28 Ιουνίου 2021

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ λέει "ΟΧΙ" στην εκχώρηση σε ιδιώτες υπηρεσιών των Δήμων και στη σύσταση «Αναπτυξιακών Οργανισμών»


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ
ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Λάρισας, η οποία επιχειρεί να αναθέσει σε ιδιώτες τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης με μία μακροχρόνια σύμβαση δέκα (10) χρόνων, το κόστος της οποίας θα κληθούν να πληρώσουν οι Δημότες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, η Δημοτική Αρχή βάζει προς απόφαση το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, στην προσπάθειά της να συνεχίσει το «ξεπούλημα» των Δημοτικών Υπηρεσιών στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα. Σημειώνεται πώς ήδη έχει εκχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου σε ιδιώτες με διετή σύμβαση.

Σημειώνεται πώς όλες οι εργασίες που περιγράφονται και προτείνεται να ανατεθούν σε εργολάβο, όσον αφορά στον ηλεκτροφωτισμό, μπορούν να εκτελεστούν από το εργατικό δυναμικό του Δήμου, αφού και την τεχνογνωσία διαθέτει και την εμπειρία. Αυτό όμως είναι ψιλά γράμματα για την Δημοτική Αρχή της Λάρισας, η οποία αφού φρόντισε να απαξιώσει την υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού μη διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προχωρά τώρα στο επόμενο προσχεδιασμένο όπως φαίνεται βήμα, την εκχώρηση της υπηρεσίας σε ιδιώτες.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει κατηγορηματικά την Δημοτική Αρχή Λάρισας για την απόφαση της να εκχωρήσει σε ιδιώτες τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης και στηρίζει τις όποιες αποφάσεις και ενέργειες του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας προκειμένου να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν τέλει, τα συμφέροντα των Δημοτών.

*****


«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΥΡΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΥΠΟΥ LED, ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 3.724.292,36 ΕΥΡΩ.»

Η Δημοτική Αρχή Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας του κ. Γιάννη Βούρου, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που υιοθέτησε και υπερψήφισε την πρόταση της υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού και του Σωματείου Εργαζομένων για την αντικατάσταση των φωτιστικών του Δήμου με νέας τεχνολογίας τύπου LED με ιδία μέσα και με κόστος μόνο την προμήθεια των λαμπτήρων (1.090.842,80 ευρώ), επιχειρεί μέσω της Οικονομικής Επιτροπής να αναθέσει το έργο σε ιδιώτη επιβαρύνοντας τον Δήμο και τους Δημότες με το ποσό των 3.724.292,26 ευρώ για τα επόμενα εννέα (9) χρόνια.

Ενώ η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε με τους εργαζόμενους του Δήμου να αντικαταστήσει τα παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικά με της νέας τεχνολογίας οικονομικά τύπου LED, πληρώνοντας μόνο την προμήθεια των φωτιστικών, εκείνη επιλέγει να δαπανήσει τα τριπλάσια και πλέον χρήματα, αρκεί αυτά να πάνε στις τσέπες των μεγαλοεργολάβων.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Βούρου πάει «χέρι-χέρι» με την κυβέρνηση και την πολιτική της «ανάπτυξης» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Εκεί αποσκοπούν και όλα τα νομοθετικά «ευεργετήματα» της κυβέρνησης, όπως Σ.Δ.Ι.Τ., Αναπτυξιακοί Οργανισμοί των Ο.Τ.Α., «πλαστές» πλειοψηφίες στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων, που η πλειοψηφία των Δημάρχων εκμεταλλεύεται και εφαρμόζει για να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες των Δήμων σε ιδιώτες, καταργώντας τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ηλεκτροφωτισμού και κάθε άλλης υπηρεσίας του Δήμου.

Η προκλητική απάντηση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου στους εργαζόμενους για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «να προσέξουν κάποιοι μην σκίσουν κανένα καλσόν στα οδοφράγματα», αποδεικνύει την άκρατη αλαζονεία του, το ήθος του, αλλά κυρίως την πρεμούρα του να αναθέσει σε ιδιώτες την λειτουργία της υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-εργαζόμενους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας που εμπλέκονται σε όλα τα στάδια της ανάθεσης αντικατάστασης των φωτιστικών σε ιδιώτη, να απέχουν από όλη την διαδικασία. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών των Δήμων.

Οι Δήμοι ανήκουν στους Δημότες και όχι σε μεσάζοντες και ιδιώτες!

 *****

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ» ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) καταγγέλλει την συμπαιγνία των δύο (2) Δημοτικών Αρχών, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, να συστήσουν κοινό «Αναπτυξιακό Οργανισμό» και εν συνεχεία να εκχωρήσουν αρμοδιότητες και ολόκληρες υπηρεσίες των Δήμων τους σε ιδιωτικά, εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι δύο (2) Δημοτικές Αρχές φάνηκε πώς μεθόδευαν αυτή τους την ενέργεια εδώ και αρκετό διάστημα, αφού βεβαίως φρόντισε η κυβέρνηση να τους διευκολύνει με τις διατάξεις που έχει ψηφίσει, και αμέσως μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ξεδίπλωσαν το σχέδιο τους για εμβολισμό του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των δύο (2) Δήμων.

Όπως κατήγγειλαν τα Σωματεία Εργαζομένων, στον μεν Δήμο Δέλτα τίθεται το θέμα της σύστασης του «Αναπτυξιακού Οργανισμού» στην Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, ενώ την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, παίρνει τη σκυτάλη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για να προσυπογράψει τη σύσταση του κοινού «Αναπτυξιακού Οργανισμού».

Όλα αυτά γίνονται εν αγνοία των Δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων, χωρίς δηλαδή να γνωρίζουν οι Δημοτικές Παρατάξεις και οι εργαζόμενοι ασφαλώς. Προφανώς για τις δυο (2) Δημοτικές Αρχές, αφού γνώριζαν τις προθέσεις τους τα ιδιωτικά, εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που ψάχνουν τρόπο να εισβάλουν στους Δήμους και να αλώσουν τις υπηρεσίες τους, ήταν αρκετό.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει τις αποφάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Δέλτα και του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου που εκφράζουν σαφώς και κατηγορηματικώς την αντίθεσή τους στην δημιουργία «Αναπτυξιακού Οργανισμού» και τονίζουν πώς θα «κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη η σύσταση του». Σε περίπτωση δε που αποφασίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία θα είναι στο πλευρό τους και θα τους καλύψει συνδικαλιστικά.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αντιληφθεί εξαρχής το «σχέδιο» κυβέρνησης και Αιρετών και θα βρίσκονται πάντα απέναντι, για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν τέλει, τα συμφέροντα των Δημοτών. Μέχρι την οριστική κατάργηση αυτού του ύπουλου και επικίνδυνου «μορφώματος» που λέγεται «Αναπτυξιακός Οργανισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου