21 Σεπτεμβρίου 2023

Κοροϊδία Γεωργιάδη: Τροπολογία με αστερίσκους για τις τριετίες - Κυβερνητική «δικλίδα ασφαλείας» για νέο πάγωμα


Από την 1η Ιανουαρίου του 2027 εάν το ποσοστό της ανεργίας υπερβεί το 10% και για όσο παραμένει πάνω από αυτό το ποσοστό οι τριετίες θα παγώσουν ξανά.

Σε φιάσκο ενδέχεται να καταλήξει η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση για το ξεπάγωμα των τριετιών, καθώς ο υπουργός Εργασίας με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στο νομοσχέδιο βάζει αστερίσκους για εκ νέου αναστολή τους.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη - Μητσοτάκη προβλέπει, λοιπόν, την άμεση σύνδεση των τριετιών με το ύψος του ποσοστού της ανεργίας. Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου 2027, εάν η ανεργία είναι άνω του 10% θα ανασταλεί η ισχύς των διατάξεων και θα παραμείνουν παγωμένες οι τριετίες έως ότου πέσει το συγκεκριμένο ποσοστό.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι για την εφαρμογή του εκ νέου παγώματος των τριετιών λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων  τριμήνων, όπως αυτός αποτυπώνεται στην Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα αναφέρεται: 

Από την 1η.1.2027, αν το ποσοστό της ανεργίας υπερβεί το δέκα τοις εκατό (10%), και μέχρι να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του δέκα τοις εκατό (10%), αναστέλλεται αυτοδικαίως η ισχύς των διατάξεων που αναφέρονται στην παρ. 1. Για την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων, όπως αυτός αποτυπώνεται στην Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Δείτε εδώ αναλυτικά την τροπολογία

Διαβάστε τα αναλυτικά ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» για τις εξαγγελίες περί ξεπαγώματος των τριετιών:

Ποιους αφορά η επαναφορά της τριετίας

Από το... 2027 θα «ζεστάνουν» την τσέπη μας οι τριετίες

Τριετίες: Χάνονται 11 χρόνια προϋπηρεσίας, από το 2025 οι αυξήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου