27 Σεπτεμβρίου 2023

Greenpeace: Τελικά κ. Μητσοτάκη έχουμε ή δεν έχουμε κλιματική αλλαγή; - Απίστευτη δήλωση Μητσοτάκη: «Η κλιματική αλλαγή είναι μια ευκαιρία για παράταση της τουριστικής περιόδου»!! (VIDEO)

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καρδίτσα στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Πρωτοφανή, αντιεπιστημονικά επιχειρήματα επιστρατεύει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έξι νέους από την Πορτογαλία που κατέθεσαν προσφυγή κατά 32 κρατών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, για τη μη προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και της ποιότητας της ζωής τους.

Όπως αποκαλύπτει η Greenpeace, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρέπει να απορρίψει τις ανησυχίες των νέων, «χαρακτηρίζοντάς τες “υποθετικές”, “κερδοσκοπικές” και “αφηρημένες” και ότι θα πρέπει να απορρίψουν τη Συμφωνία του Παρισιού (την οποία έχουν υπογράψει) ως “φανταστική” και “μη δεσμευτική”».

Και ακόμα η κυβέρνηση όσον αφορά στην αύξηση της θερμοκρασίας εξαιτίας της κλιματικής κρίσης αναφέρει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας ίσως είναι καλή (!!!) για κάποιες χώρες, αφού “υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το αν το τελικό ισοζύγιο θνησιμότητας θα είναι θετικό ή αρνητικό”».

Το επιχειρήματα αυτό προκύπτει ευθέως από το Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την Παρασκευή σε συνέντευξη στο Bloomberg υποστήριξε ότι η κλιματική κρίση είναι ευκαιρία για την επέκταση της τουριστικής περιόδου προκαλώντας την αντίδραση Ελλήνων και ξένων επιστημόνων*.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα και ακόμα 31 ευρωπαϊκά κράτη θα κληθούν στις 27 Σεπτεμβρίου να απολογηθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατηγορούμενα από έξι Πορτογάλους νέους για τη μη προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ποιότητας της ζωής τους και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Greenpeace, τα κράτη ελέγχονται γιατί:

-Παρέκαμψαν τα συντριπτικά επιστημονικά στοιχεία για τις βλάβες που ήδη προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή. 

-Αγνόησαν το γεγονός ότι η αποτυχία τους να αναλάβουν επαρκώς φιλόδοξη δράση αυξάνει τους κινδύνους για τη ζωή και την υγεία των νέων και των μελλοντικών γενεών.

Το μέγα θέμα, όμως, προκύπτει από την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορούμενων χωρών που αποκαλύπτει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, υπερασπιστική γραμμή που βασίζεται σε αντιεπιστημονικές αναφορές. 

«Η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται πως “δεν μπορεί να τεκμηριωθεί απόλυτη σχέση αιτίας και αποτελέσματος μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία”. Επίσης, κάνει τη δική της… ερμηνεία σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία η άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη θνησιμότητα εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών και του θερμικού στρες. Όμως για την κυβέρνηση, η αύξηση της θερμοκρασίας ίσως είναι καλή (!!!) για κάποιες χώρες, αφού “υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το αν το τελικό ισοζύγιο θνησιμότητας θα είναι θετικό ή αρνητικό”», αναφέρει χαρακτηριστικά η Greenpeace και καταλήγει: 

«Μήπως τελικά ο Πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί σωστά όταν “χρέωνε” στην κλιματική αλλαγή τις πρόσφατες καταστροφές στη χώρα μας, τόσο από πυρκαγιές όσο και από πλημμύρες; Αναρωτιόμαστε, τελικά έχουμε κλιματική κρίση που ευθύνεται για την απώλεια ζωών, δασών, περιουσιών και τις καταστροφές των τελευταίων ετών, ή όχι;».

ΠΗΓΗ

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ και το σχόλιο της Greenpeace γι' αυτές τις δηλώσεις Μητσοτάκη, κι ενώ η Θεσσαλία είναι πνιγμένη στην απόγνωση και το πένθος, ο μισός σχεδόν Έβρος και η μισή σχεδόν Ρόδος κατακάηκαν και  έχουν  χαθεί 17 άνθρωποι πνιγμένοι και 28 άνθρωποι καμένοι:

Ο Πρωθυπουργός ξέρει να αναγνωρίζει τις πραγματικές ευκαιρίες στις κρίσεις... καθώς όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε διεθνές δίκτυο "η κλιματική κρίση είναι μια ευκαιρία να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν μας" (‼️)
 
Ίσως οι κάτοικοι της Ρόδου και των άλλων περιοχών της Ελλάδας που επλήγησαν το καλοκαίρι από ακραία φαινόμενα όπως οι πυρκαγιές και φυγάδευαν τους επισκέπτες του τόπου τους με πούλμαν και βάρκες για να σωθούν να μην συμφωνούν βέβαια...
 
Η διγλωσσία της κυβέρνησης για εσωτερική και εξωτερική κατανάλωση και τα παιχνίδια γύρω από την κλιματική κρίση δεν έχουν πια θέση, χώρο και χρόνο εν μέσω της μεγαλύτερης πρόκλησης που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και οι άνθρωποι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου