19 Σεπτεμβρίου 2023

Σύρος: Προβολή δωρεάν του ντοκιμαντέρ «All that breathes», Παρασκευή 22/9/2023, στις 20:30 στη Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου (παλαιό εργοστάσιο Κορνηλάκη)


Η ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά σε συνέχεια της συνεργασίας με  προβάλουν το 3ο και τελευταίο ντοκιμαντέρ «All that breathes» την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20.30 στο Παλιό εργοστάσιο Κορνηλάκη, ολοκληρώνοντας τη σειρά ταινιών με θέμα τη βιωσιμότητα, τη βιοποικιλότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η προβολή διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «From Movies to Cyclades Movement» που υλοποιείται από το Cyclades Preservation Fund -CPF σε συνεργασία με την Anemon Production | CineDoc Island (CineDoc – Greece) και υποστηρίζεται από το The Hellenic Initiative (THI).

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Facebook event: www.facebook.com/events/679144197167975

Περιγραφή:

Σε ένα αστικό σκηνικό Αποκάλυψης, ασφυκτικό από την αδιανόητη ρύπανση μιας ατμόσφαιρας τοξικής και εύφλεκτο από ένα βίαιο κλίμα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας που ολοένα εντείνεται, δύο αδέλφια μουσουλμάνοι διατηρούν ένα καταφύγιο αετών στο κέντρο του Νέου Δελχί. Τα πουλιά, όπως και οι δύο αφοσιωμένοι φροντιστές τους, γυρεύουν ανάσα και ελπίδα σε μια μεγαλούπολη που τους στερεί και τα δύο. Μέγα Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Σάντανς, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Καννών και βέβαιη υποψηφιότητα στα προσεχή Όσκαρ για ένα πανέμορφο φιλμ πάνω στον τραυματισμένο, αλλά ευτυχώς άρρηκτο ακόμη δεσμό μας με το φυσικό περιβάλλον και όλα όσα διαφυλάσσουν μέσω αυτού κάτι από τη χαμένη ανθρωπιά μας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Shaunak Sen
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ben Bernhard, Riju Das, Saumyananda Sahi
ΜΟΥΣΙΚΗ: Roger Goula
ΜΟΝΤΑΖ: Charlotte Munch Bengtsen

ΣΟΝΑΚ ΣΕΝ
Ινδός δημιουργός και video artist. Σπούδασε ΜΜΕ στο Νέο Δελχί και κάνει το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Jawaharlal Nehru. Από τις πιο ελπιδοφόρες νέες φωνές παγκοσμίως στο ντοκιμαντέρ, με την παρούσα δεύτερη ταινία του να κερδίζει Golden Eye στις Κάννες και World Cinema Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Σάντανς.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου