21 Ιουνίου 2021

Η κυβέρνηση ενώ σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα αγοράζει κι άλλο VIP αεροσκάφος! - Ανακαινίζεται και το Μέγαρο Μαξίμου!

Ενώ καταργεί τις ιστορικότερες εργατικές διεκδικήσεις, η κυβέρνηση προχωρά στην απόκτηση ενός ακόμη VIP αεροσκάφους, αξίας 22 εκατ. ευρώ.

EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ Πηγή: www.rosa.gr

Τις πολυτελείς προτεραιότητές της μέσα σε αυτήν την πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει η χώρα, απέδειξε για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, που ενώ σαρώνει με το νέο νομοσχέδιό της τα εργασιακά δικαιώματα, είναι έτοιμη να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμη VIP αεροσκάφους, το οποίο θα προστεθεί στα τρία που ήδη διαθέτουμε!

Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του το militaire.gr, πρόκειται για ένα αεροσκάφος Falcon 7X, της γαλλικής Dassault, της εταιρείας που κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και η τιμή του αγγίζει τα 22 εκατ. ευρώ!

Η Dassault, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, πρότεινε ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο αεροσκάφος Falcon 7X στην ελληνική κυβέρνηση σε τιμή 22 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο καινούριο κοστίζει 36 εκατομμύρια ευρώ, με την Αθήνα ν’ απαντά θετικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές διαδικασίες απόκτησής του προχωρούν και όπως όλα δείχνουν το αεροσκάφος θα ενταχθεί στο «πακέτο» της αγοράς των Rafale. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο και δεύτερου αεροσκάφους.

Ήδη γίνεται επιλογή προσωπικού που θα εκπαιδευτεί στην τεχνική υποστήριξη του αεροσκάφους, το οποίο θα το πετάει η Πολεμική Αεροπορία.

Η Ελλάδα διαθέτει ήδη τρία VIP αεροσκάφη. Ο ελληνικός στόλος VIP αεροσκαφών σήμερα αποτελείται από ένα Gulfstream V (G-500), ένα ERJ-135BJ και ένα ERJ-135LR Legacy.

Να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός γαλλικών μαχητικών και VIP αεροσκαφών μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, πάλι με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τότε που η ΝΔ χαρακτήριζε ως «τυφλά» τα Mirage 2000 και τελικά μετά από συμφωνία με τους Γάλλους πήραμε ένα Falcon, το οποίο ήταν εκείνο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι Γιάννος Κρανιδιώτης, ο 23χρονος γιος του Νικόλας, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Δημήτρης Πανταζόπουλος και Νίνα Ασημακοπούλου, ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Παναγιώτης Πούλος, ο αστυνομικός της προσωπικής ασφάλειας του υπουργού Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός του αεροσκάφους Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Διαβάστε και για την ανακαίνιση του Μαξίμου. Τα συμπεράσματα δικά σας:

Το Μαξίμου ανακαινίζεται με τις απλήρωτες υπερωρίες του κ. Χατζηδάκη

Πηγή: www.rosa.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου