20 Σεπτεμβρίου 2023

Δίκτυο "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ": Τα τυλιγμένα με σημαία φέρετρα από τη Λιβύη είναι θύματα της επεμβατικής πολιτικής στην Αφρική

Δεν είναι εικόνες από το Παρελθόν, είναι δράματα στο σήμερα και εικόνες από το μέλλον!

Στην αρχική μας ανακοίνωση για τα δραματικά γεγονότα στη Λιβύη με τους νεκρούς και βαριά τραυματισμένους Έλληνες στρατιωτικούς, γράφαμε:

Bρέθηκαν στη δίνη του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού που φόρεσε το ανθρώπινο προσωπείο του και πήγε να βοηθήσει τους απελπισμένους πληγέντες στη Λιβύη. Μια χώρα που διέλυσαν οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που βρίσκονται σε έντονο ανταγωνισμό με Ρωσία-Κίνα για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και τον έλεγχο της χώρας. Κράτους που σπαράσσεται από τον εμφύλιο πολεμάρχων που αλληλοσυνδέονται με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ενίοτε χρηματοδοτούνται, εξοπλίζονται από την ΕΕ για να συντρίψουν τους πρόσφυγες και μετανάστες. Την συνέχεια του φονικού εναντίον των προσφύγων την ζούμε στον Έβρο και ανοικτά της Πύλου, με τη βιαιότητα και τα εγκλήματα του Στρατού και Λιμενικού.

Οι πέντε νεκροί και βαριά τραυματίες του Ελληνικού Στρατού πέφτουν θύματα της νέας επεμβατικής πολιτικής του ελληνικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας, για την οποία υπάρχει συμφωνία ολόκληρου του αστικού πολιτικού προσωπικού που εκπροσωπούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιώντας τις ανάγκες του αστικού κόσμου. Τα συστηματικά FAKE NEWS αυτή την σχέση επιδιώκουν να αποκρύψουν.
 
Ο Ελληνικός Στρατός είτε αυτοτελώς, είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των πολεμικών αποστολών της ΕΕ, εμπλέκεται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στην Αφρική, ταυτισμένος πλήρως με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας, με τα τεράστια αποικιοκρατικά συμφέροντα.
 
Η αποστολή των στρατιωτικών του Υγειονομικού βρίσκει τη συνέχειά της σε σοβαρές πολεμικές ασκήσεις και πολεμικές αποστολές του Ελληνικού Στρατού στην Αφρική.
 
Τα τυλιγμένα με σημαία φέρετρα από την Λιβύη  παραγκωνίζουν την επικοινωνιακή πολιτική του ΥΕΘΑ Ν.Δένδια που κηρύσσει 3ημερο πένθος και τα συστηματικά FAKE NEWS του ΓΕΕΘΑ. 
 
Το αίμα των Ελλήνων Στρατιωτικών που χάθηκαν στην Λιβύη δεν εξαφανίζεται με επικοινωνιακά κόλπα, καθώς ήδη τίθενται σοβαρά ερωτήματα. Σε ανάρτηση του www.militaire.gr αναφέρεται:

Τροχαίο ή έκρηξη στο λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη;
Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες τραυματιών που μπορούν να μιλήσουν αν και είναι σε κατάσταση σοκ, υπήρξε έκρηξη στο λεωφορείο. 
Ήταν συνέπεια της σύγκρουσης; 
Υπήρξε σύγκρουση που προκάλεσε την έκρηξη ή μια έκρηξη οδήγησε στην σύγκρουση με το άλλο όχημα.
Τι έχει πει η ολιγομελής «ομάδα ασφαλείας» που όπως λένε πηγές συνόδευε με άλλο όχημα την αποστολή;

Μέχρι να απαντήσει -και αν απαντήσει το ΓΕΕΘΑ- ας δούμε το πως ξεδιπλώνεται η στρατιωτική παρεμβατική της κυβέρνησης της ΝΔ. 


Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αναχώρησε για την Μοζαμβίκη το τέταρτο κατά σειρά τμήμα δυνάμεως 8 Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ. Το εν λόγω τμήμα αντικατέστησε την τρίτη αντίστοιχη αποστολή η οποία συμμετείχε στην ομώνυμη Εκπαιδευτική Αποστολή της ΕΕ (European Union Training Mission Mozambique/ EUTM – MOZ). 
 

Η συμμετοχή της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στην Εκπαιδευτική Αποστολή της ΕΕ στην Μοζαμβίκη, αποσκοπεί στην ενεργό συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις Αποστολές Διεθνών Οργανισμών καθώς και στην προβολή των δυνατοτήτων τους σε Ευρωπαϊκό πλαίσιο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα προσδίδει σημαντική επιχειρησιακή εμπειρία στο συμμετέχον προσωπικό. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην EUTM – MOZ εγκρίθηκε με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στις 31 Μαρτίου 2022, με διάρκεια 2 ετών (μέχρι το τέλος του 2023) και με δυνατότητα παράτασης εφόσον αποφασιστεί η χρονική επέκταση της αποστολής.

Αυτά αναφέρει το ΓΕΕΘΑ για να προπαγανδίσει την στρατιωτική του προσπάθεια, που θέλουν να εξαπλώσουν από τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, από τη Μεσόγειο και την Αφρική, Μέση Ανατολή μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η ισχυρή παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολυεθνική «Bright Star 23»  η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο, με συμμετοχή 34 Χωρών και Οργανισμών. Συνολικά στην άσκηση έλαβαν μέρος 8.000 άνδρες και γυναίκες.


Με τέσσερα μαχητικά F-16 από την 340 Πολεμική Μοίρα ‘’Αλεπού’’ τα οποία μεταστάθμευσαν στην Αίγυπτο, αλλά και το ιπτάμενο ραντάρ ΕΜΒ-145H ΑΣΕΠΕ η Πολεμική Αεροπορία έδωσε ηχηρό ‘’παρόν’’ λαμβάνοντας μέρος σε μια σειρά από σενάρια όπως αντιμετώπιση αεροπορικής προσβολής (Air Defence Exercise – ADEX) εκπαίδευσης μάχη μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) και εγγύς Αεροπορική Υποστήριξη (Close Air Support – CAS).

Ενεργή συμμετοχή σε όλα τα ναυτικά αντικείμενα είχε το Πολεμικό Ναυτικό με τη φρεγάτα “Έλλη”, το αρματαγωγό “Χίος” και Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Εξαιρετικά ισχυρή παρουσία είχαν ο Στρατός Ξηράς και η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου με: 
 
3 Επιθετικά Ελικόπτερα AH-64, 
Μηχανοκίνητη Ομάδα Πεζικού, 
Λόχο Πεζοναυτών, 
Ομάδα του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων 
και Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών.
 
Οι Ομάδες επιχείρησαν με 10 ελαστικές λέμβους τύπου Zodiac Mk V, 4 τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle – HMMWVs) και 2 οχήματα Ειδικών Αποστολών POLARIS MRZR.

Ας δούμε όμως τι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν.
 
Δύο μεγάλες ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατεύματος) και ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατεύματος), που διεξήχθησαν σε Αιγυπτιακό έδαφος. 
 
Την FTX (Field Training Exercise), με έμφαση στην αντιμετώπιση μη επανδρωμένων συστημάτων (Counter Unmanned AerialSystems – C-UAS) και τρομοκρατικών ενεργειών στις θαλάσσιες και αμφίβιες επιχειρήσεις στο μη συμβατικό πόλεμο (Irregular Warfare). 
 
Αλλά και την CPX (Command Post Exercise), με έμφαση σε επιχειρήσεις περιοχικής αντιμετώπισης καταστροφών ή τρομοκρατικών ενεργειών (Regional Contingency Operations) και αντιπυραυλικής άμυνας.

Αποκορύφωμα των επιθετικών σχεδιασμών που εξυπηρετούν αυτές οι ασκήσεις ήταν η αεραποβατική ενέργεια στην ακτή El Omayed καθώς με πραγματικά πυρά και με όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα στην στρατιωτική βάση Mohamed Naguib. 

ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ
 
Το Αντιπολεμικό κίνημα καλείται να μπλοκάρει την αποστολή Ελλήνων Στρατιωτών στην Αφρική και έξω από τα σύνορα.
 
Να μπλοκάρει επί της ουσίας μια στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης που αδίστακτα στέλνει στρατό στο εξωτερικό να Σκοτώσουν και να Σκοτωθούν για τα συμφέροντα των Γάλλων ιμπεριαλιστών και των Ελλήνων επιχειρηματιών.
 
Οι αποστολές εκτός συνόρων πλέον αποτελούν Δομικό στοιχείο του Ελληνικού Στρατού.
 
Και σηματοδοτούν όλα αυτά το αδίστακτο σύγχρονο επιχειρηματικό Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Και για αυτό το λόγο η κυβέρνηση της ΝΔ  ξοδεύει 65 δις ευρώ για αγορές όπλων και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών. Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία ως Αναλώσιμο για την κερδοφορία του επιχειρηματικού κόσμου και των επενδυτών, ως Αναλώσιμο και κρέας τα κανόνια για να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού αστικού κόσμου και των συμμάχων της.
 
Πρέπει να Αντισταθούμε.
 
Πρέπει να παρέμβει το Αντιπολεμικό Κίνημα.
 
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό Υπερασπίζουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, στεκόμαστε απέναντι στην Πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις βάσεις και το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
 
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου