτικών της Σύρου, πήραμε την Πρωτοβουλία να διερευνήσουμε τη δυνατότητα σίτισης των εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ στην εδώ φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 
 
Μιλήσαμε ήδη με την υπεύθυνη της φοιτητικής μέριμνας αλλά διαπιστώσαμε μια απροθυμία. Προφανώς τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί χωρίς αγώνα και πίεση.
 
Δεδομένου ότι αυτό που επιδιώκουμε έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε άλλες επαρχιακές πόλεις, εκτιμάμε ότι μπορούμε να αποσπάσουμε μια τέτοια παραχώρηση, κάτι που, εκτός από τα προφανή προβλήματα που θα έλυνε βάζοντας επί τάπητος το πρόβλημα επιβίωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα έθετε επίσης στην ημερήσια διάταξη της τοπικής πολιτικής και το μείζον πρόβλημα της στέγης που δημιούργησαν και παροξύνουν οι επαναλαμβανόμενες εκτινάξεις των ενοικίων.

Μολονότι η δράση μας επικεντρώνεται στη Σύρο, νομίζουμε ότι η εμπειρία και τα όποια θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα της προσπάθειάς μας θα είναι χρήσιμα για ανάλογες κινήσεις στα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια, τις οποίες θα είμαστε διαθέσιμοι/ες να συνδράμουμε.
 
Πρωτοβουλία για Σίτιση Στέγαση Εκπαιδευτικών στις Κυκλάδες

-Περισσότερα στη σελίδα της Πρωτοβουλίας στο facebook.

-altersyros: Υπενθυμίζουμε ότι σχετικό αίτημα για σίτιση εκπαιδευτικών στη Σύρο έχει υποβληθεί και από την Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου