11 Ιουνίου 2022

Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Το ΒΙΝΤΕΟ της παρέμβασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης για τη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σύρου σε "Πρότυπο" - "Συνεχίζουμε..." (VIDEO)

 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σύρου, στις 6/6/22 τέθηκε το ζήτημα της μετατροπής του ΕΠΑΛ Σύρου σε Πρότυπο ΕΠΑΛ, ύστερα από αίτημα της Πρωτοβουλίας Γονέων και Εκπαιδευτικών και της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων. 
 
Στο Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε παρουσία και παρέμβαση του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, καθώς και συναδέλφων από το ΕΠΑΛ Σύρου, ενάντια στη μετατροπή του μοναδικού ΕΠΑΛ του νησιού σε "Πρότυπο ΕΠΑΛ". 
 
Στο 1:56:00, η πρώτη παρέμβαση της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων. Στο ερώτημα προς την εκπρόσωπο του Υπουργείο Κ.Πισλή, γιατί ερήμωσε το ΕΠΑΛ Περάματος από εκπαιδευτικούς ύστερα από τη μετατροπή του σε Πρότυπο, δεν πήραμε καμία απάντηση. 
 
Στο ερώτημα πώς θα χωρέσουν όλα τα παιδιά στο Πρότυπο ΕΠΑΛ , εφόσον τίθενται βαθμολογικά κριτήρια για την εισαγωγή των μαθητών, επίσης δεν πήραμε ουσιαστική απάντηση. 
 
Στο 1:31:00 η παρέμβαση του εκπαιδευτικού από το ΕΠΑΛ Σύρου και εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών και Γονέων, κ. Βαγγέλη Γερασιμάτου. 
 
Στο 2:00:00 η παρέμβαση του εκπαιδευτικού του ΕΠΑΛ Σύρου κ.Βουτσίνου. 
 
Στο 2:15:00 η παρέμβαση του Προέδρου της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Δ.Παπαδημητρίου.
 
Το θέμα της μετατροπής τέθηκε με έμφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου από όλους τους αντιπροσώπους των εκπαιδευτικών φορέων και τονίστηκαν οι δυσμενείς συνέπειες που θα έχει η ενδεχόμενη μετατροπή για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, του γονείς, για το ίδιο το σχολείο και βέβαια για την τοπική κοινωνία. 
 
Συνεχίζουμε, στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
 
Υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο χαρακτήρα του Δημόσιου Σχολείου, το καθολικό δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση και στη γνώση, τα εργασιακά δικαιώματα και τις ελευθερίες των συναδέλφων μας...
 
Συνεχίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου