21 Σεπτεμβρίου 2023

Σύρος - Απεργία 21ης/9/2023: Δεκάδες εργαζόμενοι και πολίτες έδωσαν το "παρών" στην Απεργιακή Συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης (ΦΩΤΟς)

 

Μετά από κάλεσμα έξι πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων, δεκάδες εργαζόμενοι και πολίτες έδωσαν το "παρών" στην Απεργιακή Συγκέντρωση μπροστά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Με κεντρικό σύνθημα το "Δεν θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα", έδειξαν την εναντίωσή τους σε ένα νομοθέτημα-κτηνωδία που εξοντώνει τους εργαζόμενους με περισσότερες ώρες και ημέρες εργασίας εβδομαδιαίως (δηλ. την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου/5νθημέρου) και με συμβάσεις μηδενικών ωρών (δηλ. με μηδενικά δικαιώματα στο έλεος του κάθε εργοδότη). Ένα νομοθέτημα που πλήττει τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Ένα νομοθέτημα που ποινικοποιεί την απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και τους εργατικούς αγώνες στην πιο σκληρή μορφή. Ένα νομοθέτημα-τερατούργημα που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα τωρινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους, δηλ. εμάς και τα παιδιά μας.

Με τις ομιλίες εκπροσώπων από τον Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, την Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν.Κυκλάδων, έκλεισε η απεργιακή αυτή συγκέντρωση, με τον αγώνα, όμως, να μην παύει να συνεχίζεται...

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου