19 Απριλίου 2023

Φιέστα Αδωνη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με εργαζόμενους του υπουργείου του σε ρόλο χειροκροτητών

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI



 
Ο υπουργός Ανάπτυξης προσκάλεσε τους εργαζόμενους του υπουργείου Ανάπτυξης στην προσωπική του προεκλογική φιέστα σήμερα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ● Σε μήνυμα που απέστειλε ο πρόεδρος του σωματείου διευκρινίζεται πως θα «υπάρξει διευκόλυνση για τη μεταφορά των εργαζομένων» στα Ναυπηγεία ● Τίθεται το ερώτημα ποιος πλήρωσε το κόστος των διευκολύνσεων.

Οταν αισθάνεσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας και του κράτους, τότε είναι λογικό να φαντάζεσαι τους εργαζόμενους του υπουργείου σου σαν χρήσιμους χειροκροτητές σε προεκλογική φιέστα. Οταν διακατέχεσαι από τέτοιο ιδιοκτησιακό σύνδρομο, μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς τον θεσμικό σου ρόλο, του υπουργού, για να βρεις ακροατήριο και χειροκροτητές σε προσωπική προεκλογική φιέστα.

Ο λόγος, για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, με την ιδιότητα του υπουργού και όχι με την ιδιότητα του πολιτευτή του κόμματός του, σε επισήμως κηρυχθείσα πλέον προεκλογική περίοδο, αξιοποίησε τα κανάλια επικοινωνίας του υπουργείου, για να προσκαλέσει τους/τις εργαζόμενους/ες του υπουργείου του, σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου στην προσωπική του προεκλογική φιέστα στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ο μηχανισμός δούλεψε ως εξής:

Στην αρχή, από το μέιλ της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών και Πληροφορικής του υπουργείου εστάλη σε όλο το προσωπικό του υπουργείου η πρόσκληση «του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη για την εκδήλωση της παρουσίασης του κυβερνητικού έργου στους τομείς των επενδύσεων και της ανάπτυξης». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του υπουργείου επανέφερε την πρόσκληση από το μέιλ του Συλλόγου ΥΠΕΘΟ, παρέχοντας επιπλέον διευκρινίσεις «κατόπιν επικοινωνίας του Γραφείου του υπουργού με τον Σύλλογο».

Η πρώτη διευκρίνιση αποσκοπεί στο να μιλήσει στο συναίσθημα των υπαλλήλων, ώστε να δημιουργήσει κάποιου είδους συναισθηματική ταύτιση: «Η εκδήλωση αφορά το έργο που έχει επιτευχθεί από το Υπουργείο μας στην διάρκεια της 4ετίας και σε αυτό συνέβαλλε προφανώς η αμέριστη και εργώδης συμμετοχή και προσφορά των εργαζομένων του. Δεδομένου τούτου, η πρόθεση του Υπουργού είναι να στηριχθεί μέσω αυτής της εκδήλωσης η προσπάθεια όλων [...]».

Η δεύτερη ενημερώνει ότι, όσον αφορά το κόστος μετάβασης από και προς τα ναυπηγεία Ελευσίνας, «θα παρασχεθεί διευκόλυνση […] με λεωφορείο που θα παρασχεθεί για αυτό τον σκοπό».

Στη βάση αυτή, οι υπάλληλοι του υπουργείου καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να διαμορφωθεί εικόνα για τον αριθμό των συμμετοχών.

Φαίνεται ωστόσο ότι ο πρόεδρος του σωματείου σφετερίστηκε παράτυπα το μέιλ, επομένως και την «υπογραφή» του σωματείου, διότι, όπως αποδεικνύει μέιλ δύο μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, το θέμα ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε στον Σύλλογο, πολλώ δεν μάλλον λήφθηκε κάποια σχετική απόφαση.

Κατόπιν τούτων, τίθεται αντικειμενικά το ερώτημα: ποιος πλήρωσε το κόστος των παρασχεθεισών «διευκολύνσεων»; Το υπουργείο ή ο κ. Γεωργιάδης; Αναμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση!

Πρόκειται για επιστροφή στις μέρες του «μαυρογιαλουρισμού» και της ταύτισης κράτους και κόμματος της προδικτατορικής περιόδου, από αυτούς που επαγγέλθηκαν το «επιτελικό κράτος» του 21ου αιώνα. Πρόκειται επίσης για «φάμπρικα», αφού οι κυβερνητικοί υποψήφιοι, από τον πρωθυπουργό μέχρι υπουργούς και κατόχους κρατικών θέσεων, πραγματοποιούν μέρος της εκλογικής τους καμπάνιας ενδεδυμένοι τις θεσμικές τους ιδιότητες.

ΥΓ. Η «Εφ.Συν.» έχει στη διάθεσή της τα επίμαχα μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ διεύθυνσης επικοινωνιών του υπουργείου και προέδρου του σωματείου για τη «διευκόλυνση» των... χειροκροτητών, αλλά επιφυλασσόμαστε για τη δημοσίευσή τους για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου