30 Ιουνίου 2021

Αθλιότητα και αναλγησία: Το Δημόσιο… δεν μπορεί να αποζημιώσει τον δικαιωμένο από τη Δικαιοσύνη Μανώλη Κυπραίο λόγω μνημονίων!

Τα ανατριχιαστικά σημεία της έφεσης του Δημοσίου κατά της καταδικαστικής απόφασης που δικαίωνε τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο

Το διαβάζει, το ξαναδιαβάζεις και δεν το πιστεύεις. Τέτοια ντροπή, τέτοια αθλιότητα. Το Δημόσιο, στην έφεσή του κατά της καταδικαστικής απόφασης που δικαίωνε τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο για τον σοβαρό τραυματισμό του από τα ΜΑΤ, γράφει κυριολεκτικά αθλιότητες.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Μ. Κυπραίος, σε ανάρτηση με τμήμα της έφεσης, το Δημόσιο αναφέρει: «δ. ότι ο αντίδικος έχει αποθεραπευτεί και έχει ανακτήσει την ακοή του, και επομένως δεν είναι πλέον ανίκανος προς εργασία, ούτε υφίσταται κάποια παραμόρφωση του που να δυσχεραίνει την κοινωνική του και προσωπική του ζωή»!

Η λέξη αναλγησία είναι λίγη για να περιγράψει ότι το κράτος προσπαθεί να υποβαθμίσει τις βλάβες που προκάλεσαν τα ΜΑΤ στον Μ. Κυπραίο. Και για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται: Ήταν 15 Ιουνίου 2011, σε μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, όταν ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος κάλυπτε τα γεγονότα. Τότε, δέχθηκε επίθεση από ΜΑΤατζήδες με κρότου-λάμψης κι ενώ βρισκόταν μέσα σε στοά. Ο δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε αναίτια. Έχασε την ακοή του. Μετά από επανειλημμένα χειρουργεία και αποθεραπείες είναι σήμερα πιστοποιημένα κατά 90% ανάπηρος και του έχει τοποθετηθεί κοχλιακό εμφύτευμα στο κεφάλι για να μπορέσει να ανακτήσει πολύ μικρό μέρος της ακοής του.

Αηδιάσατε ήδη; Έχει κι άλλο. Ποιος είναι λόγος που το Δημόσιο αποφεύγει να αποζημειώσει τον δημοσιογράφο; Διαβάστε τι λέει η έφεση: «ε. ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί πρωτοφανώς στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας κι έχει προσλάβει διαστάσεις άμεσα απειλούμενης κατάρρευσης της οικονομίας κι εθνικής χρεοκοπίας. Τούτο πράγματι διαπιστώθηκε ότι συμβαίνει με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 668/2012, 1972/2012, 2527/2013, 2114/2014, 2563/2015».

Με λίγα λόγια: Το κράτος, το Δημόσιο αρνείται να αποζημιώσει έναν άνθρωπο λόγω μνημονίων! Και όχι γενικά έναν άνθρωπο, αλλά ένα δημοσιογράφο που τραυματίστηκε από από τα ΜΑΤ καλύπτωντας διαδηλώσεις κατά των μνημονίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου