28 Απριλίου 2023

Το κόλπο Μιχαλολιάκου αντιγράφει ο Κασιδιάρης

Ο Κασιδιάρης με τον στενό του συνεργάτη Γιαννόγκωνα, στον οποίο ανέθεσε το 2014 να καταθέσει τη μαϊμού αίτηση | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI



 
Οι δικαστές του Αρείου Πάγου δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά να προστατεύσουν τη δημοκρατία και τη νομιμότητα απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα που έχει καταδικαστεί ως εγκληματική από την ίδια τη Δικαιοσύνη.

Η κωμωδία με την εκλογική κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη συνεχίστηκε χθες, με τον καταδικασμένο ως διευθυντή ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης να ανακοινώνει ότι η οργάνωση που έστησε με το όνομα «Ελληνες», όταν απέτυχε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2019, τελικά θα κατέβει στις εκλογές και ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας.

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης αναρτήθηκε χθες το πρωί η ακόλουθη ανακοίνωση: «Επειτα από τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά πραξικοπήματα εις βάρος του δημοκρατικού πολιτεύματος, το Πανελλήνιο Συμβούλιο του Εθνικού Κόμματος Ελληνες συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Πρόεδρος του κόμματος εξελέγη ο καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχος ε.α. Δημήτρης Χατζηλιάδης».

Το αστείο είναι ότι στις αρχές του μήνα είχε αναρτηθεί στον ίδιο ιστότοπο η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Πανελλήνιο Συμβούλιο του Εθνικού Κόμματος Ελληνες συνεδρίασε την Τρίτη 4 Απριλίου και εξέλεξε με απόλυτη πλειοψηφία Πρόεδρο του κόμματος τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο». Από χθες που εκλέχτηκε νέος «πρόεδρος», οι διαχειριστές του ιστότοπου έχουν αφαιρέσει όλες τις σελίδες με τις ανακοινώσεις περί Κανελλόπουλου. Φυσικά τις έχουμε όλες αποθηκεύσει.

Από την πλευρά του ο κ. Κανελλόπουλος δηλώνει τώρα ότι θα κατέβει στις εκλογές με το προσωπικό του «κόμμα» ΕΑΝ, χωρίς να εξηγεί πώς έπαψε να προεδρεύει στους «Ελληνες» του κ. Κασιδιάρη. Και η συνήγορος του έγκλειστου χρυσαυγίτη Βάσω Πανταζή δήλωσε χθες το πρωί στο «Open» ότι η τελική απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος με το δικό του «κόμμα» οφείλεται και στο άρθρο του πρώην προέδρου του ΣτΕ κ. Ρίζου στην «Καθημερινή», στο οποίο αμφισβητείται η συνταγματικότητα των τριών διαδοχικών νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό.

Για την πολιτική σκοπιμότητα των κουτοπόνηρων χειρισμών Μητσοτάκη - Βορίδη που οδήγησαν σ’ αυτό τον τραγέλαφο έχουμε αναφερθεί αναλυτικά από τις στήλες της «Εφ.Συν.». Ομως η υπόθεση αποκτά και ποινικό ενδιαφέρον, εφόσον ο ίδιος ο Κασιδιάρης και οι στενοί συνεργάτες του επιβεβαιώνουν στην πράξη ότι όλα αυτά τα οργανωτικά σχήματα που αποκαλούν «κόμματα» είναι απλώς κελύφη άλλου είδους σχεδιασμών.

  • Πώς αλλιώς να δεχτεί κανείς ότι τη μια μέρα «εκλέγεται ομοφώνως» κάποιος ως πρόεδρος και λίγες μέρες αργότερα, χωρίς ο πρώτος να παραιτηθεί, να εκλέγεται ένας άλλος, και πάλι «ομοφώνως»;
  • Πώς να δεχτεί κανείς ότι πρόκειται για κανονικό κόμμα, όταν τις σχετικές ανακοινώσεις δεν τις κάνουν οι υποτιθέμενοι εκπρόσωποί του, αλλά η συνήγορος του εγκλείστου, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει παραιτηθεί από την ηγεσία του «κόμματος»;

Και στα δύο αυτά ερωτήματα υπάρχει μόνο μία απάντηση, η προφανής: η οργάνωση «Ελληνες», με την οποία αντικατέστησε τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή ο Κασιδιάρης, δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος. Πρόκειται για ένα προσωπικό εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιεί ο έγκλειστος ναζιστής κατά το δοκούν, μόνο και μόνο για να ξεπεράσει την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που έστειλε κι αυτόν και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για 13 χρόνια.

Είναι αδιάφορο αν όλα αυτά γίνονται σε συνεννόηση ή μετά από ρήξη Κασιδιάρη - Κανελλόπουλου. Ο Κασιδιάρης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστηρίξει το ΕΑΝ αλλά διοχετεύει και σε φιλικά του μέσα το εναλλακτικό σχέδιό του, ότι προσβλέπει στις δημοτικές εκλογές στην περίπτωση που αποκλειστεί ο ίδιος και το κόμμα του από τις εκλογές.

Το δυστύχημα είναι ότι με τους χειρισμούς του ο κ. Μητσοτάκης επέτρεψε στους καταδικασμένους ναζιστές να εξασφαλίζουν αναγνώριση και δημοσιότητα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, όχι για τα όσα εγκληματικά καταλογίζονται στην οργάνωση Χρυσή Αυγή, αλλά για το κρυφτούλι των ναζιστών με τη δικαιοσύνη, τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Χρυσή Αυγή με διαφορετικό όνομα

Οσοι έχουν μελετήσει την ιστορία της Χρυσής Αυγής γνωρίζουν ότι οι πρωτοβουλίες Κασιδιάρη ακολουθούν τις υποδείξεις του πρώην αρχηγού του, του Μιχαλολιάκου. Λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την άσκηση των διώξεων εναντίον της οργάνωσής του, ο Μιχαλολιάκος σκέφτηκε ότι, αν αλλάξει το όνομα της Χρυσής Αυγής, θα απαλλαγεί από όσα βάρυναν τον ίδιο και τους συνεργούς του.


Κατέθεσε στον Αρειο Πάγο το καταστατικό της «Εθνικής Αυγής», ενός δήθεν νέου κόμματος, το οποίο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η ίδια η Χρυσή Αυγή με διαφορετικό όνομα. Η ίδρυση του νέου κόμματος ανακοινώθηκε πανηγυρικά κατά τη διάρκεια της ετήσιας συγκέντρωσης της οργάνωσης την 1.2.2014.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Κασιδιάρης –ο οποίος δεν είχε ακόμα προφυλακιστεί όπως ο Αρχηγός του–, λέγοντας ότι «οι Ελληνες πατριώτες, οι Ελληνες εθνικιστές θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν στις εκλογές, διότι όπως ενημερώθηκα Ελληνες πατριώτες, Ελληνες εθνικιστές, τους οποίους δεν έχουν μπλέξει σε εγκληματικές οργανώσεις, έχουν λευκά ποινικά μητρώα, ίδρυσαν το πατριωτικό κόμμα Εθνική Αυγή». Τότε κανείς δεν πείστηκε. Γιατί να πειστεί τώρα;

Αυτή την ώρα έχει ανατεθεί στους δικαστές του Αρείου Πάγου το καθήκον να προστατεύσουν το δημοκρατικό καθεστώς από τη δεύτερη βίαιη επίθεση που επιχειρεί η ναζιστική συμμορία. Συνέβη το 2012 για πρώτη φορά, κάτω από τις γνωστές συνθήκες της βαθιάς κρίσης. Τώρα πια, όμως, κανείς δικαστής δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξουν κι άλλοι αρεοπαγίτες που θα ζηλέψουν τις πολιτικές βλέψεις του πρώην συναδέλφου τους Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Αλλωστε αυτός ίδρυσε μόνος του στις αρχές του 2022 προσωπικό ακροδεξιό κόμμα, ενώ είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης από το μακρινό 1997, όταν δήλωνε ότι πρέπει να επανέλθει η ποινή του θανάτου και ότι ενδέχεται να πολιτευθεί στο μέλλον για να αυστηροποιηθούν οι ποινές («Τα Νέα», 4.9.1997).

Ελπίζω ότι η εποχή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κόλλια, που δέχτηκε να γίνει πρώτος πρωθυπουργός της χούντας το 1967, ανήκει οριστικά στην Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου