23 Σεπτεμβρίου 2023

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Δύο μέτρα και ένας σταθμός: Τελευταίο επεισόδιο – Μάιος 2023 (PODCAST - HXHTIKO)

«Δύο μέτρα και ένας σταθμός»

Ένα podcast της ανοιχτής συνέλευσης «Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων»

Τελευταίο επεισόδιο. Μάιος 2023.

Τελευταίο επεισόδιο του Podcast της Ανοιχτής συνέλευσης «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» για τα έργα και τις ημέρες ενός αγώνα ενάντια στην καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων από τη σχεδιαζόμενη κατασκευή σταθμού μετρό σε αυτήν. Στόχος του Podcast είναι να γίνουν γνωστές όλες οι παρατυπίες, όλες οι μεθοδεύσεις, όλες οι αλήθειες και ταυτόχρονα, όλες οι μάχες που οι άνθρωποι αυτής της γειτονιάς έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν.

Το επεισόδιο αυτό είναι από μόνο του περιπετειώδες. Θα κυκλοφορούσε στις αρχές του Μάη του 2023, ενόψει της εκδίκασης προσφυγής 50 κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μόνο που αυτή πήρε αναβολή. Και οι επίπονες και επίμονες προσπάθειές μας έσωσαν τα δέντρα, έσωσαν την πλατεία, αφού κανένα έργο που μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες δεν έχει εκτελεστεί. Και όσο είμαστε εδώ δε θα γίνει.

Από τότε που συνέβησαν όσα αναφέρονται σε αυτό το επεισόδιο έχουν περάσει μόνο 4 μήνες και, όμως, έχουν γίνει τόσα πολλά. Εγκλήματα σε βάρος της φύσης, εγκλήματα σε βάρος της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώσεις καταλήψεων, νέες λαμαρίνες, ναυάγια, φωτιές, πλημμύρες, πνιγμοί. Μερικά ουσιαστικά που συμπυκνώνουν τον ιστορικό χρόνο με μελανά χρώματα. Δεν υπάρχει ένα μέτωπο στο οποίο αυτή η συνέλευση δεν έχει παρέμβει και συνεχίζει να παρεμβαίνει. Σε αυτά τα ηχητικά ημερολόγια είναι ο αγώνας μας, είναι η ζωή μας. Τώρα που αυτά ολοκληρώνονται κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε.


Έχουμε το δίκιο, έχουμε την αλληλεγγύη, έχουμε την ομορφιά 

και θα κερδίσουμε!

To Podcast τελείωσε. Οι φωνές μας, όμως, συνεχίζουν να ακούγονται σε κάθε δρόμο αυτής της γειτονιάς, στις πλατείες της πόλης, σε κάθε τόπο αυτής της χώρας που αγκαλιάζει τον δικό του αγώνα. Φτάνει να θέλετε να τις ακούσετε. Ας τις ενώσουμε! Για ζωή και ελευθερία!

Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»

 

-ΑΚΟΥΣΤΕ το τελευταίο επεισόδιο του Podcast «Δύο μέτρα και ένας σταθμός», Μάιος 2023 (25 λ.):  https://soundcloud.com/ochi-metro-stin-plateia-exarcheion/2023a

 

-ΑΚΟΥΣΤΕ όλα τα επεισόδια του Podcast «Δύο μέτρα και ένας σταθμός»: https://soundcloud.com/ochi-metro-stin-plateia-exarcheion 


ΠΗΓΗ/ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: oximetrostinplateiaexarcheion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου